Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/www/bygoghjem.dk/www/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/www/bygoghjem.dk/www/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524 Notice: Array to string conversion in /srv/www/bygoghjem.dk/www/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 701 Notice: Array to string conversion in /srv/www/bygoghjem.dk/www/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 701 Notice: Array to string conversion in /srv/www/bygoghjem.dk/www/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 701

Sidst opdateret den

Det er ikke nogen hemmelighed, at der nogle gange strømmer nogle meget specielle tendenser ind over os – og det især når det kommer til mode og de ting, der ender med at blive populære. Noget af det, der især hitter, er de meget rå og rustikke gulve, som der tidligere oftest er set i forbindelse med industrien. Dog er det også dem, der kaldes for new yorker gulve, idet det også er sådanne, der ofte sammenlignes med den stil, der ses i den meget pulserende storby i alt lige fra rustikke lejligheder til hippe cafeer.

 

Her er der selvfølgelig tale om de meget populære epoxy gulve. Dette er nemlig en form for materiale, der i dag findes en meget stor efterspørgsel på, og det betyder, at det også er nogle gulve, som bliver set flere og flere af i de danske hjem. Og det kan der være mange forskellige grunde til, blandt andet:

 

 • De er populære, og mange ønsker et moderigtigt hjem
 • De er rustikke, og matcher derfor perfekt den naturlige og minimalistiske, skandinaviske stil 
 • De er yderst holdbare, og derfor er det et gulv, der kan være pænt i årtier
 • Det kan fås i forskellige nuancer, hvorfor det kan tilpasses enhver indretning
 • Du får en fugefri overflade, der skaber et meget rent og enkelt udtryk
 • Du får et gulv, der er let at vedligeholde, og som alle pletter kan fjernes fra
 • De er yderst holdbare, og derfor kan de klare en enorm vægt uden, at de vil tage skade

 

For dig handler det således blot om at finde ud af, hvor du vil bruge et epoxy gulv i dit hjem, og her kan det især anbefales i:

 

 • Køkkenet: Her udsættes gulvet for tabte genstande og madrester
 • Badeværelset: Der er behov for et slidstærkt gulv i et vådrum
 • Bryggerset: Det skaber det rette rene og industrille udtryk
 • Garagen/værkstedet: Det kan holde til alle former for væsker og vægtklasser
 • Stuen: Det bidrager til et stilrent og roligt udtryk

 

Lyder det interessant? Så bør du tage et kig online på 3byggetilbud.dk. Her har du nemlig mulighed for ganske gratis og helt uforpligtende at få indhentet tre tilbud fra fagfolk, der står klar til at hjælpe dig med at få lagt dit epoxy gulv. Det betyder, at du slipper for selv at søge internettet og telefonbogen tyndt, du kan blot sammenligne de tre tilbud, som du bliver givet og vælge den håndværker, der stemmer bedst overens med dine ønsker og dine behov, hvad enten du har mest fokus på materialer, der anvendes, prisen eller noget helt tredje. Og er der ikke noget tilbud, der matcher dine behov, så takker du blot ’nej’. 

 

Det er næsten for godt til at være sandt – og heldigvis er det også ganske let. Du skal blot udfylde en simpel formular med dine kontaktoplysninger samt en beskrivelse af dit byggeprojekt, og så vil de rette fagmænd byde ind og tilbyde dig en god pris, så du når i mål med et flot epoxy gulv, som du ønsker det. 

Du kan også læse mere om lægning samt prisen af Epoxygulve på Bomagasinet.dk:

Derfor er epoxy gulve så populære

Epoxy som materiale på gulvene bliver mere og mere populært herhjemme. Og derfor er det også noget, som vi vil komme til at se meget mere til i fremtiden. Du kender sikkert allerede de spejlblanke gulve, som du kan finde i et væld af forskellige og smukke farver blandt andet på værksteder, hospitaler og mange andre steder. Hvis ikke, så handler det blot om at gå ind i en hvilken som helst forretning, og så vil du næsten med sikkerhed her kunne stifte bekendtskab med det. Især det grå vil du kunne finde mange steder, idet det i høj grad er den farve, der er populær at gøre brug af. Efterhånden er den sorte og hvide dog også ved at komme frem, og det er også noget, der gør sig gældende med de mere matte udgaver af farverne. 

 

Du skal således blot finde ud af, hvilken farve der passer bedst ind i dit hjem og indhente tre tilbud online for at få fat på den fagmand, der skal hjælpe dig med at skabe lige præcis det gulv, der kan være med til at fulende dit hjem. Er du stadig i tvivl? Så får du her 4 gode grunde til at investere i et epoxy gulv: 

 

 1. Men hvorfor kan det være, at epoxy gulve er blevet så populære herhjemme? Det kan der være mange forskellige grunde til. For det første er det gulve, der i første omgang blev brugt på for eksempel fabrikker og værksteder, og derfor har de et meget rustik og meget industrielt look over sig. Og det er noget, der tiltaler mange. Det er en stil, der er sammenligelig med den, som kaldes for new yorker stilen, og den forsøger mange at efterligne herhjemme ved blot at give den et lille skandinavisk touch.

 

 1. For tiden handler det nemlig om det rå og det rustikke, og derfor er der for eksempel mange, der vælger at bringe naturen med ind. Og der er ikke noget, der er pænere end grønne planter til det meget neutrale gulv. Derudover får gulvet ikke lov til at være så fremtrædende, at det stjæler fokus fra blandt andet møbler og andre pyntegenstande i hjemmet. Og det betyder, at gulvet virkelig kan være med til at fremhæve den stil, som man ønsker.  

 

 1. Udover at man får et meget stilrent, rent og moderigtigt hjem med et epoxy gulv, så er det også yderst praktisk. Lige meget hvad man taber eller spilder på det, så vil det være så modstandsdygtigt, at der intet sker. Det er således et af de mest solide og massive gulve, som du kan få dig. Derfor er det særligt velegnet i køkkenet, hvor man ofte kan få genstridige pletter på gulvene, når man laver mad med farveægte fødevarer, i vådrum, hvor en belægning gerne skal kunne holde til masser af fugt, i værksteder og garager, hvor man kan spilde mange kraftige væsker og olier, men samtidig også tabe tungt værktøj, og i stuer, hvor man gerne vil kunne flytte rundt på sin sofa uden, at der ses grimme mærker i gulvene. 

 

 1. Og så er det også et meget rent udtryk, gulvet skaber, idet der ikke er for eksempel fuger eller andre samlinger, der kan være med til at tage fokus. Det betyder, at det for mange er et blikfang og står man i en salgssituation, er det i særdeleshed velgenet. Her vil potentielle købere nemlig føle sig forundrede over det smukke og praktiske gulv, og det kan i sidste ende føre til en gennemført handel. Med nye og holdbare gulve kan du også øge værdien af din bolig, og om du vil sælge eller ej, kan det således betyde nogle markante økonomiske fordele for dig. Et nyt gulv sparer potentielle købere for både tid og penge, og når det så oveni købet er et meget holdbart gulv, er det en fortjeneste, der kan blive ved med at give mange år ud i fremtiden – økonomi eller ej.

 

Hvad er et epoxy gulv?

Der er mange, der er lidt i tvivl om, hvad epoxy egentlig er. Det er ikke helt så rustikt som beton, ikke helt så naturligt som træ og ikke nær så blødt som et gulvtæppe, men alligevel så kan det noget helt specielt. Måske har det noget med selve materialet at gøre. Det er nemlig også ganske lækkert.

 

Tidligere blev epoxy gulve næsten udelukkende anvendt på fabrikker, de store værksteder og i virksomheder, idet det er blevet kendt som værende et meget slidstærkt gulv. Der kan holde til masser af vægt og masser af brug uden at tage skade eller komme til at se trist, slidt og kedeligt ud. Og det er der en særlig grund til. Og det har noget med selve den blanding og sammensætning at gøre, som epoxy består af.

 

Epoxy gulve bliver nemlig lavet på et fundament af noget, der kaldes for kunstharpiks. Det er ganske ufarligt i en hærdet tilstand, og derfor er det ikke noget, som du skal være nervøs for at føre ind i dit hjem, hvad enten du også har både børn og dyr. Det er denne harpiks, der er med til at give gulvet det meget karakteristiske look, der passer ind i de moderne danske hjem, som der efterhånden ses over alt i TV, på de sociale medier og i boligmagasiner. 

 

Men epoxyharpiks er kun én del af selve blandingen, som består af to komponenter. Harpiksen er basen, og den blandes sammen med en hærder, lige før man skal male gulvet. Der opstår så en kemisk sammensætning, og det er denne, der gør, at materialet bliver helt stift og ekstremt stærkt, når de to komponenter sammen hærder. Men selvom gulvet er så stærkt, kan det til stadighed kun bruges inden for. Uden for vil oplæsningen blive svag på grund af den hårde påvirkning fra solen uv-stråler. Uv-stråler kan således nedbryde den eller så solde maling. 

 

Sådan maler du et epoxy gulv

Der er mange, der gerne selv vil forsøge sig frem med et epoxy gulv og malingen af dette, og derfor er der især 4 ting, som man skal have styr på, når man gerne vil sikre, at man gør det på den bedste tænkelige måde:

 

 1. Underlaget skal være i orden: Det er vigtigt, at underlaget er så tørt, rent og fedtfrit som overhovedet muligt, før man begynder at male med epoxy. På den måde sikrer man sig nemlig, at materialet hæfter ordentligt. Blanke flader bør altid slibes let, beton med en diamantsliber og træ med silbepapir. På den måde skabes der er en mere ru oveflade, der bedre tager imod den epoxy, som man påfører. Sugende overflader derimod bør forinden stryges med en grunder, der er beregnet til epoxy. Og så er det vigtigt, at revner og sprækker dækkes med epoxyspartelmasse. 

 

 1. Bland grundigt: Det er vigtigt, at du sørger for at blande de to komponenter godt sammen. Og så skal du også sørge for, at du tager både base og hærder i nogle præcise mål, så du får et gulv, som du ønsker. Bland delene grundigt sammen og sørg også for at komme helt ud i kanterne. Til det kan du blandt andet bruge en boremaskine med et piskeris ved lav hastighed. Og sørg for holdbarhedens skyld kun for at blande det, som du skal bruge. Når først der er lavet en blanding, kan den nemlig ikke gemmes.

 

 1. Arbejd hurtigt. Når du har påført malingen dit gulv, skal du arbejde i et godt tempo. Du har nemlig kun en begrænset tidsperiode at male i. Typisk er der her tale om 2 timer. Underlaget skal også have en temperatur på mindst 15 grader, førend at malingen kan hærde. Brug en kortluvet rulle til at fordele malingen for det bedste resultat og den mest effektive arbejdsgang, og husk altid at arbejde vådt i vådt, ellers kan du risikere, at der opstår nuanceforskelle. Som regel er der behov for to lag maling, før man når frem til et tilfredsstillende resultat. 

 

 1. Sørg for udluftning under hele arbejdet. Luften kan godt blive tung ellers – dog ikke giftig. 

 

Epoxymaling er blot en vandopløsning, og derfor indeholder den ikke nogen former for, for eksempel farlige opløsningsmidler. Og den afgiver derfor heller ikke nogen farlige dampe, som du skal være opmærksom på. Dog er det alligevel vigtigt, at du sørger for at beskytte din hud, når du arbejder med opblandet epoxy. Der er nemlig flere, der er allergiske over for blandingen, og derfor er der risiko for, at du kan få en allergisk reaktion, hvis du kommer i berøring med blandingen. 

 

Sørg derfor for at bruge handsker under arbejdet, og du skal gerne vælge dem, som der er blevet godkendt som værende særskilt til epoxy. Brug også beskyttelsesbriller og ansigtsværn for at give dit hoved og især dit syn en god beskyttelse. Og brug også en malerdragt, så resten af din hud heller ikke er udsat for malingen. Får du alligevel noget på huden, bør du straks vaske det af. Det klarer du heldigvis ganske let med lidt lunt vand og masser af sæbe. 

 

Du bør ikke selv lægge et epoxy gulv

Selvom det lyder meget simpelt at lægge et epoxy gulv selv, så er det ikke noget, der anbefales, at du kaster dig ud i, med mindre du har erfaring inden for området. Har du ikke det bør du heller søge professionel hjælp ved fagfolk. Og dem kan du komme i kontakt med, hvis du indhenter tre gratis og uforpligtende byggetilbud online. Når du har de tre tilbud, vælger du blot den fagmand, der matcher dine behov bedst. Og er der ikke noget tilbud, der lokker dig, er du selvfølgelig velkommen til at takke ’nej’ til dem.

 

Når du overvejer at få et så råt gulv, som epoxy udgør, er det ikke noget, som du selv bør rode med. For det første skal du nemlig sørge for, at de to komponenter – hærder og base, bliver korrekt blandet og også i de rette mængder. Og det er ikke noget tal, man bare lige kan finde online ved en hurtig søgning. Det er noget, som der kræver ekspertise at kende til og at kunne beherske. 

 

Derudover hærder malingen hurtigt, og derfor er der ikke meget tid til at rette op på fejl og eventuelt gøre et arbejde om. Det skal således lægges perfekt første gang, og derfor er det ikke her, at man bør teste sine evner af. 

 

Hvad er prisen på et epoxy gulv?

Det er et spørgsmål som det er vældig svært at svare på. Her er der nemlig flere ting, der spiller ind. For det første kan det være nogle forskellige priser, som hver fagmænd vælger at gøre brug af. Og derfor kan der her forekomme en difference.

 

Derudover handler det også meget om det underlag, som epoxyen skal lægges på. Er det noget, der kræver en masse forarbejde, eller er det let bare at lægge på? Hvad med gulvets størrelse? Er der tale om en stor hal eller blot et mindre badeværelse? Det har selvfølgelig også betydning, da der med epoxy er tale om prisen i kvadratmeter. Dog menes det, at der kan estimeres med en pris der ligger på mellem 400 og 500 kroner per kvadratmeter. Og så er det selvfølgelig vigtigt at huske på, at prisen også afhænger af tykkelse og egenskaber på det materiale, som der bruges. Og måske er der behov for nogle tillægsydelser. Det kan for eksempel være, at man vil have sand i blandingen, således gulvet bliver knap så glat. Det er der især mange, der vælger til et badeværelse.

 

Hvis du tager kontakt til en professionel fagmand på området, vil du kunne få den helt rette pris alt efter den opgave, som du står over for. Og får du 3 byggetilbud online, vil du også få et ret godt tilbud, således det bliver svært for dig at sige ’nej’ til et flot epoxy gulv i dit hjem.

Læs mere om epoxygulve på bomagasinet.dk:

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Skriv en kommentar

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/www/bygoghjem.dk/www/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524 Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/www/bygoghjem.dk/www/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524