Sådan tester du for skimmelsvamp i hjemmet

Det er meget skadeligt for dit indeklima, hvis der er skimmelsvamp i din bolig. Det er derfor vigtigt, at du får testet, om det er skimmelsvamp, så du kan få den fjernet

Du kan nemt selv udføre en test derhjemme og sende prøverne ind til et laboratorium.

Skimmelsvamp er meget normalt i de danske hjem og opstår, fordi der er varmt og fugtigt i rummet – det er noget, som svampen elsker. Hvis du får mistanke om, at der er skimmelsvamp i din bolig, bør du med det samme få den testet, så du er sikker. Svampen er nemlig skadelig at indånde, specielt hvis det sker over en længere periode.

Når du har fundet ud af, om det er et skimmelsvampeangreb, kan du komme i gang med at behandle det. Det kan enten være på egen hånd eller ved at få en professionel til at hjælpe dig.

Du kan nemt selv teste for skimmelsvamp, hvilket er med til at gøre, at du kan finde ud af det uden at bruge særlig mange penge på det. Dermed kommer pengene ikke til at sætte en stopper for, at du kan få testet din bolig.

Hvilken skimmelsvamptest skal jeg vælge?

Der findes en lang række forskellige former for test. Overordnet er det dog vigtigt, at du ser på, om du har brug for en test til synlig skimmelsvamp eller til ikke synlig skimmelsvamp. I nogle tilfælde vil du kunne se misfarvede plamager på for eksempel dine vægge, der kan være et tegn på skimmelsvamp. I andre tilfælde kan svampen gemme sig bagved tapet eller paneler, men du kan lugte en jordslået lugt i rummet.

Med en test til synlig skimmelsvamp tager du en prøve af det område, som, du kan se, er inficeret. Testen til ikke synlig svamp måler, om der er svampesporer i luften eller i støvet i rummet. Begge typer af tests skal derefter sendes ind til et laboratorium, hvor de bliver analyseret. Du kan få en test af skimmelsvamp her.

LÆS OGSÅ: Skimmelsvamp symptomer

Vær opmærksom på kontrolprøver

Når du skal udføre en test, skal du selvfølgelig altid læse grundigt, hvordan den skal udføres. Det gælder også for en skimmelsvamptest. I mange tilfælde skal du nemlig ikke bare tage en prøve af det område, hvor der er svamp, men også tage en prøve et sted, hvor du tror, at der ikke er. Det er med til at hjælpe laboratoriet med at finde ud af, om der virkelig er tale om skimmelsvamp.

Er du i tvivl om, hvilken form for test du skal vælge, er det altid en god ide at kontakte forhandleren af testen. Vedkommende vil helt sikkert kunne hjælpe dig med at finde frem til den rigtige. Sørg for at vælge en forhandler, der fører alle former for tests. Dermed ved du, at vedkommende ikke vil fremhæve en test frem for en anden.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑