Få haven tunet til foråret

Det er igen tid til at få kigget på, hvordan man bedst får sin have helt klar og tunet til foråret, som venter. Der kan være nok at se til afhængigt af ambitionsniveauet, så derfor skal der selvfølgelig stilles skarpt på, hvor man med fordel kan sætte ind og gøre en forskel

For nogle kan januar sagtens komme til at føles som lidt af en dræber. Det er koldt og gråt, det regner sikkert også, og der er måske ikke så meget at se frem til lige på den front. Til gengæld kan der være masser at holde styr på og ting, man ikke rigtig orker at tage stilling til.

Er man glad for at gå i haven, kan det måske også være lidt deprimerende i januar. Der er lang tid til, at det for alvor bliver sjovt at komme ud og rode i tingene, men faktisk er der mange ting, man kan tage sig af allerede nu.

Havemandaarhus.dk finder du rigtig meget god inspiration til, hvordan haven bliver helt forårsklar.

Udnyt din energi

Efter en lang vinter kan det ske, at du pludselig har rigtig meget energi og lyst til at komme i haven og udrette noget. Er det tilfældet, er det selvfølgelig noget, du skal forsøge at udnytte til din egen fordel. De første steps efter en lang vinter er ofte ret hårde i haven. Det er her, man lige kan overvinde sig selv, og hvor man måske ikke rigtig kan se lyset.

Det er her, du skal sørge for at bruge al den energi, du har fået opbygget over de seneste måneder. Tænk på, hvor hurtigt tingene kan rykke, hvis man lige giver den en skalle fra starten af. Så bliver alle de små detaljer pludselig noget sjovere, når du kommer tættere på foråret.

LÆS OGSÅ: Lægning af fliser

Planlæg forårets gøremål

Hvis du sætter tingene i system, kommer du også hurtigere fremad. Det er som med mange andre ting, at det bliver lidt nemmere, hvis du bedre kan overskue, hvor opgaverne ligger. Det er noget, som kan løses ved at skabe et overblik. Måske skal du have en periode, hvor du fokuserer på terrassen, og på et andet tidspunkt skal der være fuldt fokus på at få fjernet ukrudt og ting, som gør det muligt for dig at plante nyt i haven.

Den slags planlægning er for det mest relativt ligetil, og det er heller ikke så træls et job, fordi det egentlig bare kræver en tur rundt i haven og lidt opremsning på papir.

SE OGSÅ: Robotplæneklipper

Prioriter din græsplæne tidligt

Det kan ofte svare sig at prioritere græsplænen rigtig højt. Den er omdrejningspunktet for haven, og hvis du har en stor plæne, ved du nok også, hvordan det kan føles, hvis den gør modstand. Sørg for at få græsplæne gødet, når det er ved at blive forår.

Derudover skal du også holde øje med, hvornår forårsblomsterne begynder at voksne, for det er nemlig typisk et godt signal til, at græsset også snart rører en smule på sig.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑