Hulmursisolering pris – Få din pris her

hulmursisoleringIsolering af en bolig kan ske på mange forskellige måder. Isolering er en nødvendighed for, at vores hus kan holde på varmen.

Mange ældre huse er ikke isoleret optimalt og det kan koste mange ekstra penge på varmeregningen, fordi meget af varmen går til spilde.

Grunden til at disse huse ikke er isoleret optimalt er simpelthen, at vi ikke vidste så meget om isolering for 30-40 år siden.

I dag ved vi meget mere om isolering og det er nærmest blevet en helt videnskab. Der findes et hav af forskellige isoleringstyper og metoder. En af de mest populære og effektive løsninger er hulmursisolering.

Få 3 uforpligtende tilbud på hulmursisolering

Vi anbefaler man altid spørger fagfolk til råds, de kan både hjælpe dig med hvad der er bedst i netop dit tilfælde, samt give dig en mere konkret pris.
Du har mulighed for at få 3 gratis & uforpligtende tilbud fra fagfolk i dit lokalområde.

Modtag 3 gratis tilbud nu

Hvad er hulmursisolering og hvordan fungerer det?

Når man skal efterisolere et hus, så er hulmursisolering den metode  som langt de fleste vælger at bruge. De fleste vælger hulmursisolering fordi det er nemt og så er prisen overkommelig.

Over 30% af varmen fra et hus forsvinder ud i gennem hulmurene, hvis de ikke er energirenoveret ordentligt.

Hulmursisolering er en isoleringsmetode, hvor man fylder hulrummet mellem murstensvæggene med isolering. Beregninger viser at man mister omkring 3000-4000 kroner hver år, hvis man ikke har isoleret hulmurene. Hvis man får isoleret sin boligs hulmure, så kan man altså spare op til 4000 kroner om året.

En mur er bygget op af en yder- og en indervæg. Mellem disse to vægge vil der være et naturligt hulrum, som på ældre boliger ikke er isoleret ordentligt. Hvis der ikke er lavet ordentlig isolering i hulrummet, så kan huset hverken holde kulden ude eller varmen inde. Det betyder at der bliver koldt indenfor og derfor skruer man op for varmen, hvilket resulterer i en højere varmeregning.

Hulmursisolering kan udover at holde på varmen og holde kulden ude, også hjælpe med at holde støj ude.

Hulmursisolering er egentligt et relativt simpelt arbejde at udføre. Det er dog ikke noget, vi som privatpersoner kan gå i gang med at ordne selv. Der skal en fagmand til, som har styr på teknikken og som også har det udstyr der kræves for at udføre arbejdet.

Helt praktisk, så foregår hulmursisolering ved, at man først borer et lille hul i ydervæggen. Herefter placeres der en ’blæser’ i hullet, som sættes sammen med en slange. Gennem denne slange sprøjtes isoleringsmaterialet ind i hulrummet mellem væggene.

Isoleringsmaterialer

Der findes en række forskellige isoleringsmaterialer. Fælles for dem alle er, at de kan sørge for at huset holdet på varmen samtidigt med at kulden holdes ude.

Stenuld

Stenuld er bedst kendt som Rockwool og det er et af de mest brugte isoleringsmaterialer i dag.

Det består af spundet stenmateriale og hvis det anvendes til hulmursisolering, så er dette i en smuldret udgave som granulat. Stenuld har en række gode isoleringsegenskaber og det bliver bl.a. ikke påvirket af vand og det kan ikke brænde.

Glasuld

Glasuld består af spundet glasmasse. Glasuld ligner i høj grad stenuld og det har mange af de samme egenskaber.

Det er bl.a. vandafvisende og det kan heller ikke brænde. Hvis det anvendes til hulmursisolering, så er det i en smuldret udgave som granulat.

Flamingo

De fleste kender nok flamingo. Det er et oliebaseret plastprodukt, som skummes op så det bliver let og meget luftfyldt.

Flamingo er dog ikke et materiale man anbefaler til isolering. Det har mange af de samme egenskaber, som de andre isoleringsmaterialer, men det er desværre meget brandfarligt og det udvikler giftig røg når det brænder.

Papiruld

Papiruld er fremstillet af genbrugsavispapir. Alene der sparer man allerede noget CO2 ved, at man genbruger det gamle avispapir.

Det er tilsat salte og borsyre, som bl.a. reducerer brændbarheden. Papiruld anvendes ofte til hulmursisolering og dette er også i en smuldret udgave som granulat.

Der findes altså en række forskellige isoleringsmaterialer, som kan anvendes til bl.a. hulmursisolering. I dag er det dog de færreste fagmænd, som anvender Flamingo, fordi det nemt kan brænde og udvikle giftig røg. Man vil typisk anbefale at man i stedet vælger, at bruge stenuld, glasuld eller papiruld.

Hvad ligger en hulmursisolering pris på og kan det betale sig?

Hulmursisolering er den mest brugte isoleringstype. Dette skyldes primært den lave pris og det faktum at det ikke tager ret lang tid, at udføre arbejdet. Tilbagebetalingsperioden er samtidigt meget kort sammenlignet med andre isoleringsmetoder.

Mange kender dog ikke til hulmursisolering og hvis de gør, så tror de at det er en besværlig og dyr proces. De tager dog fejl, for hulmursisolering er kendetegnet ved lige netop at være det modsatte af dette.

De fleste forbinder isolering og specielt hulmursisolering med en hel masse maskiner, redskaber og materialer. Det er dog meget nemt for en isolatør, at lave en hulmursisolering, fordi alt det udstyr han skal bruge er i hans bil.

Derfor anbefales det også at man altid får en isolatør til, at udføre arbejdet for en. Man kan spare op til 4000 kr. om året ved, at hulmursisolere sit hus, men hvad ligger en hulmursisolering pris så på helt præcist?

En hulmursisolering pris ligger typisk mellem 120 og 160 kroner pr. kvm. Prisen afhænger altså af størrelsen på boligen.

En typisk dansk villa er omkring 160 kvm og her vil prisen så være omkring 8000-12000 kr.

Der er selvfølgelig også andre ting der spiller ind på prisen, så helt så nemt kan den ikke udregnes. Man skal også medtage, murenes stand, hvor man bor og naturligvis hvor mange kvm hulmure der i lige netop din bolig, når man skal have en hulmursisolering pris.

Man kan typisk sige at gennemsnitsprisen er på omkring de 10000 kroner, hvilket vil sige at man kan tjene investeringen ind i løbet af 2-6 år, afhængigt af hvor stor ens varme/el regning er. Hulmursisolering kan altså godt betale sig.

Hulmurisoleringen har faktisk også en anden god effekt. Det får nemlig typisk værdien af boligen til at stige med hele 5%. Hvis din bolig har en salgspris på 2 millioner, så vil værdien stige med 100.000 kroner. Så hvis man skal sælge sin bolig inden for en overskuelig fremtid, så kan hulmursisolering også være en rigtig god investering.

Man kan faktisk få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en hulmursisolering pris, ved brug af vores ’3 tilbuds services’ som i dag findes på internettet. Her har man mulighed for, at vurdere om det er inden for ens økonomiske råderum og om det kan betale sig, at få det lavet.

Hvis man er tilfreds med et af tilbuddene, så accepterer man det og herefter bliver man sat i forbindelse med isolatøren. Hvis man ikke er interesseret i nogle af tilbuddene, så kan man bare lade være med at gøre brug af dem. Det er altså en smart måde, hvorpå man kan finde ud af om en hulmursisolering er noget man skal gå videre med.

Hvorfor skal du vælge hulmursisolering?

Der er altså mange åbenlyse fordele ved, at man vælger at få hulmursisoleret sin bolig. Der er tydeligvis nogle penge at spare, også på den korte bane og det koster ikke det store, at få hulmursisoleringen lavet af en fagmand. Men udover disse økonomiske fordele, så er der også andre gode ting ved hulmursisolering. Det er bl.a. også disse fordele, som gør at de fleste vælger hulmursisolering frem for andre isoleringsmetoder.

Først og fremmest så sikrer hulmursisoleringen, at der kommer mindre træk i huset. Kulden bliver holdt ude og den kommer ikke til at løbe igennem boligen.

Det træk man kan opleve i huse, som ikke er hulmursisoleret er ofte grunden til at man bliver forkølet og syg. Samtidigt så holder din bolig bedre på varmen efter en hulmursisolering, hvilket gør at man kan holde temperaturen på et mere stabilt niveau og på den måde spare penge på varmeregningen.

Hvis man får hulmursisoleret sin bolig, så minimerer man også risikoen for at der kommer skimmelsvamp. Man udfylder det hulrum, hvor skimmelsvampen ellers kunne have opstået.

Der vil ikke længere være den samme varme og iltmængde i hulrummet, hvilket gør at skimmelsvampen ikke kan ’leve’. Man er selvfølgelig ikke 100% sikret mod skimmelsvamp, men man minimerer risikoen markant.

Dette kan på den lange bane og føre til at man sparer nogle penge. Hvis ens bolig bliver ramt af skimmelsvamp, så kan det blive til en rigtig dyr fornøjelse og skimmelsvampen kan gøre, at man ikke kan bo i huset i en periode.

De økonomiske fordele er nok dem de fleste kigger efter, men den nok mest vigtige er at, man sparer naturen for en hel masse CO2. Udledning af CO2 er vel nok det største problem for verdenssamfundet i dag.

Det kan være svært at se, hvordan man lige kan hjælpe til, men en hulmursisolering kan faktisk godt betyde en del. Det kan spare naturen for mange tons CO2, så hvis flere huse får lavet hulmursisolering eller anden isolering, så kan det faktisk godt betyde noget i den store sammenhæng.

Alt i alt, så er hulmursisolering altså en rigtig god løsning, hvis man skal have efterisoleret sin bolig. Det kan gøres til en overkommelig pris og tilbagebetalingsperioden er forholdsvis kort, oftest omkring 2-6 år. At værdien af ens bolig stiger med cirka 5% er så bare en ekstra bonus.

Modtag 3 gratis tilbud nu


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑