Sådan får du et funktionelt skur

Et skur i haven eller i forlængelse af garagen eller carporten er nærmest et must for enhver husejer. Et skur er oplagt til at opbevare haveredskaber, havemøbler, krukker, sten, pottemuld og andre ting til haven, som du måtte eje

Alt sammen ting, som ikke er nødvendige eller kan tåle at stå fremme, når vinteren banker på. Det kan også være, at du ønsker et skur med god plads til at reparere cykler, møbler eller til at udføre sløjdopgaver. Skal skuret være isoleret, eller kan skuret efterleve dine behov uden isolering?

Overvejelserne i forbindelse med et haveskur er mange, men ligeledes er mulighederne. Men hvordan sørger du for, at dit skur bliver så funktionelt som muligt, så du kan drage mest nytte af det?

Det kan du få inspiration til ved at læse videre i dette blogindlæg.

SE OGSÅ: Brændeskur

Hvad skal skuret bruges til?

Et skur kan ganske vist bruges til mange ting. Derfor er det fordelagtigt, hvis du sætter dig ned og laver en liste over, hvad dit skur egentlig skal bruges til. Skal det primært bruges til opbevaring af alverdens ting, eller vil du også bruge skuret som et værksted?

Naturligvis begrænser arealet, skuret skal placeres på, dets størrelse. Men hvor mange haveredskaber og øvrige genstande fra haven, der skal være i skuret, spiller også en væsentlig rolle. Ejer du mere eller mindre alt inden for haveredskaber, bør du nøje overveje, hvordan redskaberne skal opbevares, og hvor meget de fylder.

Er det desuden hensigten med skuret, at du kan opbevare frugt og grønt om vinteren? Ejer du blot en plæneklipper, en skovl, en rive og lidt assorterede urtekrukker, kan du omvendt formentligt nøjes med et mindre skur. Dog kan det være en god idé at tænke lidt ind i fremtiden.

Påtænker du at udvide dit arsenal af haveredskaber? Planlægger du at anlægge en urtehave, og vil du mulighed for at opbevare din avl?

LÆS OGSÅ: Fundament til skur

Husk, at årstiderne skifter

Selvom det er vanskeligt at regne med det danske vejr, kan du alligevel være sikker på, at årstiderne skifter. Det skal du også tage højde for, når du bygger dit skur, og du vil have den mest optimale og funktionelle løsning.

Skal skuret bruges til opbevaring af afgrøder vinteren over, er det vigtigt, at frostvejr holdes ude. Hvis ja, betyder det, at du skal på jagt efter de rette materialer til at bygge dit skur, som både giver isolering og tæthed.

Det samme gælder, hvis du gerne vil kunne opholde dig i skuret og ordne dine sysler, uden dine fingre bliver frosne. Hvis det ikke har nogen betydning, om skuret er isoleret eller ej, skal du alligevel tænke over ventilationen i skuret. Temperaturskifte, i takt med at årstiderne skifter, skaber nemlig kondens, hvilket kan skade dine haveredskaber, og hvad du ellers opbevarer.

Vil du bygge selv?

Ønsker du selv at give dig i kast med at bygge dit eget skur og eventuelt isolere det, behøver byggeprocessen ikke at være særlig kompliceret. Naturligvis er det et mere omfattende projekt, hvis du vælger at isolere skuret, men i bund og grund skal du sørge for at have hjørnestolper, den rette beklædning til skuret samt udtænke en indgangsløsning.

Som nævnt, er det en god idé at liste, hvad der skal være i skuret. I forlængelse af denne liste bør du udarbejde en byggetegning og skabe et præcist overblik over, hvilke materialer du skal investere i.

Det gælder alt fra træsort, stolpelængde og isoleringsmateriale til længden på skruer og ophæng til dine haveredskaber. Lige her kan du blive guidet i, hvordan du etablerer dit nye skur. Det gælder blandt andet, i forhold til om du skal vælge træ eller stål, om du med fordel kan købe et saml selv-skur, og råd til hvilken type skur du kan vælge at bygge.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑