Gulvisolering – En overset isoleringsform

Gulvisolering er en meget overset isoleringstype, og det burde den ikke være. Det kan bestemt godt betale sig at få lavet gulvisolering.

Hvis man får isoleret sit gulv korrekt, sparer man ikke kun penge på varmeregningen – man kurerer også kolde fødder og eventuelle influenzaer.

Når man skal have udført en isolation, skal man ikke gøre det selv – man skal have en professionel til det. Ved brug af denne side, kan du få 3 uforpligtende og gratis tilbud på din isoleringsopgave. Du kan frit og uforpligtende kigge eller vælge imellem de 3 tilbud.

Det er dog ikke alle gulvtyper der kan isoleres. Langt de fleste kan – men der er også nogle få, der ikke kan. Gulvisolering er ikke kun en slags isolering, fordi at man kan isolere et gulv på mange forskellige måder. I denne tekst vil jeg gennemgå de forskellige metoder til at isolere et gulv, og så vil jeg generelt gøre dig lidt klogere på gulvisolering.

Ved at isolere dit gulv slipper du for kolde fødder, sparer penge på varmeregningen og skaber et bedre indeklima.

Huse der er ældre end 10 år kan med fordel få isoleret gulvet, men det er ikke alle huse hvor dette er muligt. Det kan også være en mulighed at isolere kælder loftet i stedet for.

Få 3 uforpligtende tilbud på din isoleringsopgave

Vi anbefaler man altid spørger fagfolk til råds, de kan både hjælpe dig med hvad der er bedst i netop dit tilfælde, samt give dig en mere konkret pris.

Du har mulighed for at få 3 gratis & uforpligtende tilbud fra fagfolk i dit lokalområde.

Modtag 3 gratis tilbud nu

Hvorfor skal man gulvisolere?

Skærmbillede 2013-03-05 kl. 18.23.23

For bare 20 år siden var reglerne, at man kunne nøjes med 100mm isolering.

I dag er er reglerne, at man skal have op til 300mm isolation, hvilket er en voldsom stigning på relativt få år. Grunden til den store stigning skyldes at der bliver sat mere fokus på at vi skal beskytte vores klima, og den faktor, at vintrene kun bliver koldere i fremtiden.

Men hvorfor skal man lave gulvisolering og fx ikke hulmursisolering?

I det hele taget er det en rigtig god ide at isolere alle de steder man kan komme til, da pengene nok skal blive tjent hjem igen. Men hvis du ligesom mange andre danskere ikke har råd til at isolere hele boligen – hvorfor skal du så isolere gulvet først?

Grunden til at du skal lave gulvisolering, er at det hjælper mod rigtig mange ting. For det første så tjener du hurtigt pengene hjem, og du skåner miljøet ved at bruge mindre varme. Gulvisolering hjælper som sagt ikke kun på pengepungen, men det hjælper også imod sygdomme.

Boliger der er ældre end 10 år har oftest ikke ordentlig gulvisolering, hvilket betyder at gulvene oftest er rigtig kolde.

Kolde gulve er ikke kun ubehageligt for ens fødder – det kan også lede til sygdomme, som fx influenza og forkølelser. Der er derfor også en sundhedsfaktor der spiller ind, når man laver gulvisolering i sin bolig.

Alt i alt skal man få lavet gulvisolering i sin bolig, hvis man gerne vil spare penge om 5-10 år, hvis man gerne vil undgå kolde fødder, og hvis man gerne vil have boligens værdi til at stige. Alt i alt, er det en rigtig god investering.

Hvilke huse kan få isoleret gulvet?

Det er ikke alle huse hvor det er muligt at isolere gulvet. I nogle tilfælde kan det for eksempel være en bedre ide at isolere kælder loftet.

Generelt kan man sige at huse der er ældre end 10 år med fordel kan få isoleret gulvet. Der er nemlig kommet skrappere krav til indenfor det sidste årti, hvor man før i tiden kun brugte lidt eller slet ingen isolering.

Det kan være svært at vide hvor meget isolering der er i gulvet, hvis man ikke har plantegningerne, så her kan den eneste løsning være at, fjerne en planke (langs væggen).

LÆS OGSÅ: Isolering af kælder

Hvordan udføres gulvisolering?

Men hvordan laver man så gulvisolering? Som jeg nævnte tidligere i teksten, kommer det an på hvilken situation du befinder dig i.

Hvis du har et hulrum under dit gulv, er der mulighed for at man kan blæse stenuld, flamingo, papiruld og mange andre isoleringsmaterialer ind under gulvet. Dette er oftest den billigste løsning, fordi at man er fri for at grave gulvet op.

Hvis du har en kælder er det fx også en mulighed at isolere kælderloftet, så der på den måde ikke trænger kulde op igennem kælderen.

Hvis du ikke har nogen kælder, kan det godt blive et problem. Hvis du ikke har et hulrum under dit gulv kan der ikke sprøjtes isolering ind under, hvilket betyder at der skal tages andre metoder i brug.

For at man kan isolere et sådant gulv, bliver man nødt til at grave gulvet op. Når man har gravet gulvet op kan man enten vælge at grave yderligere ned under boligen og isolere der, eller også kan man lægge isoleringspladser lige under gulvet. Ved den sidste mulighed skal du være opmærksom på, at gulvet oftest bliver hævet med 5-10 cm.

Gulvisolering er en af de mest avancerede isoleringstyper, fordi at det kan (og skal) laves på mange forskellige måder. Hvis du vil vide helt præcist hvordan gulvisolering skal laves i din bolig, kan du prøve at ringe til en håndværker/isolatør.

Der er flere måder at isolere et gulv på:

Isolering med granulat der blæses ind

Dette er den mest skånsomme og nemmeste løsning, der samtidig er den billigste. I mange tilfælder er det slet ikke nødvendigt at fjerne gulvets planker, men derimod kan man bare blæse granulat bestående af papiruld, rockwool, glasuld eller lignende ind i mellemrummet mellem gulv og kælderloftet. Det er er en rigtig fin løsning, hvis det altså er muligt.

Isolering med plader

Hvis det ikke er muligt at isolere ved at blæse materialet ind er den eneste løsning at brække gulvet op og lægge plader med isolering på. Det siger sig selv at dette er en meget større opgave og derfor også dyrere. Tilgengæld får man et helt ensartet og bedre resultat. Pladerne der bruges er af samme materiale som granulat metoden.

Hvad koster det – og kan det betale sig?

Skærmbillede 2013-02-27 kl. 18.51.13

Prisen på isolering er meget lav, hvilket skyldes at der er mange virksomheder der konkurrer om kunderne.

Jeg vil først gerne slå det helt fast, at du IKKE skal lave gulvisolering selv. Du kan selv lave hulmursisolering, loftisolering eller andre isoleringstyper, men når det kommer til gulvisolering skal du ikke selv lave det.

Grunden til dette er at, gulvisolering skal laves på en helt bestemt måde, før det får den mest effektive effekt. Hvis gulvisoleringen bare har et enkelt hul hvor der ikke er isolering, kan det koste dig flere tusinde kroner i tabt varme.

Derudover skal gulvisolering også laves på mange forskellige måder, alt efter hvordan og hvornår din bolig er bygget. At hyre en håndværker/isolatør, er ikke dyrt – og husk på at pengene bliver tjent hjem indenfor relativt få år.

Der er selvfølgelig også muligheden at gøre det selv, hvilket dog ikke er en opgave for nybegynderen, men her kan man spare op til 50% da det mest af alt er håndværkerens timeløn der koster. Du bør dog kun vælge at gøre det selv hvis du fjerner gulvpladerne. Alt arbejde med granulat er en opgave for en professionel.

Alternativer til gulvisolering

Hvis formålet med at isolere gulvet er at undgå træk og kolde fødder, så kan et alternativ være at isolere kælderloftet i stedet for. Det vil forhindre kold luft i at sive igennem gulvet nedefra. Det kan være en væsentlig billigere løsning.

Har du ikke kælder, kan man vælge at isolere udvendig i stedet for. Det er også et større arbejde da husets ydervægge skal graves fri, men det kan man så eventuelt gøre selv og på den måde spare en hel del mandetimer.

Vær opmærksom på at priserne kan variere kraftigt, alt efter hvordan din bolig er bygget. Hvis du har en kælder/hulrum under dit gulv, vil prisen være i bund, hvorimod hvis du har massivt gulv vil du komme til at betale lidt mere

Hvis du vil have 3 uforpligtende tilbud på din isoleringsopgave, kan du få det – og det tager kun 2 minutter. Det eneste du skal gøre er at klikke på linket der er oppe i din firkantede boks, øverst i denne tekst.

På den måde vil du få 3 uforpligtende tilbud fra 3 forskellige håndværkere. Man får sjældent den bedste pris første gang – og hvorfor skal man så betale for meget? Som Elgiganten siger – det er dumt at betale for meget.

FAQ – spørgsmål om gulvisolering

Business question

Vi får hver eneste dag en masse spørgsmål, så derfor har vi valgt at samle nogle af de mest spurgte spørgsmål herunder. Hvis du har et andet spørgsmål, skal du være velkommen til at skrive det i kommentarfelterne herunder.

Skal man få en håndværker til at isolere sit gulv? 

Ja, det skal man. Hvis man selv vil isolere sin bolig, kan man eventuelt prøve at bide skeer med loftisolering først. Gulvisolering er den mest avancerede isoleringstype der findes, og derfor anbefaler vi at man får en håndværker til at udføre arbejdet.

Er gulvisolering godt for klimaet?

Ja, gulvisolering er godt for klimaet. Hvis du har gulvisolering i din bolig bruger du ikke særlig meget energi på at varme dit hus op, og dermed sparer du klimaet for op imod 1 ton CO2 – hvert år!

Kan jeg få tilbud på gulvisolering? 

Ja, det kan du faktisk. Rul op til toppen af siden og klik på linket i den firkantede boks. På den måde kan du få 3 uforpligtende tilbud på din isoleringsopgave – gratis og nemt!

Ved at isolere dit gulv slipper du for kolde fødder, sparer penge på varmeregningen og skaber et bedre indeklima.

Modtag 3 gratis tilbud nu


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑