Det bør du overveje, inden du skal lave nyt badeværelse

Skal du lave helt nyt badeværelse derhjemme? Dette er som regel et rimeligt stort projekt at skulle kaste sig over, hvorfor det tilmed er meget dyrt

Det er således vigtigt, at du sørger for at overveje forskellige ting inden projektets start, herunder hvilket udtryk du ønsker i rummet. Det vil være ærgerligt, hvis du halvvejs inde i renoveringen begynder at fortryde dine valg.

Sørg i stedet for at gøre et godt stykke forarbejde, og her i artiklen vil du blive præsenteret for forskellige gode råd til, hvad du bør overveje, inden du skal lave nyt badeværelse.

Hvilket udtryk i rummet ønsker du?

Først og fremmest skal du naturligvis gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilket look eller udtryk du ønsker i dit nye badeværelse. Ønsker du eksempelvis et moderne og klassisk badeværelse i afdæmpede farver, eller vil du hellere gå hele vejen og skeje fuldstændigt ud med en masse mønstre i forskellige farver?

Der findes et hav af muligheder, når det kommer til indretningen af badeværelser i dag. Du bør dog huske på, at du naturligvis altid kan ændre på stilen undervejs ved at udskifte eksempelvis tilbehør eller håndklæder.

Skitser dit kommende badeværelse i et program

Når du har fundet ud af, hvilket udtryk du ønsker, kan du lave en tegne over de materialer og farver, du gerne vil have i rummet. Der findes forskellige programmer, der giver dig mulighed for det, og på den måde kan du få et bedre overblik over, hvor meget plads du har til de forskellige funktioner.

Ydermere bør du overveje, hvilken belysning du ønsker i badeværelset. Bruger du eksempelvis rummet til at sminke dig om morgenen, bør du vælge en belysning, der giver et godt og skarpt lys uden skygger såsom indbygningsspot. Man må bestemt ikke undervurdere lysets betydning, da det spiller en stor rolle i forhold til rummets generelle stemning og udtryk.

 Tænk i pladsbesparende løsninger for mest mulig gulvplads

Det kan desuden være en god idé at tænke i pladsbesparende løsninger, da du på den måde vil få mest muligt gulvplads. Det kan du blandt andet gøre ved at vælge indbyggede skabe samt at vælge en håndvask, der ikke er særligt dyb.

Ydermere kan du vælge et toilet, der skal hænge på væggen, og som har en indbygget cisterne. Det kan desuden være en god idé at placere de dele, som du bruger mest i rummet, tættest på døren. Det er endnu en måde at tænke funktionelt på, og det vil som regel være toilettet eller håndvasken.

Tag højde for uforudsete udgifter

Endelig er det naturligvis vigtigt, at du undervejs i projektet sørger for at have fuldstændigt styr på dit budget. Der er ingen tvivl om, at det er meget dyrt at istandsætte eller renovere et badeværelse.

Det er derfor en rigtig god idé at have en grundig og detaljeret plan for, hvordan budgettet skal bruges og fordeles. Her er det desuden vigtigt, at du sørger for at tage højde for de uforudsete udgifter, som der uden tvivl vil komme rigtig mange af i løbet af processen.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑