Energitilskud

Hvis du gerne vil energirenovere dit hus eller lejlighed, er der to overordnede tilskudsordninger, du kan gøre brug af for at søge om energitilskud

Tilskudsordningerne samt de betingelserne du skal leve op til for at gøre brug af dem, fortæller vi om herunder.

De to tilskudsordninger

De tilskudsordninger, man overordnet har mulighed for at benytte er:

  • Håndværkerfradraget
  • Tilskud fra energiselskaberne

Begge ordninger er rettet mod energibesparende tiltag og energirenovering og, du kan sagtens benytte begge ordninger til det samme projekt.

Håndværkerfradraget

Hvis du benytter dig af håndværkerfradraget, kan du trække arbejdsløn fra i skat. Du kan trække 12.000 kroner fra per voksen beboer i din husstand.  Benytter du håndværkerfradraget, er det meget vigtigt at huske at få arbejdslønnen udspecificeret på fakturaen og at få registreret fradraget hos SKAT. Det skal du gøre i funktionen Tast Selv.

Tilskud fra energiselskaberne

Da Energispareaftalen trådte i kraft 16/12-2016 forpligtede energiselskaberne sig til at formindske slutbrugernes energiforbrug. Det er grunden til, at de yder energitilskud til energibesparende projekter og tiltag hos både virksomheder og private.

Ordningen udmønter sig i praksis ved, at virksomheder og private kan få rådgivning og vejledning om hvilke løsninger, der er de bedste. Efter forbrugeren har gennemført det energibesparende tiltag, skal det indberettes til Energistyrelsen. Derefter udløses et tilskud.

Der er frit valg

Det er ikke et krav, at det er det energiselskab, det ligger tættest på, som du skal benytte for at få et tilskud. Du kan vælge helt frit mellem landets selskaber. Derfor er det en god ide at undersøge, hvad de forskellige selskaber giver i tilskud, da det kan variere meget. Det du skal huske, når du søger om tilskud hos et energiselskab:

  • Du må ikke have påbegyndt arbejdet, heller ikke købt materialer
  • Du må kun søge energitilskud hos et selskab
  • Arbejdet skal dokumenteres med før- og efterbilleder

Kan du få tilskud?

Et energitilskud kan både søges af virksomheder, private og andels- og lejerboligforeninger. I nogle tilfælde er det også muligt at få et energitilskud til et energibesparende tiltag i sommer- og fritidshuse. For eksempel hvis der skal sættes en varmepumpe op.

Hvad kan du få tilskud til?

Når energiselskaberne skal vurdere et energibesparende tiltag, er det med udgangspunkt i Energistyrelsens bestemmelser. Se Standartenergikataloget fra Energistyrelsen her: Energikøb.dk. Kataloget beskriver alle de tiltag, der ydes energitilskud til. Her kommer nogle eksempler på, hvad du kan søge tilskud til:

  • Opsætning af varmepumpe eller etablering af jordvarme:

Hvis din nuværende varmekilde er naturgas, el eller olie, kan du opnå et tilskud, hvis du sætter en varmepumpe op eller etablerer jordvarme. Udskifter du for eksempel naturgas med jordvarme, kan du opnå et energitilskud, der ligger mellem 8000 kroner og 9000 kroner. Betaler du en håndværker arbejdsløn for at få udført arbejdet, kan du i tillæg benytte håndværkerfradraget.

LÆS OGSÅ: Jordvarme pris – Spar halvdelen af din varmeregning

  • Udskiftning af døre eller vinduer:

Du kan få et energitilskud, når du udskifter vinduer eller døre, hvis de nye er mere energivenlige end de gamle. Det gælder også, hvis du blot udskifter selve vinduesruderne til for eksempel lavenergiruder.

  • Isolering af ydermure og lofter:

Det er oplagt at søge energitilskud, når du skal efterisolere ydermurerne og loftet på dit hus. Efterisolerer du for eksempel 160 m2 loft, vil du opnå et energitilskud på mellem 1000 kroner og 3000 kroner. Igen gælder det, at du i tillæg kan benytte håndværkerfradraget, hvis du får håndværkere til at udføre arbejdet.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑