Sådan holder du den bedste sommerfest

Sommeren er over os med sol og varme. Himlen er blå, fuglene kvidrer og en svag brise suser i træerne. Folk er glade og fyldt med energi og overskud. Sommeren er helt sikkert en festsæson, fuld af muligheder for sjov og hyggeligt samvær

Ryk festen udenfor og inviter dem, du holder af. Har du lyst til at holde en sommerfest for venner og familie, så fortæller vi her, hvordan du holder den bedste sommerfest med god mad, forfriskende mousserende vine og den rette afslappede sommerstemning.

Inviter dem du holder af, eller dem du ikke har set længe. Sørg for at skabe en hyggelig stemning, arranger lækker og let sommermad og ikke mindst sørg for rigeligt med kølende drikkevarer.

Dette skal menuen bestå af

Server salater fulde af friskt sommergrønt; jordbær, ærter eller radiser. Tænd for grillen og server godt, grillet kød, grøntsager og brød. Skal menuen være lidt lettere, er fisk en utrolig lækker spise; server rejer eller laks med salat og godt brød til.

Du kan også arrangere en picnic med små tapasretter og lade maden sætte rammen om en hyggelig og afslappet fest.

Til dessert er is et hit, køb evt. ind til, at selskabet kan lave deres egen vaffelis med iskugler og guf. Er du træt af den evige is-klassiker, så brug sommerens bær og frugter og server tærter eller frugtsalater. Trifli er også en fantastisk dessert, der nemt kan laves på alt fra rabarber til stikkelsbær, det er bare med at være kreativ, og dine gæster vil elske det.

Server de rette drikkevarer

Nærmest lige så vigtigt som maden er drikkevarerne. I sommerens varme er det virkelig lækkert med lette og forfriskende mousserende vine. Find den mousserende vin, du holder mest af, eller prøv en helt ny slags.

Der findes et væld af mousserende vine fra Italien og Frankrig, men også mousserende æblevin fra Danmark. Server vinen til maden eller som en opfriskende velkomstdrink.

Vil du servere alkoholfrie drikke, går man aldrig fejl af lemonade, cider eller en lækker hyldeblomstsaft.

Sørg for at have fryseren fuld af isterninger og skål i kolde og læskende drikke. Du skal ikke undervurdere drikkevarerne, de kan skabe den helt rigtige følelse af sommer, fest og afslapning, og så er det vigtigt med væske i varmen.

Skab en afslappet stemning

Skab den rette afslappede stemning med servietter og pynt i rolige lyse farver; blå, gul eller lys grøn. Du kan også holde dig til afdæmpede naturfarver som brun eller beige. Når de lyse sommernætter falder på, vil små stearinlys eller lyskæder skabe hygge og fest.

Tænd lys i små glas, der kan placeres rundt omkring på bordet, i græsset eller hængende fra træerne. Lyskæder kan hænges op i træerne eller lægges i store glas og kaste lys over festen. Hvis ikke det er nok med fuglefløjt, så sæt noget stille guitarspil eller brasiliansk bossanova på højtalerne.

Hvis vejret ikke holder

Det danske sommervejr er utilregneligt. Det er en god idé at være på den sikre side, sørg derfor for at I kan søge ly, hvis festen bliver ramt af en regnbyge. Du kan sætte et havetelt op, eller gøre det nemt at rykke festen ind, ved at have kurve og bakker klar til at samle tingene sammen i, i det tilfælde at I skulle blive overrasket af vejret.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑