Efterisolering af loft – Sådan sparer du spandevis af penge

Varme kommer nedefra og den stiger derefter op mod loftet. Varmen vil på et tidspunkt ramme loftet og her kan den enten blive i boligen eller sive stille og roligt ud.

Hvis man ikke har isoleret sit loft ordentligt, så vil varmen stille og roligt forsvinde ud af huset.

Hvis man oplever, at varmeregning stiger uden at huset bliver varmere, så kan det meget vel være forbundet med problemer omkring boligens isolering af loftet (Se også: Nedsænket loft). Man spilder altså en hel masse varme og det kan sammenlignes lidt med et hus uden tag.

Hvis loftet ikke er isoleret ordentligt, så kan du vælge at få lavet en efterisolering af loft, dog kan du også overveje af få lavet isolering af tag.

Få 3 uforpligtende tilbud på efterisolering af loft

Vi anbefaler man altid spørger fagfolk til råds, de kan både hjælpe dig med hvad der er bedst i netop dit tilfælde, samt give dig en mere konkret pris.

Du har mulighed for at få 3 gratis & uforpligtende tilbud fra fagfolk i dit lokalområde.

Modtag 3 gratis tilbud nu

Hvis loftet er isoleret ordentligt, så vil varmen blive i huset i stedet for, at den forsvinder ud af huset. Samtidigt så bliver kulden holdt ud af huset og man kan dermed opretholde en mere stabil temperatur i boligen.

En mere stabil temperatur er lig med en mere stabil og med stor sandsynlighed også lavere varmeregning. En ustabil temperatur og unaturlige temperatur svingninger er nemlig lige netop en af de helt store syndere på varmeregningen.

Hvis man får udført en efter isolering af loft, så betyder det, at der kan opretholdes en stabil temperatur og dermed undgås de dyre temperatur svingninger. På den måde kan man altså meget enkelt spare en hel del penge ved blot, at få lavet en efterisolering loft i huset ordentligt.

Når man skal have efterisoleret sit loft skal man blot huske, at det ikke er gør-det-selv arbejde. Isolering er ikke det nemmeste at give sig i kast med, medmindre man ved en helt masse om det i forvejen. Efterisolering af loft kan godt være en lidt svær og teknisk opgave. Derfor anbefales det at man overlader arbejdet til en professionel fagmand.

Hvor får man så fat i en der kan lave efterisolering af loft?

Dette er faktisk gjort ekstremt nemt for forbrugerne. Du kan nemlig benytte dig af vores gratis 3 tilbud service. I alt sin enkelhed går det ud på, at man beskriver sin opgave og kort tid efter har man 3 gratis og uforpligtende tilbud i sin indbakke.

Hvis man er lidt i tvivl om prisen, så er det specielt en god idé, at man benytter denne ’3 tilbuds service’. Man kan altså hente et gratis og uforpligtende tilbud og derefter vurdere om en efterisolering af loft kan blive aktuelt.

Efterisolering af loft er en af de mest sikre investeringer, man kan foretage sig i sin bolig.

Loftet er en vigtig ting at energirenovere, da du nemt kan spare mellem 3000 og 5000 kroner om året. Efterisolering af loft er faktisk den type energirenovering, som betaler sig hurtigst hjem.

Gennemsnitligt tager det kun omkring 3 år, før pengene er tjent hjem. Du kan altså foretage en investering, som 100% sikkert vil tjene sig selv, plus mere til, hjem – hvor tit har man lige mulighed for at gøre det?

Hvorfor skal jeg lave efterisolering af loft – er det ikke godt nok isoleret i forvejen?

Der har gennem de seneste 5-10 år været et øget fokus på isolering.

Her har man primært tænkt på de lidt ældre huse, fordi det ofte er dem, som ikke er isoleret godt nok. Dette gælder bl.a. loftet og derfor kan det være en god idé, at få lavet en efterisolering af loft, også selvom man mener, at det er godt nok isoleret.

Der er faktisk kommet krav til nye huse om, at de mindst skal have 300mm loftisolering. Danmark er nemlig medlem af EU og derfor kommer der mange krav til vores klimapolitik. Et af disse krav er altså rettet mod de private boligejere.

Hvis man går 5-10 år tilbage, så var det normalt at man havde 100mm loftisolering. I dag er kravet altså 300mm loftisolering i nye huse og det er det simpelthen for at man kan skåne klimaet for udledning af CO2.

Der er også en række åbenlyse økonomiske fordele ved, at man får lavet en efterisolering af loft. Men hvis det stadig er lidt uklart, hvorfor man helt konkret skal vælge at få efterisoleret, så har vi herunder kigget lidt nærmere på de konkrete ved loftisolering.

Først og fremmest, så er der de åbenlyse økonomiske fordele. Hvis man vælger at lave en efterisolering af loft, så er der helt sikkert rigtig mange penge at spare. 3000-5000 kroner om året for at være helt præcis. Dette giver en tilbagebetalingsperiode på cirka 3 år. Efter de 3 år er gået, vil investeringen i efterisoleringen altså være tjent helt hjem. Det må da siges at være rigtig god valuta for pengene!

Udover de åbenlyse økonomiske fordele, så er der også nogle fordele i forhold til vores klima og miljø.

Hele verdens fokus er på vores klima og miljø. Vi har gennem mange år pumpet store mængder CO2 ud i atmosfæren og det mærker vi nu konsekvenserne af. Det er vigtigt, at vi hurtigst muligt for nedbragt vores CO2 udslip og Danmark er et af foregangslandene.

Du kan faktisk selv tage et stort skridt i den rigtige retning, hvis du vælger at få lavet en efterisolering af loft. Hvis ens loft er 100% energirenoveret, så kan man rent faktisk spare klimaet for op mod 1 ton CO2 – om året!

Når du vælger at efterisolere dit loft, så laver du en investering i din bolig. Denne investering vil få din boligs værdi til at sige.

Det øgede fokus på klima og miljø, har fået flere og flere huskøbere til at kigge efter ’grønne huse’. Altså energi rigtige huse med et lav CO2 udslip. Hvis man får lavet en efterisolering af sit loft, så vil boligen med stor sandsynlighed få et endnu bedre ’energimærke’. Det er det mærke, som angiver hvor ’grøn’ og energi rigtig boligen er.

Disse huse har en tendens til hurtigere at blive solgt og den store efterspørgsel får naturligvis også prisen på disse huse til at stige.

Hvad koster det så, at få lavet en efterisolering af loft?

Det store spørgsmål der melder sig, når man begynder at tale om efterisolering af loft er, hvor meget det skal koste at få det lavet.

Det er naturligvis ikke gratis at få efterisoleret sit loft, men det kan heller ikke siges at være dyrt. Det er svært at ligge sig fast på én pris, fordi prisen afhænger af så mange forskellige ting.

Prisen afhænger bl.a. af hvor stort boligens loft er. Et større loft betyder at der skal bruges mere arbejdstid og flere materialer, hvilket naturligvis vil få prisen til at stige. Samtidigt så kan det slå lidt af i prisen, hvis der er noget eksisterende isolering, som er i god stand.

Prisen kan bedst illustreres gennem et eksempel. Hvis man f.eks. har målt sit loft til, at være 100kvm, som i forvejen har 100mm isolering i god stand. Så skal man for at opfylde kravende i lovgivningen have lavet 200mm loftisolering på hele loftet.

Med en simpel beregning vil efterisoleringen cirka komme til at koste 12500 kr. Hvis man så sparer cirka 4000 kroner om året, så er efterisoleringen af loftet altså tjent ind på omkring 3 år. Sammenlignet med andre investeringer, så er det en ekstremt kort tilbagebetalingsperiode.

Hvis man er i tvivl om pris osv. så kan man, som nævnt tidligere, benytte sig af vores ’3 tilbud services,’ som giver dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave. Ud fra denne pris kan man så vurdere, om en investering i efterisolering af loftet er en god eller dårlig idé. I de fleste tilfælde vil det uanset prisen være en rigtig god idé.

Husk på at det ikke er en god idé, at give sig i kast med efterisolering hvis man ikke er fagmand. Der skal en fagmand til at lave det, da en lille fejl i loftisoleringen kan ende med et varme tab på flere tusinde kroner om året. Hvis prisen er lidt højere, så går der måske bare et år mere før det er tjent ind, men en ting er helt sikker – det skal nok blive tjent ind!

Modtag 3 gratis tilbud nu


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑