Udvendig isolering – Kan det betale sig?

Der er mange grunde til at vælge en udvendig isolering. Det er effektivt, og har en god effekt på husets levetid.

I mange tilfælde kan en udvendig isolering hjælpe dig med at spare på el- og varmeregningerne, da en isolering af ydervæggene er 30% mere effektivt end en indvendig.

Modtag 3 gratis & uforpligtende tilbud på udvendig isolering

Denne guide indeholder de vigtigste informationer i forbindelse med en udvendig isolering – både fordele, ulemper og priser, så du kan vurdere, om det er attraktivt for dig, at vælge en udvendig isolering, og om det er rentabelt at gøre det.

Ved at modtage 3 tilbud på din opgave, kan du danne dig et hurtigt overblik over prisen på det stykke arbejde du skal have lavet. Det er altid en fordel at få fleres syn på din opgave, og få flere tilbud, så du ikke betaler for meget for isoleringen.

Få 3 uforpligtende tilbud på udvendig isolering

Vi anbefaler man altid spørger fagfolk til råds, de kan både hjælpe dig med hvad der er bedst i netop dit tilfælde, samt give dig en mere konkret pris.

Du har mulighed for at få 3 gratis & uforpligtende tilbud fra fagfolk i dit lokalområde.

Modtag 3 gratis tilbud nu

Hvorfor isolere sine vægge udefra?

Det er af mange grunde en god idé at isolere sine vægge udefra. Man opnår et resultat uden lige og en mærkbar effekt. Man slipper også for at få på kompromis med pladsen indvendig – man beholder det samme areal indvendig, hvis man vælger en udvendig isolering.

Man skal dog vurdere, om det vil skade husets udseende, hvis man vælger at isolere de ydre vægge. Hvis det er tilfældet, bør du overveje, om en udvendig isolering er det rigtige valg. Det er en smagssag, om man vil gå på kompromis med husets udseende.

Dog kan det også være en fordel, hvis man har et hus, hvor der ikke har været fokus på det ydre udseende, at vælge en udvendig isolering. Det kan på mange punkter rette op udseendet; men gør dig det klart inden du bestiller en omgang isolering, om det er det rette valg til netop dit hus.

Hvis husets facade allerede er i dårlig stand, og derfor skal have en facaderenovering, kan det være en fordel med en omgang udvendig isolering samtidig.

Hvor meget kan man spare ved at isolere udvendigt?

Der er ikke noget fast beløb, som du kan spare, ved at isolere udvendigt. Det afhænger af, hvor meget isolering der er behov for, og hvilket isoleringsmateriale der bliver anvendt.

Mængden og typen af materiale der skal bruges, afhænger helt af dine behov og krav. Men det kan næsten altid godt betale sig at få fikset en gang isolering, da der som udgangspunkt er en pæn sjat penge at spare.

Hvis du vil vide, helt præcist, hvor meget du kan spare ved sådan en omgang, så kan du kontakte en energirådgiver eller energikonsulent, som har redskaberne og den fornødne viden til at lave en rimelig præcis beregning på, hvor meget du både på lang og kort sigt kan spare.

Udvendig isolering af sokkel

Husets sokkel danner hele fundamentet for huset. Det er den bærende del af fundamentet, og det er derfor vigtigt, at du har en god sokkelisolering, da du ellers Udvendig isoleringhurtigt kommer til at betale for meget varme. En god sokkelisolering er lig et godt indeklima, og en billigere varmeregning.

Når du skal have en sokkelisolering, kan du med fordel få tre tilbud på opgaven, da prisen varierer meget, alt efter hvem du hyrer til at isolere din sokkel.

En sokkelisolering tager omkring 1 uge, fra start til slut. Efter den uge, kan du forhåbentlig se frem til et bedre indeklima og en billigere varmeregning.

Når du skal have lavet en sokkelisolering, så anbefales det, at du gør det i forbindelse med en udvendig isolering af hele huset. På den måde opnår du de største besparelser på længere sigt, og du opnår også et helt optimalt indeklima, uden at du mister noget af det indendørs areal.

LÆS OGSÅ: Hulmursisolering

Udvendig isolering af gavl

Det er i nogle tilfælde ikke nødvendigt at isolere alle husets vægge. Der er ingen grund til at isolere alle væggene, hvis der ikke er behov for det, for at opnå et optimalt resultat. Derfor bør du sætte dig ind i, om du egentlig behøver en fuld isolering, eller blot skal have isoleret gavlen.

Der er mange penge at spare, hvis du ikke skal have alle væggene isoleret. Både på selve isoleringsopgaven, men også på længere sigt, hvor besparelsen på diverse regninger vil blive lavere, hvis du har en optimal isolering.

Om du blot skal have en udvendig isolering af gavlen kan en fagmand hjælpe dig med at finde ud af. Fagmanden kan også komme med et godt tilbud på den udvendige isolering, på alle de opgaver, som han vurderer du bør få fikset.

Udvendig isolering af fundament

Når du skal have udvendig isolering, så er det vigtigt at fundamentet er lavet ordentligt, og derefter også bliver isoleret ordentligt. Hvis fundamentet ikke sikker lige i skabet, så risikerer du flere skader i fremtiden på dit hus, og også utætheder flere steder, hvor der er svært at rette det senere.

Derfor bør du, fra starten være sikker på at fundamentet er lavet ordentligt. Det kan en fagmand hjælpe dig; både at gennemgå fundamentet, men også finde små fejl, som bør udbedres inden isoleringsarbejdet kan begynde. Hvis du isolerer noget, som allerede er ødelagt, opnår du ikke det optimale resultat, og det er derfor vigtigt, hvis du ønsker en udvendig isolering, at du først får tjekket fundamentet grundigt.

LÆS OGSÅ: Gulvisolering

Udvendig isolering af fladt tag

Uanset tagets form, bør du også overveje, om der skal laves en udvendig isolering af det. Det kan ofte godt betale sig, at betale de penge det nu enganUdvendig isolering2g koster, at få lavet en effektiv udvendig isolering af flade tage. Hvor meget du kan spare, og hvordan isoleringen laves kan du få svar på af en fagmand, som har den fornødne viden til at give dig et godt bud på netop disse spørgsmål.

Det kan bedst betale sig at gøre i forbindelse med en større isoleringsopgave. Hvis alle opgaverne skal laves samtidig, så kan du ofte spare nævneværdige summer. Jo mere du skal have udført, jo større er den rabat, som du formodentlig kan få i forbindelse med den udvendige isolering.

Udvendig isolering af sommerhus

Vi danskere er generelt helt vilde med sommerhuse. Men uden en effektiv isolering, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at tilbringe sommeren i et sommerhus. Et sommerhus bør isoleres mindst lige så godt som dit primære hjem. Der er ingen grund til, at regningerne bliver højere end højest nødvendigt, på grund af eksempelvis varme, som ikke bliver indenfor, grundet en dårlig udvendig isolering af sommerhuset.

Generelt set bør du, som udgangspunkt, altid at isolere dit sommerhus. Der kan være specielle tilfælde, hvor det ikke er optimalt og nødvendigt, men for at være på den sikre side, bør du få bestilt en ordentlig udvendig isolering. Det kan spare dig for mange penge på længere sigt, hvis du har den helt rigtige isolering til netop dit sommerhus.

Hvilke opgaver der præcis skal udføres, kan du fagmand give dig et større indblik i, og et godt tilbud på. Du kan med fordel få tre tilbud fra fagmænd, som kan hjælpe dig med den udvendige isolering af dit sommerhus.

Udvendig isolering af gasbetonhus

Har du et gasbetonhus, typisk fra 1960’erne eller 1970’erne, så bør du overveje mulighederne for en god udvendig isolering. Der er mange penge at spare på bundlinjen; en besparelse, som du kan se måned for måned på dine regninger. Der er ingen grund til, at betale for varme, som ikke bliver indendørs grundet en utæt isolering.

Få det fikset hurtigst muligt, så du ikke betaler mere end højest nødvendigt for varme. Det er en rigtig budgetdræber, hvis man ikke sparer hvor man kan på netop disse faste regninger i forbindelse med sit gasbetonhus. Så få tre tilbud på en udvendig isolering af dit gasbetonhus, hvis du vil spare penge måned efter måned, mange år ud i fremtiden.

Udvendig isolering med flamingo

Flamingo bliver oftere og oftere anvendt i forbindelse med udvendig isolering, og det er bestemt ikke uden grund. Hvis du bruger flamingo, skal du bruge 20% mindre isoleringsmateriale, end hvis du valgte andre typer af isolering. Det er derudover også billigt at anvende netop denne form for udvendig isolering.

Flamingo har en høj isoleringsevne, og er fugtafvisende – begge altafgørende faktorer, når du skal have lavet en ordentlig isolering. Flamingo vejer intet, og er derfor nemt at flytte rundt på, og det resulterer ikke i rygskader og ømme muskler efterfølgende.

Flamingo til udvendig isolering er også blandt de billigste isoleringsmaterialer på markedet, og du skal anvende mindre materiale end hvis du bruger de andre former for isoleringsmateriale. Alt i alt kan det godt betale sig at bruge flamingo til udvendig isolering.

Udvendig isolering med rockwool

Udvendig isolering3Rockwool er et af de hyppigst anvendte isoleringsmaterialer i Danmark. Der er mange fordele ved at anvende netop rockwool til isolering. Hvis du skal have efterisoleret dit hjem, bør du stærkt overveje, om rockwool er den rigtige løsning for dig, da der er mange fordele ved at anvende det til efterisolering.

Rockwool er et let materiale. Det kræver ikke mange muskler at håndtere, og du undgår derfor smerter efter du har arbejdet med materialet. Men du undgår formodentlig ikke kløe, da rockwool har en helt enestående evne til at skabe kløe, når det kommer i kontakt med vores hud. Men hvis du kan leve med det, så bør du vælge Rockwool til den udvendige isolering.

Rockwool er både energirigtigt og brandhæmmende. Det er vigtigt, at netop sådanne faktorer er i fokus, når du skal vægle det rigtige og bedste isoleringsmateriale. Smeltepunktet er på over 1000 grader, og rockwool kan i den forbindelse modstå en eventuel brand, som forhåbentlig ikke finder sted, i omkring to timer.

Rockwool er lavet af smeltede stenarter, og bliver produceret ved 1500 grader, hvilket gør rockwool i stand til at modstå mange forskellige temperaturer, som det måtte blive udsat for.

Udvendig isolering med puds

I forbindelse med en udvendig isolering, så er det vigtigt at man får lavet det hele ordentligt fra start. Hvis der senere skal rettes op på tidligere fejl, så kan det hurtigt blive dyrt, og unødvendigt. Det er derfor vigtigt, at du fra starten vælger en fagmand, som kan sit kram, når du skal have lavet en udvendig isolering.

Puds er et genialt materiale, som i dag anvendes i langt de fleste isoleringsopgaver. Det er idéelt at bruge i forbindelse med udvendige isoleringer, da det har en god beskyttelsesevne og ikke mindst isoleringsevne. For at opnå de bedste resultater, bør du betale en fagmand for at lave den udvendige isolering, som danner fundament for en lav varmeregning.

Fordele ved udvendig isolering

Der er mange fordele forbundet med en effektiv udvendig isolering. Du opnår flest mulige fordele, hvis arbejdet udføres optimalt, så du får det bedst mulige resultat. Det gør du bedst muligt ved at indhente 3 tilbud på fra fagmænd, og danne dig et overblik over deres priser og kvalifikationer.

Med en udvendig isolering, kan du spare mange penge hvert år. Besparelsen varierer alt efter, hvor og hvordan du bor. Bor du i et parcelhus, kan du spare 6.000-7.000 kroner om året på din varmeregning, uden noget videre arbejde – hele besparelsen kan opnås med en isolering.

Det koster ca. 1.200 kroner pr. kvadratmeter. Dette er inklusiv fagmandens arbejdsløn, som selvfølgelig varierer alt efter en række faktorer. Men med den lave pris for arbejdet, og den store besparelse du år for år vil opnå, bør du overveje om du skal have lavet en udvendig isolering på dit hjem.

Du får derudover et bedre indeklima, og mindre træk. I den forbindelse skaber det en hyggeligere stemning og en øget komfort i dit hjem, og du nedsætter også risikoen for både fugt og svamp i fremtiden, og den udgift som er forbundet med udbedring af netop disse to typer skader.

En udvendig isolering kan også øget hele husets ydre, og give det en visuel forbedring, som dermed også øger værdien af huset. Der er dermed en masse fordele ved at få lavet et ordentligt arbejde – både en stor besparelse hvert år, men også en øget værdi af dit hjem. Det hele kan gøres for en pris, på kun 1.200 kroner pr. kvadratmeter.

Modtag 3 gratis tilbud nu

Ulemper ved udvendig isolering

Der er også ulemper ved en udvendig isolering. Det er en større arbejdsopgave og et stort projekt at pakke huset ind i isoleringsmateriale. Men hvis du ønsker et bedre indeklima og en årlig besparelse der kan mærkes, så bør du undersøge mulighederne for at få netop dit hus isoleret.

Men i forbindelse med denne type isolering, er det vigtigt at vide, at uanset hvilken uforudsete opgaver der måtte opstå, så er det fagmandens job, at få dem udbedret. Hvis der eventuelt skal flyttes nedløbsrør og vinduer, hvilket der som udgangspunkt skal, så skal fagmanden klare det – dog skal du betale lidt ekstra for opgaverne.

Det er en stor ulempe ved udvendig isolering – nemlig, at du skal betale ekstra for opgaver, som du ikke ønskede udført fra starten, men som skal udføres grundet det større indgreb. Det kommer du ikke udenom.

Det handler om at gøre op med sig selv, hvorvidt en udvendig isolering er rentabel og bør overvejes.

Derefter bør du få 3 tilbud fra fagmænd, for at få et overblik og finde den helt rigtige til arbejdet.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑