Isolering af tag – Derfor skal du gøre det

Det er et kendt fænomen, at varme stiger op ad. Det samme gælder for den varme, som du har inde i dit hus. Varmen stiger altså op mod loftet og herefter op imod taget.

Hvis loftet er isoleret godt, så vil det sørge for, at det mest af varmen bliver inde i huset.

Loftisolering er dog ikke altid nok til at holde varmen inde i boligen. Derfor kan det være en god idé, at få isoleret sit tag ordentligt.

Hvis man også har et ordentligt isoleret tag, så er man helt sikker på at størstedelen af varmen ikke bare forlader huset og kulden holdes samtidigt ude. På den måde kan man nemmere holde en mere stabil temperatur.

Modtag 3 gratis & uforpligtende tilbud nu

Man slipper altså for, at skulle skrue op og ned på varmen. Dette er en kæmpe økonomisk fordel, fordi disse reguleringer på varmen ofte er dem, som koster penge på varmeregningen.

Få 3 uforpligtende tilbud på isolering af tag

Vi anbefaler man altid spørger fagfolk til råds, de kan både hjælpe dig med hvad der er bedst i netop dit tilfælde, samt give dig en mere konkret pris.

Du har mulighed for at få 3 gratis & uforpligtende tilbud fra fagfolk i dit lokalområde.

Modtag 3 gratis tilbud nu

De fleste vil nok mene, at deres tag er ordentligt isoleret. Dette er også tilfældet i de fleste nyere huse, men i huse som er bygget i og før 90’erne, kan taget godt trænge til noget efterisolering.

Hvis man ikke har isoleret taget ordentligt, så kunne man i princippet ligeså godt have et hus uden tag. Man kan næsten sige, at pengene flyver med varmen ud af huset, hvis taget ikke er isoleret ordentligt. Hvis man får efterisoleret taget, så kan man beholde de fleste af pengene inde i huset.

Hvordan udføres isolering af tag og kan man gøre det selv?

Taget er ikke nemt at ændre på i et hus. Der anbefales det på det kraftigste, at man får fat i en fagmand, som kan klare arbejdet for en. Isolering er nemlig ikke det nemmeste, at gå i gang med. Det kræves at man har en del viden om isolering, isoleringstyper og isoleringsmaterialer.

Problemet med isolering og efterisolering er også, at hvis man bare laver en lille fejl, så ødelægger det hele effekten af isoleringen. Det kan godt være, at man ikke lige opdager denne fejl, men selv den mindste fejl gør, at isoleringen ikke kan holde varmen inde og kulden ude.

Energirenoveringen skal altså udføres korrekt for at have den fulde effekt – og forkert udført efterisolering kan give råd og svamp. Så med mindre at du har fuldstændig styr på isolering og isoleringsteknik, så er det en rigtig god idé, at få fat i en fagmand som kan klare arbejdet og sørge for at der ikke er nogen fejl.

Normalt forlanges der mindst 300 mm isolering af tag i alt for at overholde kravene i BR10 (250-300 for fladt tag). Det kan som regel betale sig at efterisolere, hvis der kun er 200 mm isolering eller mindre.

Hvis man skal have udskiftet sit tag inden for dem nærmeste fremtid, så kan det være en rigtig god idé, at få det isoleret ordentligt i samme omgang. På den måde slår man to fluer med et smæk og man har god plads til, at få isoleringen lavet korrekt.

Det kan dog være svært for os forbrugere, at finde ud af hvor man finder den rigtige mand til opgaven. Derfor kan du med fordel benytte dig vores 3 tilbud service og derefter vurdere om isolering af taget kan blive aktuelt.

Hvilket materialer skal man vælge til isolering af tag?

Isolering af tagEt af de valg man skal træffe, når man skal have foretaget en isolering af tag er, hvilket isoleringsmateriale man skal bruge.

Der findes en række forskellige isoleringsmaterialer og der kommer hele tiden nye til. Det er en branche i stor udvikling, primært grundet det øgede fokus på grøn energi. Et bredt udvalg af materialer gør det ikke nemmere at vælge. Derfor har vi har skrevet lidt om de mest populære isoleringsmaterialer, så du hurtigt kan få et overblik over dem.

Isoleringsmaterialer

Stenuld

Stenuld er bedst kendt som Rockwool og det er et af de mest brugte isoleringsmaterialer i dag. Det er et af de få materialer, som betegnes som et naturmateriale. Det består af spundet stenmateriale og det kan fås i forskellige former.

Stenuld eller Rockwool, er det mest populære isoleringsmaterialer når taget skal isoleres. De store ’tæpper’ egner sig godt til isolering af tag. Stenuld har samtidigt en række gode isoleringsegenskaber. Det holder godt på varmen og det holder samtidigt kulden ude. Det bliver bl.a. heller ikke påvirket af vand og så det kan ikke brænde.

Glasuld

Glasuld er en filt, som består af glasfibre. Glasfibrene bliver spundet, så det bliver til de store ’tæpper’ som bliver anvendt til isolering af huse.

Glasuld ligner i høj grad stenuld og det har mange af de samme egenskaber. Derfor kan glasuld også sagtens bruges til isolering af tag.

Glasuld er et materiale, som holder godt på varmen. Det er bl.a. også vandafvisende og ligesom stenuld, så kan det heller ikke brænde.

Flamingo

De fleste kender nok flamingo. Det er et oliebaseret plastprodukt, som skummes op så det bliver let og meget luftfyldt.

Flamingo er dog ikke et materiale man anbefaler til isolering. Det har mange af de samme egenskaber, som de andre isoleringsmaterialer, men det er desværre meget brandfarligt og det udvikler giftig røg når det brænder.

Flamingo skal aldrig bruges til isolering af tag, da det ofte vil være taget der står for skud ved en eventuel brand i boligen.

Papiruld

Papiruld er fremstillet af genbrugsavispapir. Alene der sparer man allerede noget CO2 ved, at man genbruger det gamle avispapir.

Det er tilsat salte og borsyre, som bl.a. reducerer brændbarheden. Hvis man skal isolere et område med risiko for fugt, så anbefales det dog, at man anvender et andet materiale end papiruld.

Papiruld anvendes i en smuldret udgave som granulat. Papiruld er derfor ikke det bedste materiale til isolering af tag, i stedet anbefales det at man anvender sten- eller glasuld.

Kan isolering af taget betale sig?

Ja, tagisolering kan godt betale sig. Isolering og efterisolering er i det hele taget en af de boliginvesteringer, som kan betale sig.

Investeringen er i de fleste tilfælde tjent ind efter få år. Isolering af taget er en af de dyreste isolerings løsninger, men det er også en af de mest effektive løsninger. Man vil næsten med det samme kunne se effekten af isoleringen på varmeregningen.

Besparelsen på varmeregningen vil formentlig være på omkring 3000-5000 kroner om året og derfor kan man allerede have tjent investeringen ind efter 2-6 år. Tilbagebetalingsperioden afhænger selvfølgelig af, hvor meget det har kostet at isolere taget og hvor meget man sparer på varmeregningen.

Omkostningerne der er forbundet med isoleringen, vil naturligvis variere fra hus til hus, da den bl.a. afhænger af tagets størrelse og standen på den nuværende isolering. Hvis der allerede ligger 100 mm god isolering f.eks. stenuld, så er det kun nødvendigt med 200 mm mere og derfor vil prisen være lidt lavere.

Der er altså nogle åbenlyse økonomiske fordele, men der er bl.a. også nogle klimatiske og miljømæssige fordele.

Et af de rigtigt store emner i nutidens samfund er jo vores gigantiske CO2 udslip. Det ødelægger klimaet og derfor skal vi have sat en stoppe for det i en fart.

Som menig borger kan det være svært, at se hvordan man skulle kunne ændre på det. Men man kan faktisk godt gøre en ret stor forskel.

Hvis man vælger, at få foretaget en isolering af sit tag, så kan man faktisk spare naturen for 10-20 tons CO2 om året! Dette må siges at være en – specielt hvis alle husejere gjorde det. Så hvis dit tag ikke er ordentligt isoleret, så er det altså bare med at få det isoleret i en fart, så du kan hjælpe miljøet og din pengepung!

Modtag 3 gratis tilbud nu


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑