Isolering af loft – Sådan skærer du 5000 kr. af din varmeregning

De fleste er nok kendt med, at varme stiger opad. Dette er også tilfældet i din bolig.

Varmen kommer nedefra og den stiger derefter op mod loftet. Når varmen så rammer loftet, så kan den enten blive i huset eller forsvinde ud af huset.

Hvis man ikke har en ordentlig isolering af dit loft, så vil varmen stille og roligt forsvinde ud af huset.

Modtag 3 gratis & uforpligtende tilbud nu

Hvis man oplever, at varmen buldrer derudaf, uden rigtig at varme huset op, så kan det meget vel være forbundet med problemer omkring boligens isolering af loftet (Se også: Nedsænket loft). Man spilder en hel masse varme og man kan sammenligne det lidt med et hus uden tag.

Få 3 uforpligtende tilbud på isolering af loft

Vi anbefaler man altid spørger fagfolk til råds, de kan både hjælpe dig med hvad der er bedst i netop dit tilfælde, samt give dig en mere konkret pris.

Du har mulighed for at få 3 gratis & uforpligtende tilbud fra fagfolk i dit lokalområde.

Modtag 3 gratis tilbud nu

Et hus uden tag er ikke optimalt. Derfor er det en rigtig god ide, at man får lavet en isolering af loft ordentligt.

En anden smart ting vil være at få lavet isolering af tag.

Hvis loftet er isoleret ordentligt, så vil varmen blive i huset i stedet for, at den forsvinder ud af huset. Hvis varmen bliver i huset, så er man fri for at skrue op for radiatorer og gulvvarme, fordi det er nemmere at opretholde en stabil temperatur.

Temperatur svingninger i huset er ofte en af de ting der gør, at varmeregningen bliver større end den burde. Med en god isolering af loftet sørger man for, at der kan opretholdes en stabil temperatur og dermed undgås disse temperatur svingninger. På den måde kan man altså meget enkelt spare en hel del penge ved blot, at få isoleret loftet i huset ordentligt.

Loftisolering er en af de mest sikre investeringer, man kan foretage sig i sin bolig. Loftet er en vigtigste ting at energirenovere, da du nemt kan spare mellem 3000 og 5000 kroner om året.

Loftisolering er faktisk den type energirenovering, som betaler sig hurtigst hjem. Gennemsnitligt tager det faktisk kun omkring 3 år, før pengene er tjent hjem. Du kan altså foretage en investering, som 100% sikkert vil tjene sig selv hjem og mere til – hvor tit har man lige muligheden for at gøre det?

Når man skal have lavet en isolering af loft, skal man blot huske, at det ikke er gør-det-selv arbejde. Isolering af loft kan være en smule besværligt og teknisk, så derfor anbefales det at man overlader arbejdet til en professionel fagmand, medmindre man selv arbejder som isolatør.

Så opstår det næste problem altså. Hvor skal man få fat i en der kan lave en isolering af loft? Dette er faktisk gjort ekstremt nemt for forbrugerne. Du kan med fordel benytte dig af vores 3 tilbud service.

Hvis man er lidt i tvivl om prisen, så er det specielt en god idé, at man benytter denne ’3 tilbud service’. Man kan altså hente 3 gratis og uforpligtende tilbud og derefter vurdere om loftisolering kan blive aktuelt.

Hvorfor bør jeg få lavet isolering af loft?

Der er altså en række åbenlyse økonomiske fordele ved, at man får lavet en ordentlig isolering af loft. Men hvis det stadig er lidt uklart, hvorfor man helt konkret skal vælge en isolering af loft, så har vi herunder kigget lidt nærmere på det konkrete ved det.

Først og fremmest, så er der de åbenlyse økonomiske fordele.

loftisoleringHvis man vælger at energirenovere sit loft, så er der helt sikkert rigtig mange penge at spare. 3-5000 kroner om året for at være helt præcis. Dette giver en tilbagebetalingsperiode på cirka 3 år.

Efter de 3 år er gået vil investeringen i loftisolering altså være tjent helt hjem. Det må da siges at være valuta for pengene. Det er ikke tit man har mulighed for, at lave en investering i sin bolig, som er tjent hjem efter 3 år.

Udover de åbenlyse økonomiske fordele, så er der også nogle fordele i forhold til vores klima og miljø.

Hvis man følger bare en lille smule med i hvad der sker omkring en, så ved man at vores klima i øjeblikket er presset til det yderste. Grunden til at vores klima er presset, er simpelthen at vi gennem mange år har pumpet CO2 ud i atmosfæren.

Den store CO2 udledning skal stoppes og du kan faktisk selv tage et stort skridt i den rigtige retning, hvis du vælger at få lavet en isolering af loft i din bolig. Hvis ens loft er 100% energirenoveret, så kan man rent faktisk spare klimaet for op mod 1 ton CO2 – om året!

Når du vælger at lave en isolering af loftet, så laver du en investering i din bolig. Denne investering vil få din boligs værdi til at stige. Grunden til dette er ganske enkelt, at huskøbere i dag går mere og mere op i at boligen er godt isoleret.

Det er bl.a. derfor, at alle huse får et ’energimærke’ når de skal sælges. Hvis man får lavet en isolering af loftet, så er der er en god chance for, at boligen får tildelt et bedre ’energimærke’ end hvis der ikke var lavet en isolering af loft.

Danskerne bliver samtidigt mere og mere interesseret i den grønne energi og efterspørgslen efter de ’grønne’ huse er derfor kraftigt stigende.

Men hvorfor skal man så lige vælge loftisolering fremfor f.eks. hulmursisolering? Det skal man fordi, der ofte er flere penge at spare på en at få foretaget en isolering af loftet.

Man kan spare rigtig mange penge på begge isoleringsmetoder, men isolering af loft går for at være en af de løsninger, som hurtigst er tjent hjem igen.

Hvad koster det at få lavet isolering af loft og hvor meget kan jeg spare?

Det store spørgsmål der melder sig, når man begynder at tale om loftisolering er, hvor meget det skal koste at få det lavet.

Det er naturligvis ikke gratis at få energirenoveret sit loft, men det kan heller ikke siges at være dyrt. Det er svært at ligge sig fast på én pris, fordi prisen afhænger af så mange forskellige ting.

Først og fremmest så afhænger prisen, af størrelsen på selve loftet. Man skal finde ud af hvor mange kvm der skal isoleres. Man betaler nemlig typisk en kvm pris. Herefter skal man også finde ud af om der er noget eksisterende isolering på loftet. Prisen på loftisoleringen afhænger nemlig også af mængden af isolering, som skal bruges til energirenoveringen.

Der er faktisk kommet krav til nye huse om, at de mindst skal have 300mm loftisolering. Danmark er nemlig medlem af EU og derfor kommer der mange krav til vores klimapolitik.

Et af disse krav er altså rettet mod de private boligejere. Hvis man går 5-10 år tilbage, så var det normalt at man havde 100mm loftisolering. I dag er kravet altså 300mm loftisolering i nye huse og det er det simpelthen for at man kan skåne klimaet for udledning af CO2. Kravende til energirenoveringen er altså blevet større, men priserne er faktisk blevet lavere. Derfor koster det stort set ingenting, at få lavet de 300mm loftisolering, som EU siger en ny bolig skal have.

Prisen kan bedst illustreres gennem et eksempel.

Hvis man f.eks. har målt sit loft til, at være 100kvm. Så skal man, for at opfylde kravene i lovgivningen, have lavet 300mm loftisolering på hele loftet.

Den gennemsnitlige pris på loftisolering siges, at være på omkring 110 kroner pr. kvm.  Med et loft på 100 kvm, så giver det en pris på 11000 kroner i alt og det er inklusiv alt i forbindelse med loftisoleringen. Hvis man så sparer cirka 4000 kroner om året, så er loftisoleringen altså tjent ind på under 3 år.

Hvis man er i tvivl om pris osv. så kan man, som nævnt tidligere, benytte sig af vores ’3 tilbud services,’ som giver dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Ud fra denne pris kan man så vurdere, om en investering i energirenovering af loftet er en god eller dårligt idé. I de fleste tilfælde vil det, uanset prisen, være en rigtig god idé.

Husk på at det ikke er en god idé, at give sig i kast med loftisolering hvis man ikke er fagmand. Der skal en fagmand til at lave det, da en lille fejl i loftisoleringen kan ende med et varme tab på flere tusinde kroner om året. Hvis prisen er lidt højere, så går der måske bare et år mere før det er tjent ind, men en ting er helt sikker – det skal nok blive tjent ind!

Modtag 3 gratis tilbud nu


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑