Billig isolering – Spar penge her

billigisoleringNår man isolere sin bolig, så betyder det at man sikrer at huset kan holde varmen inde og kulden ude. Det kan bl.a. sammenlignes med at tage en tyk jakke på om vinteren.

Det man gør der, er også en form for isolering. Man isolerer bare kroppen i stedet for boligen. Den tykke jakke gør, at man kan holde varmen inde og kulden ude. På den måde kan man opretholde en stabil temperatur under jakken og sørge for at man ikke kommer til at fryse.

Isolering af en bolig kan ske på mange forskellige måder. Isolering er en nødvendighed for, at vores hus kan holde på varmen.

Mange ældre huse er ikke isoleret optimalt og det kan koste mange ekstra penge på varmeregningen, fordi meget af varmen går til spilde.

Få 3 uforpligtende tilbud på din isoleringsopgave

Vi anbefaler man altid spørger fagfolk til råds, de kan både hjælpe dig med hvad der er bedst i netop dit tilfælde, samt give dig en mere konkret pris.

Du har mulighed for at få 3 gratis & uforpligtende tilbud fra fagfolk i dit lokalområde.

Modtag 3 gratis tilbud nu

Når man bygger et nyt hus, så bruger man bl.a. en hel del Rockwool (stenuld) på loftet. Dette gør man for, at varmen skal blive inde i huset. Hvis man lod være mere at isolere et hus, så ville der blive meget koldt og vil man opretholde en høj temperatur, så skulle radiatorer, guldvarme osv. kører på fuld kraft hele i alle døgnets 24 timer.

Man vil nok få sig noget af en forskrækkelse, når man får sin varmeregning. Isolering er derfor en helt essentiel del af et bolig byggeri.

Isolering kan ske på mange forskellige måder. Der findes et hav af forskellige metoder og materialer, som kan bruges til at isolere med.

Af isoleringsmetoder kan man bl.a. nævne, hulmursisolering, loftisolering og gulvisolering. Dette er tre populære isoleringsmetoder og der er alle tre blevet er en naturlig del af et byggeprocessen når der skal bygges en ny bolig.

Udover at der findes en hel del forskellige isoleringsmetoder, så findes der også en en del forskellige isoleringsmaterialer. Valget af isoleringsmateriale kan være meget forskelligt og det afhænger ofte af hvor man skal have isoleret sin bolig. ‘

Herunder kan du læse lidt mere om nogle af de mest kendte isoleringsmaterialer.

Isoleringsmaterialer

Stenuld

Stenuld er bedst kendt som Rockwool og det er et af de mest brugte isoleringsmaterialer i dag. Det er et af de få materialer, som betegnes som et naturmateriale. Det består af spundet stenmateriale og det kan fås i forskellige former.

De fleste kender nok de store ’tæpper’, som bl.a. bruges til isolering af lofter. Man kan bl.a. også få stenuld i smuldret form som granulat. Denne form bruges primært til hulmursisolering.

Stenuld har en række gode isoleringsegenskaber. Det holder godt på varmen og det holder samtidigt kulden ude. Det bliver bl.a. heller ikke påvirket af vand og så det kan ikke brænde.

Glasuld

Glasuld er en filt, som består af glasfibre. Glasfibrene bliver spundet, så det bliver til de store ’tæpper’ som bliver anvendt til isolering af huse.

Glasuld ligner i høj grad stenuld og det har mange af de samme egenskaber.

Glasuld er et materiale, som holder godt på varmen. Dette sikrer altså, at varmen ikke kommer til at sive ud af huset. Det er bl.a. også vandafvisende og det kan heller ikke brænde. Hvis det anvendes til hulmursisolering, så er det også i en smuldret udgave som granulat.

Flamingo

De fleste kender nok flamingo. Det er et oliebaseret plastprodukt, som skummes op så det bliver let og meget luftfyldt.

Flamingo er dog ikke et materiale man anbefaler til isolering. Det har mange af de samme egenskaber, som de andre isoleringsmaterialer, men det er desværre meget brandfarligt og det udvikler giftig røg når det brænder.

Flamingo kan holder godt på varmen, men brandfaren og den giftige røg har gjort, at man ikke anbefaler Flamingo til isolering af huse.

Papiruld

Papiruld er fremstillet af genbrugsavispapir. Alene der sparer man allerede noget CO2 ved, at man genbruger det gamle avispapir.

Det er tilsat salte og borsyre, som bl.a. reducerer brændbarheden. Hvis man skal isolere et område med risiko for fugt, så anbefales det dog, at man anvender et andet materiale end papiruld.

Papiruld anvendes i en smuldret udgave som granulat, hvor det sprøjtes ud igennem en slange og det bruges bl.a. ofte til hulmursisolering.

Hvad koster en billig isolering?

Hvad koster det så, at få isoleret sin bolig og hvilken type isolering er billigst?

Isolering bliver af mange opfattet, som noget der er forbundet med mange omkostninger. Det er dog ikke helt tilfældet. Isolering er faktisk ret billigt sammenlignet med, hvad man får for sine penge.

Når man udregner prisen på isoleringsarbejdet, så skal man huske at tænke på, at det er en investering. Det vil altså sige, at det formentlig er nogle penge som bliver tjent ind igen.

Hvis du sørger for at få isoleret din bolig ordentligt, så vil det helt sikkert kunne ses på varmeregning. Typisk vil efterisolering af din bolig kunne spare dig for 3000 til 4000 kroner om året.

Prisen på isolering afhænger af mange forskellige ting. Derfor kan det også være meget svært, at sige hvilken type isolering du skal have foretaget for at få en billig isolering. Her skal man også tænke på, at kvalitet og pris naturligvis hænger sammen.

Hvis man er villig til at investere lidt mere, så får man helt sikkert også et bedre resultat og på den måde kommer man til at spare flere penge. Når prisen udregnes, så skal man bl.a. have styr på, hvor meget eksisterende isolering der er. Hvis der er lidt eksisterende isolering, så vil det ofte få prisen til at falde, fordi isolatøren ikke skal bruge så meget af det nye isoleringsmateriale, og dermed kan det blive en billig isolering.

Man skal også have styr på, hvor mange kvm der skal isoleres. Hvis man har mange kvm der skal isoleres, så vil prisen naturligvis stige en smule.

Der findes dog også en række tilskud, som man kan udnytte når man skal have isoleret sin bolig. Alle har i dag mulighed for at få tilskud til billig isolering.

Energitilskuddets størrelse beregnes ud fra, hvor mange kilowatt timer du i fremtiden kommer til at spare pr. m² pr. år ved at efterisolere.

Tilskuddet udbetales som en slags tak for hjælpen for, at du nedbringer dit energiforbrug og er opfundet for at motivere husejere til at udføre energibesparende tiltag.

Dette tilskud kan man bl.a. få, hvis man kontakter ’Papiruld Danmark’. De kan klare alt papirarbejdet for dig.

Disse tilskud gives primært, fordi man som husejer er med til at nedbringe CO2 udledningen, hvilket jo også er en utrolig god ting. Ved at få efterisoleret sin bolig gør man altså også naturen og samfundet en lille tjeneste.

Hvis man er i tvivl om prisen på isolering og udførelsen af arbejdet, så kan man blot indhente 3 gratis tilbud. Dette kan gøres nemt og hurtigt ved brug af vores 3 tilbud service, som er ganske gratis for dig.

Her laver man en kort beskrivelse af den opgave man skal have udført og kort tid efter, har man 3 gratis og uforpligtende tilbud på opgaven. Hvis man er tilfreds med et af tilbuddene, så accepterer man det og herefter bliver man sat i forbindelse med isolatøren. Så hvis man er i tvivl om, hvor meget det vil komme til at koste at få energirenoveret dele af boligen, så kan de 3 tilbud være til stor gavn.

Hvorfor skal man isolere sin bolig?

Der er altså mange gode grunde til, at få sat gang i en billig isolering af boligen.

Først og fremmest så er der det økonomiske aspekt. Man kan spare mange penge på varmeregningen i fremtiden, hvis man vælger at få isoleret sin bolig ordentligt. Særligt i ældre huse kan det være en stor økonomisk fordel, at få isoleret huset ordentligt.

Varmen vil ikke længere sive ud af huset og man kan i stedet opretholde en stabil temperatur. At få isoleret sin bolig skal ses som en investering. Tilbagebetalingsperioden er ikke ret lang, fordi prisen på isolering er forholdsvis lav, samtidigt med at besparelsen på varmeregningen er stor. Hvis man oven i købet kan få tilskud til efterisoleringen, så er det jo bare med at få efterisoleret sin bolig i en fart.

Udledning af CO2 er vel nok det største problem for verdenssamfundet i dag. Det kan være svært at se, hvordan man lige kan hjælpe til, men en billig isolering kan faktisk godt betyde en del.

Det kan spare naturen for mange tons CO2, så hvis flere huset bliver efterisoleret, så kan det faktisk godt betyde noget i den store sammenhæng.

Man sparer altså en masse penge og en masse CO2. Dette må være et stort nok incitament for de flest til, at få sat gang i en efterisolering af boligen i en fart. Der er i hvert fald langt flere fordele, end ulemper, ved at få lavet en billig isolering af sin bolig – det er faktisk lige før, at der slet ikke er nogle ulemper ved en billig isolering.

Hvis du vil spare penge, CO2 og sørge for, at du ikke kommer til at fryse om vinteren, så er billig isolering af din bolig vejen frem. En sikker investering, som uden tvivl vil tjene sig selv hjem over nogle år.

Modtag 3 gratis tilbud nu


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑