Isolering af kælder – Sådan holder du varmen

De fleste der har en kælder ved nok, at den sommetider kan blive meget kold. 

Grunden til at en kælder kan blive meget kold, er simpelthen fordi den ikke er isoleret godt nok.

Kulden kan frit strømme ind og varmen kan nemt slippe ud, hvis der ikke er lavet en isolering af kælder.

Modtag 3 gratis & uforpligtende tilbud nu

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man skal varme en kælder op, som ikke er isoleret ordentligt. Det har man i dag fundet ud af og der bygges ikke længere særligt mange huse med kælder.

Hvis huset er bygget i eller før 90’erne, så er der en god chance for at det har kælder og at denne kælder højst sandsynligt ikke er isoleret godt nok.

Få 3 uforpligtende tilbud på isolering af kælder

Vi anbefaler man altid spørger fagfolk til råds, de kan både hjælpe dig med hvad der er bedst i netop dit tilfælde, samt give dig en mere konkret pris.

Du har mulighed for at få 3 gratis & uforpligtende tilbud fra fagfolk i dit lokalområde.

Modtag 3 gratis tilbud nu

Ifølge beregninger så skulle 30% af en boligs varme forsvinde ud igennem kælderen, hvis den ikke er isoleret ordentligt.

Man kan lave isolering af kælder på mange forskellige måder. Kælderisolering kan både foregå ud- og indvendigt. Man kan anvende mange forskellige isoleringstyper til isolering af kælder. Det kan bl.a. være hulmursisolering, gulvisolering eller loftisolering. Det er svært at sige, hvilken isoleringstype der er mest effektiv, men de fleste vælger at få isoleret loftet, altså imellem kælderens loft og stueetagens gulv.

Du kan læse mere om fugt i kælderen her.

Hulmursisolering

En mur er bygget op af en yder- og en indervæg. Mellem disse to vægge vil der være et naturligt hulrum, som på ældre boliger ikke er isoleret ordentligt.Hvis der ikke er lavet ordentlig isolering i hulrummet, så kan huset hverken holde kulden ude eller varmen inde.

Man lave hulmursisolering i en kælder ved, at man borer et hul i væggen og sprøjter isolering i form af granulat ind i hulrummet. På den måde så lukker man af for, at kulden kan komme ind og varmen kan heller ikke længere slippe så nemt ud. På den måde kan man opretholde en mere stabil temperatur i kælderen og spare penge på varmeregningen.

Loftisolering

Den mest anvendte isolering af kælder er loftisolering. Her har man fokus på loftet i kælderen, som så naturligvis vil være gulvet i stueetagen.

Loftisolering er en af de isoleringstyper, som bedst kan betale sig. Prisen på loftisolering er ikke ret høj og tilbagebetalingsperioden kan være på helt ned til 3 år. Det vil altså sige, at din investering kan være tjent ind på 3 år.

Gulvisolering

Boliger som er over 10 år gamle, har ofte ikke fået lavet ordentlig gulvisolering. I kælderen vil gulvet typisk være isoleret dårligere end gulvet i stueetagen. Man skal faktisk helst have 300mm isolering i gulvet. De fleste har dog kun 100mm, hvilket naturligvis ikke er optimalt.

Gulvisolering er ligesom loftisolering ikke ret dyrt og tilbagebetalingsperioden er derfor også her, meget kort.

Som udgangspunkt så vil de fleste kigge på disse tre isoleringstyper. En isolering af kælder kan dog både foregå udvendigt, som indvendigt (se udvendig isolering). Det er meget svært, at pege på hvad der er mest effektivt. Egentlig så burde man bare isolere så meget som overhovedet muligt. Isolering vil i de fleste tilfælde være en investering, som meget hurtigt tjener sig selv hjem.

Hvorfor skal man lave isolering af kælder?

Der er flere gode grunde til, at man skal få energirenoveret sin kælder i sin fart.

Der er nogle klare økonomiske fordele ved, at man får lavet en isolering af kælder. 30% af varmen fra boligen forsvinder ud igennem kælderen, så en efterisolering vil altså kunne spare dig for en hel del penge på varmeregning.

Prisen på efterisolering af en kælder er heller ikke specielt høj, så det er muligt at tjene investeringen hjem forholdsvist hurtigt. Man kan f.eks. sige at en kælderisolation koster i omegnen af 15.000 kroner og med en besparelse på op imod 4000 kr. årligt, så går der altså kun 3-4 år før investeringen er tjent hjem. Efter de cirka 3-4 år, så vil alt det man sparer på varmeregningen egentlig være nemt ”tjente” penge – og hvem kan ikke lide det?

Udover disse økonomiske fordele så er der også nogle klimamæssige fordele.

Et hus som ikke er isoleret ordentligt kan udlede rigtig meget CO2. Udledning af CO2 er et af de helt store problemer for naturen og nutidens samfund. Hvis CO2 udslippet skal nedbringes, så skal vi løfte i flok. En af de mest effektive måder, hvorpå du kan hjælpe til er ved, at få energirenoveret din kælder. Man kan f.eks. sige at en normal bolig, som er blevet godt energirenoveret, vil udlede omkring 1 ton CO2 årligt. En bolig der ikke er særligt godt energirenoveret vil i dette tilfælde udlede omkring 20 gange så meget CO2 om året!

Der er også nogle praktiske fordele ved, at man får energirenoveret sin kælder.

En kælder kan være noget nær ubrugelig, hvis man ikke kan opretholde en stabil temperatur. Den er i hvert fald ikke egnet til beboelse, men en kold kælder er heller ikke fantastisk til opbevaring. Hvis kælderen i stedet er godt isoleret, så vil man have mulighed for at opretholde en stabil temperatur, så man bl.a. kunne bruge kælderen til beboelse, opbevaring osv.

Kan man selv lave isolering af kælder?

kælderisoleringIsolering er generelt et arbejde, som man godt selv kan udføre. Det anbefales dog, at man overlader arbejdet til en fagmand, medmindre man har 100% styr på hvad der skal ske.

At isolere en kælder eller andet er som sådan ikke så svært. Problemet er bare, at selv den mindste fejl kan betyde utrolig meget. En lille fejl i isoleringen kan betyde, at hele isoleringen overhovedet ikke har nogen effekt.

Man skal desuden også have styr på diverse lovkrav, som følger med når man skal isolere sin bolig. Udover det, så kræves der også en hvis viden om isoleringsmaterialer.

Der er altså rigtig mange ting, som man skal tage højde for når man skal isolere en kælder. Man kan slippe for alt besværet ved, at man får hyret en fagmand til at gøre arbejdet. Han kan formentlig gøre arbejdet på meget kortere tid og naturligvis også uden fejl.

I dag er det faktisk også ekstremt nemt, at få fat i en fagmand til at gøre arbejdet. Du kan benytte dig af vores ’3 tilbud’ services.

Det er meget simpelt og de fleste kan finde ud af, at få indhentet 3 tilbud. Man skal blot beskrive kort, det der er skal laves. I dette tilfælde kunne det være ’isolering af kælder…’. Når man har beskrevet sin opgave, så vil man modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud på opgaven. Hvis man syntes at et af tilbuddene er tilfredsstillende, så kan man vælge at acceptere det og man vil herefter bliver sat i forbindelse med den pågældende tilbudsgiver.

Dette kan bl.a. også bruges, hvis man ikke er helt sikker på om en energirenovering af kælderen nu også kan betale sig. Med de 3 tilbud, får man hurtigt et overblik over det prisleje som opgaven vil kommer til at ligge i. Herefter kan man så vurdere om det er noget man vil gå videre med.

Hvad koster det at få lavet en isolering af kælder?

At energirenovere var for nogle år siden meget dyrt.

Et øget fokus på klimaet og CO2 udslippet har dog fået politikkerne til, at vågne lidt op. Der er bl.a. blevet fjernet en hel del afgifter, som har gjort at håndværkere og isolatører kan klare en energirenovering til en meget bedre pris.

Hvis man skal snakke konkrete tal, så siger man at prisen på en kælderisolering typisk svinger mellem 120 og 220 kroner pr. kvm.

Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan energirenovere en kælder og det er det, som giver den store prisforskel. Ofte vil man dog se, at prisen ligger på omkring 10.000-20.000 kroner. Dette er prisen for hele isoleringen inklusiv materialer, håndværker osv. I de mange tilfælde vil det kun tage håndværkeren en dag, at energirenovere en kælder.

Der er altså en hel del fordele, forbundet med en energirenovering af en kælder.

Man vil primært gøre det pga. de store økonomiske fordele. Selve energirenoveringen vil typisk være tjent ind inden for 2-5 år. Det er altså en investering som ret hurtigt tjener sig selv ind og samtidigt, så vil værdien af boligen stige med op til 5%. Hvis man både vil spare penge, skåne klimaet og meget andet, så er det altså bare med at få energirenoveret kælderen i en fart.

En ting er i hvert fald helt sikker – det kan godt betale sig!

Modtag 3 gratis tilbud nu


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑