Det skal du have i din have

Der kan være stor forskel på, hvordan din have er indrettet. Haver kan være lige så forskellige, som hus kan være det. Når du skal til at anlægge have, skal du derfor gå efter det, du kan lide og ikke nødvendigvis det, naboen kan lide

Der er dog nogle ting, som nærmest enhver have har. Det gør vi dig klogere på i dette indlæg. Derudover dykker vi også ned i, hvorfor du også vil have stor glæde i at have disse ting i din have.

Et græsareal er et must

Langt de fleste haver har et græsareal. Det er noget, du nærmest ikke kan komme udenom. Dette gælder, uanset hvor stor eller lille din have er. En have er nærmest defineret ved, at der skal være et græsareal af en eller anden art. Om du så vælger at så græs i hele haven, eller du vælger kun at have græs i noget af haven, er op til dig.

Der er mange grunde til, at de fleste folk vælger at have et græsareal i deres have. En af grundene kan være, at det giver noget velkendt til haven. Det er noget, der skal være der. En græsplæne er også et sted, hvor børn kan løbe rundt og lege i bare tæer, uden de skal få ondt i fødderne. Det er et sted, hvor der kan blive spillet fodbold eller lavet noget helt andet.

Har du ikke børn, er græsplænen en grøn oase, du kan nyde synet af. Det er et sted, hvor du kan ligge og sole dig eller blot nyde udsigten fra. Græsplænen er et must, som vi er sikre på, du ville være ked af at undvære.

Hav et lækkert terrasseområde

Når du har en have, kan et terrasseområde være lige så vigtigt som en græsplæne. De fleste mennesker vælger at anlægge en terrasse, da det er en god base at have i sin have. Det er et sted, hvor du kan nyde din morgenkaffe i weekenden og nyde eftermiddagssolen i hverdagene.

En terrasse er også et must at have, hvis du vil have et sted, du kan holde grillaftener. Det er mest praktisk at have en grill stående på et fast og stabilt underlag, som netop en terrasse kan være. Det mindsker risikoen for, at den skulle vælte.

Derudover er det lettere at have et havebord og -stole stående på en terrasse, da de netop også vil stå mere stabilt. Med en terrasse kan I nyde de lange sommeraftener i fulde drag.

Vælg blomster og buske, der passer til dine grønne fingre

Nu har vi græsplænen og terrassen på plads. Så langt så godt. Mange ønsker dog at gøre deres have en smule mere personlig. Er det noget, du også har i tankerne, skal du vide, at det er forholdsvist lige til at skabe en personlig have. Udfordringen er blot, at du skal have tid og evner til at passe den.

Vores bedste råd er, at du ikke gaber over for meget. Du kan sagtens plante en masse fine bede, buske, træer osv. Det er dog en fordel, hvis du planter noget, som du rent faktisk ved, at du kan finde ud af at holde.

Ved du ikke, hvordan du holder planterne rigtigt, vil det i mange tilfælde være spildt, at du plantede dem. Tænk derfor både på, hvad der passer til din personlighed, dine evner og din fritid, i forhold til hvad du skal plante i din have.

Selvom du måske ikke har den store kundskab til diverse blomster og planter, kan du sagtens give din have noget personlighed, som ikke kræver det store af dig. Find mere inspiration til haven her.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑