Husstandsvindmølle pris – Få gratis strøm

Vi lever i en tid, hvor der er øget fokus på miljøet. Denne grønne tankegang har for alvor vundet frem de seneste år.

Nye alternative energikilder dukker op og det gælder om at få så mange som muligt, til at anvende dem. Vi skal spare en masse CO2 og en effektiv måde at gøre det på, er ved at bruge vindenergi. Udviklingen af vindmøller er faktisk nået så langt, at man kan få en vindmølle hjem og stå i haven.

Modtag 3 gratis & uforpligtende tilbud nu

Er du på udkig efter en husstandsvindmølle eller vil du bare gerne have en pris på at få den sat op, så er der hjælp at hente her. Vi giver dig 3 tilbud på husstandsvindmøller, så du er sikker på at du kan få den bedste pris og den bedste service.

Husstandsvindmøller er gennem de seneste år blevet, mere og mere populære. I Danmark har vi masser af vind og det er oplagt, at vi udnytter den til at mindske vores CO2 udslip.

En husstandsvindmølle er en miniudgave af de store vindmøller vi alle sammen kender. Det er nogle lidt andre størrelsesforhold man arbejder med, når man snakker om husstandsvindmøller og de producerer derfor heller ikke nær så meget strøm, som de store vindmøller.

Det smarte ved en hustandssvindmølle er, som navnet indikere, at den kan producere strøm til en husstand. Man kan altså få en husstandsvindmølle i sin baghave, som laver en masse energi, man så kan bruge og på den måde spare både penge og CO2.

Det er dog ikke bare alle og enhver der kan sætte en husstandsvindmølle op i baghaven, der er nemlig en række regler for opsætning af husstandsvindmøller.

Få 3 uforpligtende tilbud på husstandsvindmølle

Vi anbefaler man altid spørger fagfolk til råds, de kan både hjælpe dig med hvad der er bedst i netop dit tilfælde, samt give dig en mere konkret pris.

Du har mulighed for at få 3 gratis & uforpligtende tilbud fra fagfolk i dit lokalområde.

Modtag 3 gratis tilbud nu

Hvad er en husstandsvindmølle og hvor meget strøm producerer den?

En husstandsvindmølle er som nævnt, en miniudgave af en vindmølle. De største vindmølle måler 220 meter i højden, sammenlignet med det, måler en husstandsvindmølle 16-25 meter i højden. En husstandsvindmølle har 2 eller 3 vinger.

Husstandsvindmølle4

Husstandsvindmølle plaseret på toppen af en bakke

Husstandsmøllen giver mulighed for, at den enkelte familie selv kan producere forureningsfrit el. Husstandsvindmøllerne fungere som et alternativ til bl.a. solceller og i Danmark kan husstandsvindmøllen også være et bedre valg end solceller, specielt hvis man bor i områder med meget vind.
Produktionen af strøm afhænger af husstandsvindmøllens størrelse og naturligvis også af, hvor meget vinden blæser.
Et eksempel på en mølle er en Gaia-Wind 133 10kW, som ved en årlig middelvind på 6.0 m/s producerer 38.000 kWh/år.

Når man snakker produktion af strøm i forbindelse med husstandsvindmøller, siger man normalt at, de små husstandsvindmøller på 5 og 6 kW producerer 7.000-15.000 kWh om året. De større husstandsvindmøller producerer 20.000-40.000 kWh om året.

Udover kW kigger man også på det bestrøget areal, når man snakker størrelse på husstandsvindmøller. Det bestrøgede areal, er det areal vingemøllerne giver (den cirkel, vingerne svinger hen over). For jo større areal, jo større produktivitet. Det bestrøgne areal kan svinge fra 23 til 133 m2.

Vindstyrken betyder naturligvis også noget, for hvor meget strøm husstandsvindmøllen kan producere. En vindmølle yder sit maksimale ved en vindhastighed på 20 m/s. Der er dog kun ganske få dage om året, hvor vi har så meget vind. Husstandsvindmøllerne skal derfor helst producere en optimal mængde strøm ved middelvindshastigheden, som er på ca. 5 m/s.

LÆS OGSÅ: Hulmursisolering

To tredjedele af den vind, vi har i Danmark kommer fra vest eller sydvest.

Det er derfor en god idé at stille møllen i denne vindretning, da det vil skabe den største produktion af strøm. Forholdende i Vestjylland er særligt perfekt for husstandsvindmøller, da det er her der er mest vind. Udover det skal man også helst, undgå at stille husstandsvindmøller i nærheden af skov og andet der kan afskærme for noget af vinden.

Ejere af husstandsvindmøller bliver forgyldt med et historisk højt tilskud, som giver husstandsvindmøller i en størrelse på op til 25 kW., 2,50 kroner for hver kilowatttime, ejeren ikke selv bruger over en 20 årig periode.

Afregningsprisen variere således efter størrelsen på husstandsvindmøllen og det samme gør afregningsperioden. På den måde har man gjort det utroligt attraktivt at investere i en husstandsvindmølle.

Det har vist sig, at det kan lade sig gøre at skabe et stort overskud på investeringen i en husstandsvindmølle, pga. de høje afregningspriser. Dette er også med til at gøre, det mere attraktivt end f.eks. solceller, hvor tilskudsordningerne ikke er nær så fordelagtige længere.

LÆS OGSÅ: Gulvisolering

Hvordan er reglerne omkring husstandsvindmøller?

Der er mange krav og regler forbundet med opsætning og ejerskab af en husstandsvindmølle. Man skal først og fremmest søge om tilladelse, før man overhovedet må sætte en husstandsvindmølle op.

Der er forskellige tilladelser afhængigt af, hvor man bor. Hvis man bor i en landzone, skal man søge om landzone tilladelse. Bor man derimod i en by, skal man søge om byggetilladelse. Det kan dog være meget svært, at få tilladelse til at opsætte en husstandsvindmølle i byen, grundet reglerne om støjniveau.

Husstandsvindmøllen vil dog også have en markant bedre effekt, hvis den placeres på landet, end i byen, da der er væsentligt mere vind i de åbne områder på landet.

Når man søger tilladelse til at opstille en vindmøller, skal man være klar på at det kan tage noget tid. En sådan tilladelse fra kommunen bliver ikke bare lige givet ud til alle og enhver. Der kan gå nogle måneder fra man bestemmer sig for, at man vil købe en husstandsvindmølle til man faktisk får lov til at stille den op.

Husstandsvindmøller må højst være 25 meter høje og have en effekt på 25kW. Husstandsvindmøllen skal placeres i umiddelbar tilknytning til en fritliggende ejendom. Der er forskellige regler i hver kommune, men det betyder som oftest max 25-30 meter fra huset.

LÆS OGSÅ: Udvendig isolering

Et problem omkring vindmøller generelt er støjniveauet.

Der har været mange problemer med naboer til vindmøller, som er blevet generet af støjen. Der er derfor lavet klare regler for støjniveauet på en husstandsvindmølle. Ved en vindhastighed på 8 m/s må støjniveauet fra vindmøllen ikke overstige 44 dB(A) og ved en vindhastighed på 6 m/s må det ikke overstige 42 dB(A). Dette er vel og mærke når der måles 15 meter fra nabobeboelse i det åbne land.

Det vil altså sige, at det er støjniveauet der afgør, hvor tæt du må stille din husstandsvindmølle på naboskellet. I nogle kommuner er der dog regler om, at vindmøllerne skal stå mindst 100 meter fra naboskellet.

Du kan læse meget mere om love og regler for husstandsvindmøller her

Derfor skal du vælge en husstandsvindmølle

Husstandsvindmølle2Der er altså en række regler og krav, som skal overholdes hvis man vil være ejer af en husstandsvindmølle. Men hvorfor skal man så lige vælge en husstandsvindmølle, fremfor alle de andre alternative energiløsninger der findes?

Solceller har i lang tid været en af de mest populære alternative energikilder, men problemet med dem er at de er ustabile. En husstandsvindmølle kan producere ligeså meget strøm som et solcelleanlæg, men med en vindmøller har man mulighed for, at producere mere jævnt over hele året. Vindmøllerne kan samtidigt køre om natten, hvilken solceller af gode grunde ikke kan.

En husstandsvindmølle er samtidigt i gang fra dag ét af. Den producerer strøm til ejeren af den, med det samme. Den er utrolig nem at vedligeholde og det skærer størstedelen af elregningen væk, hvis ikke hele elregningen og man i stedet modtager penge fra elselskabet, for det strøm man nu sælger til dem.

Du kan læse om elafgifter på vedvarende energianlæg her

I Danmark har man på det seneste oplevet en stigning i salget af husstandsvindmøller.

Det har ført til at der er kommet flere forhandlere, som i større grad konkurrere med hinanden. Der er godt nok blevet solgt flere vindmøller gennem de seneste år, men der er stadigvæk stor kamp om kunderne, for så mange er der heller ikke. Det betyder at man kan få en rigtig god husstandsvindmølle pris og de fleste forhandlere yder også god service og tilbyder at sætte husstandsvindmøllen op for dig.

Der kan dog også være en lille fordel, ved at købe husstandsvindmøller i Tyskland, da de har en lavere moms end i Danmark og prisen på vindmøllen kan derfor være lidt lavere. Forskellen på en husstandsvindmølle pris er dog efterhånden så minimal, at det bedre kan betale sig at købe den i Danmark og så få den gode service med, som de danske forhandlere yder.

Hvad koster en husstandsvindmølle?

Husstandsvindmøller kan fås i alle størrelser. Jo større møller, jo mere strøm producerer den. Prisen følger naturligvis også denne udvikling.

Husstandsvindmølle priserne på de mindre 5kW og 6kW møller ligger på omkring 300.000 kr. + moms og de største kan koste op til ca. 800.000 kr. + moms.

En 25kW husstandsvindmølle fra danske HSwind har således en pris på 555.000 kr. + moms og hertil skal man lægge et fundament som koster mellem 40.000 kr. og 55.000 kr. Denne husstandsvindmølle vil så også kunne producerer væsentligt mere strøm, end den mindre mølle til 300.000 kr. + moms.

Danmark er et af de lande, som er rigtig gode til at udnytte vindenergi og derfor har vi også mange virksomheder, som har specialiseret sig inden for området. Med det øgede salg af husstandsvindmøller er der opstået en større konkurrence, hvilket formentlig vil føre til mere fordelagtige priser og væsentlig hurtigere udvikling på området.

Med den afregningspris der er i øjeblikket, er en vindmølle pris på 550.000 kr. + moms stadigvæk en yderst fordelagtig pris, hvis man vil skabe en god investering.

Selvom man i Danmark er forholdsvist langt med udviklingen af husstandsvindmøller, har det dog vist sig at de flere gange ikke har produceret den lovede mængde strøm. Man skal derfor altid huske, at se sig godt for inden man investere i en husstandsvindmølle.

Er du på udkig efter en konkret husstandsvindmølle pris, kan du trykke på billedet nedenunder.

Modtag 3 gratis tilbud nu


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑