Guide: Sådan finder du den havetrampolin der passer til dig og dine behov

I rigtig mange år har havetrampoliner været et stort hit blandt børnefamilier. Store som små elsker at hoppe rundt på trampolinen samt at finde på sjove og udfordrende lege – det er næsten ligesom at være i et sommerland.

Når du vælger at investere i en trampolin til haven, så er det dog vigtigt at tænke på visse sikkerhedsforanstaltninger. På den måde skal du ikke bekymre dig unødigt, når dine børn vil lege på trampolinen, fordi du kan være sikker på, at den er så sikker, som den kan blive.

Vælg sikre trampolinløsninger

Det er vigtigt at gøre sig selv nogle forestillinger om sikkerhedsforanstaltninger, når man vælger at investere i en stor trampolin til haven. Der findes imidlertid forskellige måder, hvorpå du kan gøre trampolinen sikker for leg.

Én måde at gøre dette på, er ved at investere i et sikkerhedsnet. En anden måde at gøre det på, er dog ved at vælge en såkaldt InGround trampolin. Du kan læse meget mere lige her om nedgravning af trampoliner samt fordelene herved.

Flere fordele ved en nedgravet trampolin

Det har sine fordele at vælge en såkaldt InGround trampolin. For det første kan du sikre dig, at brugerne ikke risikerer at falde ned fra et højt sted. For selvom sikkerhedsnet også kan være en god løsning, så er der desværre set eksempler på, at børn glemmer at nedlyne nettets åbning, hvilket kan forårsage, at et barn falder igennem åbningen og ned på jorden fra trampolinens højde.

Når du vælger at grave havetrampolinen ned, undgår du denne bekymring. Godt nok er det et stort arbejde med selve nedgravningen, men overvej dog her, hvem der er brugerne. For det siger naturligvis sig selv, at du ikke skal grave lige så langt ned, når det er dine 5- og 7-årige drenge/piger, som benytter haveredskabet, som når det er dig selv og din partner. Og selvom det kan være et stort arbejde med nedgravningen, så skal du til gengæld ikke slå græs der, hvor trampolinen er nedgravet.

Endnu er en fordel ved at grave den store trampolin ned, at den ikke fylder så meget i haven, som når den ikke er nedgravet. Godt nok er den formentligt samme størrelse, men den fylder pludselig ikke længere i højden.

Vælg den helt rigtige havetrampolin

Uanset om du vælger en InGround trampolin eller ej, så findes der et væld af muligheder. Blandt andet kan du vælge imellem forskellige geometriske former. Skal den være rund eller firkantet? Hernæst findes der også forskellige størrelser og højder.

Inden du vælger din trampolin til haven, så kan det derfor være en stor fordel, at du gør dig nogle tanker om dine og familiens behov. Som nævnt oven for, er det bl.a. relevant, hvem der er brugerne af trampolinen. Dette har betydning ift. både vægt, styrke og højde.

Når du skal vælge, om din trampolin skal være firkantet eller rund, så er det ofte en smagssag. Hvor skal den placeres i haven? Og hvilken type er der derfor bedst plads til? Det kan dog også have betydning, hvad den skal bruges til. Er det til at øve forskellige gymnastikøvelser for den øvede gymnast, er en firkantet vel nok oplagt. Men er den blot til at hoppe lidt rundt på og lege på, så kan det være, at en rund er mere oplagt, fordi der således er plads til flere mennesker ad gangen.

Der findes desuden forskellige mærker. Så forhør dig lidt omkring, før du vælger. For det er vigtigt at vælge en trampolin af ordentlig kvalitet, hvis den skal kunne holde, og fortsat være god, i mange år.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑