Derfor skal du ludbehandle dine gulve

Lyse eller helt hvide trægulve er populære som aldrig før, og det skyldes især indretningsmoden, hvor alt helst skal være lyst, smart og moderne. det gælder både lofter, vægge og gulv

Et trægulv gulner med tiden, og det bliver lidt kedeligt at se på over tid. Det er træets helt naturlige proces, hvor syren i træet trækker den gule farve frem. træet bliver altså mørkere og mørkere med tiden, og kan ende op med nærmest at blive helt brunt.

Den brune eller gule farve er ikke helt moderne, og derfor får rigtig mange med et ægte trægulv, ludbehandlet gulvet, for at det får en flot og klar lys farve igen.

Det er en kemisk proces som man starter, når man ludbehandler et trægulv, og det handler i princippet om, at man standser eller bremser den naturlige syre i træet. Lud modarbejder træets garvesyre, og tilfører træet en flot lys farve igen.

Det er kalken i kemien som farver træet, og det er meget forskelligt, hvilke nuancer eller hvor hvidt gulvet bliver, og det kan du selv vælge, når du skal i gang med at ludbehandle dit trægulv.

Der er jo flere forskellige årsager til, at folk vælger, at få deres trægulv ludbehandlet. Det handler nok mest om smag og indretning, sådan at gulvet matcher med resten af boligens indretning.

Det kan være fordi man har skiftet stil med årene, og nu gerne vil have det mørke træk væk, og erstatte med et lyst hjem, hvor gulvet også bliver en del af boligens lys. Et mørkt gulv toner lyset ned i boligen, og måske passer den mørke farve ikke længere til din nye stil, hvor rummet skal være mere lyst, og hvor lyset matcher dine møbler med mere.

Vælger du for eksempel er lidt mild toning af lud, så vil du får et flot lyst gulv, som måske skinner lidt mere, end hvis du vælger en kraftig hvid toning, som måske virker lidt mere mat i farven. det er jo smag og behag, og du kan vælge lige hvad du vil.

Hvis du ikke har tænkt at bruge tiden på at gøre det selv, så kan det være en god ide, at få tilbud fra håndværkere, før at du beslutter dig for at sige ja. Altså ikke bare bestille en håndværker til opgaven, men få en pris først.

Der er jo muligheder for at få 3 tilbud fra håndværker forskellige stedet på nettet, så hvorfor ikke gøre det, og spare penge og tid samtidig.
SE OGSÅ: Bambusgulv – den nye, trendy og miljørigtige gulvtype

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑