Er din økonomi klar til renoveringen?

Skal du i gang med et nyt renoverings-, moderniserings-, tilbygnings- eller reparationsprojekt? Og er din økonomi egentlig lige så klar til det, som du er?

Læs mere om, hvordan du får styr på den økonomiske del, inden du går i gang med dit spændende nye projekt.

Nyt projekt?

Det er altid spændende, når man skal i gang med et nyt projekt. Det gælder både for de små projekter og de helt store projekter, der strækker sig over længere tid. Man skal dog huske på, at det kan være en dyr omgang at gå i gang med et nyt projekt.

Måske har du ikke nået at få sparet op til det. Det kan derfor være nødvendigt at tage et lån, for at det hele går op i en højere enhed, hvor du er tilfreds med projektet.

Det skal du være opmærksom på

Er du nået til det punkt, hvor du er blevet enig med dig selv om, at det er nødvendigt med et lån, for at det kan hænge sammen, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Der findes mange forskellige låneudbydere, du kan anvende, så det kan være en god idé at undersøge lidt nærmere, hvem der vil være mest fordelagtig at vælge.

Her kan det være rigtig smart at benytte en lånesammenligningstjeneste. På den måde får du et bedre overblik over, hvad diverse låneudbydere kan tilbyde i forhold til det, du har brug for at låne. En god lånesammenligningstjeneste er Monni.dk, hvor du nemt kan få et overblik over dine muligheder.

Før du benytter en lånesammenligningstjeneste

Inden du går i gang med at sammenligne lån, er der nogle ting, der er gode at have på plads inden. Først og fremmest skal du vide, hvor mange penge du har brug for at låne. Her er det en god idé at lave et budget for dit projekt.

Det er nærmest umuligt at komme med et skud fra hoften om, hvad det koster at bygge en garage, renovere et køkken eller modernisere et badeværelse, der også holder i praksis. Hvis du ikke ved, hvilke materialer og evt. arbejdskraft, der skal benyttes, har du ikke en chance for at komme med et realistisk bud.

Derfor er det en god idé at lægge et realistisk budget, hvor du bruger noget tid på at undersøge, hvad det egentlig kommer til at koste.

Når du har regnet ud, hvad det realistisk ca. kommer til at koste, kan du begynde at sammenligne lån ved hjælp af en lånesammenligningstjeneste. Der kan nogle gange være forskellig minimumsalder for at kunne optage et lån ved de forskellige låneudbydere. Det kan variere fra 18-21 år. Er du ung, er dette derfor noget, du skal være opmærksom på.

Når du begynder at sammenligne lån, er det vigtigt, du ikke kun kigger på renten. Det kan være forskelligt, om renten er pr. år, pr. måned eller noget helt andet. Det kan derfor være forvirrende at sammenligne på den måde, da du hurtigt kan komme til at overse noget.

I stedet er det mere fordelagtigt at sammenligne de forskellige låns ÅOP, som er årlige omkostninger i procent. Her bruges der altså den samme måleenhed for de lån, du vil sammenligne, og du kan meget nemmere vurdere, hvilket lån der er det bedste for dig.

Her er det selvfølgelig bedst at vælge den med den laveste ÅOP, da der er færrest omkostninger om året ved dette lån. Når du har fundet det bedste lån, er du ved at være klar til at gå i gang med dit projekt.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑