Energioptimer dit hus med tagisolering

At fyre op for gråspurvene er et meget gammelt udtryk bygget på frustrationer fra husejere, der gang på gang chokeres af en svinedyr varmeregning, alt imens de klaprer tænder indendørs. Naturligvis findes der en løsning på problemet, og den er mere populær end nogensinde før

Energioptimering er nemlig blevet det nye sort for husejere. Nok kræver projektet en god portion økonomisk investering, men belønningen er betragtelig mere værd. Din varmeregning vil falde drastisk idé at varmen rent faktisk bliver inden for huset fire vægge.

Desuden er energioptimering en god mulighed for at bidrage til et sundere indeklima og et grønnere klima.

Tagisolering giver de bedste resultater

Der er mange muligheder for at energioptimere dit hus. I flæng kan nævnes tagisolering, kælderisolering, nye vinduer, udskiftning af ældre fyr, installation af solceller og meget mere. Tagisolering er uden tvivl det energibesparende tiltag, hvorved resultaterne ses hurtigst. Ved denne energioptimering af din bolig, vil du opnå følgende fordele:

Din varmeregning falder drastisk

Når du investerer i tagisolering, vil investeringen lynhurtigt betale sig tilbage i form af en stor besparelse på din varmeregning. Det skyldes, at varmen i huset søger opad, hvorfor varmetab gennem taget er 12 % højere end tabet gennem væggene. Trænger dit tag først til efterisolering, bruger du altså afsindigt mange penge på varme, der alligevel siver ud gennem små sprækker i taget.

Dit indeklima forbedres markant

Det er ingen hemmelighed, at vintrene i Danmark kan være afsindigt kolde og fugtige. Hvis ikke dit tag er isoleret tilstrækkeligt, vil det kolde vejr først og fremmest være til gene for dig indendørs også. Dernæst kan kulden medføre fugtskader, som over tid kan udvikle sig til skimmelsvamp – og det kan have konsekvenser for dit helbred. Alt dette vil du mindske risikoen for ved tagisolering.

Husets gensalgsværdi øges

Vi går mere op i miljø end førhen, og det afspejler sig i vores måde at købe bolig på. Energimærket har eksempelvis fået højere betydning, når et hus skal sælges. Husets værdi øges helt automatisk, når du foretager energiforbedrende forandringer såsom tagisolering.

Sådan ved du, om du bør udføre tagisolering

Hvorvidt du bør energioptimere din bolig, kan som tommelfingerregel gøres op ud fra størrelsen på din varmeregning og din boligs alder. Som udgangspunkt vil energioptimering – og dermed også tagisolering kunne betale sig i alle boliger fra før 1980, som ikke førhen er blevet isoleret på den ene eller anden måde. Derudover siges det, at du bør energioptimere hvis:

  • Din varmeregning er over 15.000 kr. årligt, og din bolig er fra før 1980
  • Din varmeregning er over 10.000 kr. årligt, og din bolig er fra efter 1980

Det er altid en god idé at lade en fagperson tilse din bolig, før du kaster dig hovedkulds ud i projektet. Der kan nemlig være dybdegående en tagisolering bør være. I nogle tilfælde vil du kunne klare arbejdet selv, men det er bestemt en fordel, at overlade arbejdet til fagkyndige.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑