4 haveprojekter til foråret

Foråret er endelig snart på vej, og dermed kan du glæde dig til at gøre din have klar til sommerens solskin og varmere temperaturer. Det er nu til foråret, at du kan skabe de mest hyggelige rammer, så du får lyst til at nyde træernes lysegrønne farver og de sene aftener ude på terrassen eller på et blødt tæppe på græsplænen

Dog kan det være svært at få et overblik over, hvilke ting der skal ses til, når haveprojekterne skal i gang. Få derfor i det følgende inspiration til fire forskellige haveprojekter, som du kan gå i gang med, når foråret har meldt sin ankomst.

SE OGSÅ: Gør noget ud af din have

Plant somm erblomsterne

Når nattefrosten har sagt farvel for denne gang, er det på tide at komme ud i det lokale plantecenter for at se på smukke sommerblomster til haven. Klassikere såsom petunia, fuschia og pelargonia vil pynte så smukt i din have.

Som et alternativ kan du kigge efter diverse stauder for mere variation henover året. Vælg desuden nogle stauder, som er dekorative, når de ikke blomstrer, så du ikke fortryder dit køb, efter sommeren er ovre.

Fjern mos

Hvis din græsplæne er blevet ødelagt af grim mos i løbet af efteråret og vinteren, er foråret en oplagt tid at fjerne dette, så du kan nyde synet af en pæn græsplæne i de lyse forår- og sommermåneder.

Du kan allerede i april måned fjerne mos fra din græsplæne, hvor du enten kan vælge at gå manuelt til værks eller få hjælp af havens fugle. Drys kanariefuglefrø ud på de ramte områder, og læg mærke til fuglenes skønne hjælp. Husk endelig at efterså med nye græsfrø, efter du har fjernet mosset, så du ikke risikerer at få ukrudt på de bare pletter.

Dekorationer og pynt

Efter at have ordnet græsplænen for mos og plantet fine sommerblomster kan du gå i gang med at lede efter lidt ny pynt og smukke dekorationer til haven. Ved du, at du kommer til at sidde mange skønne sommeraftener ude på terrassen, er det en super idé at anskaffe dig nogle flotte solcellelamper, som kan lyse i de sene aftentimer.

Du kan tilmed finde nogle solcellelamper, som kan lyse stabilt året rundt og holde i mange år, så du også kan nyde lyset på de mørke vinterdage. Udsmyk desuden haven med et sødt lille fuglehus i et af træerne, et fuglebad eller en fin træbænk til et af havens hjørner.

Gå i gang i køkkenhaven

Er du den heldige ejer af en køkkenhave, er marts måned det perfekte tidspunkt til at færdiggøre efterårets planteprojekter. Radisser, rucolasalat og salatsennep er oplagte at plante i den skønne forårstid. Sørg ligeledes for at anvende tid til at tilføre næring til planterne i køkkenhaven, så du kan få en god høst af friske grøntsager i de efterfølgende måneder.

Har du desuden frugtbuske eller rabarber stående, kan du med fordel begynde at lægge kompost omkring planterne.

God arbejdslyst med forårets kommende haveprojekter!

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑