Undgå, at byggeprojektet går i stå

Tøver du med renoveringen, fordi du frygter, at det bliver et evighedsprojekt, der aldrig bliver færdigt? Har du svært ved at overskue hele byggeprocessen, eller er du bange for, om du glemmer noget?

Så er du havnet det helt rette sted!

I denne korte guide giver vi dig nemlig nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at få så gnidningsfri en byggeproces som muligt.

Lav en grundig plan

Allerede inden du går i gang med selve byggeriet, skal du lave en grundig plan for hele processen. Du skal både lave en plan for, hvor lang tid du regner med, at det hele skal tage, og hvor mange penge det må koste.

Både budget og tidsplan ser selvfølgelig helt forskellig ud, alt efter om du laver det meste selv eller hyrer håndværkere til opgaven. Begge dele har sine fordele og ulemper. Hvis du klarer det selv, kan det tage lang tid, hvis det ikke er noget du har prøvet før, og fordi du med stor sandsynlighed kun kan arbejde på projektet om aftenen eller i weekenden. Med håndværkere kan der være ventetid, eller byggeriet kan gå i stå, hvis firmaet får problemer.

Hvis du eksempelvis både skal have en murer, tømrer og VVS’er i arbejde, kan det være besværligt at koordinere arbejdet med dem alle sammen. Det er dog en fordel at få aftaler med alle håndværkere på plads, inden byggeriet går i gang, så det ikke pludselig går i stå, fordi du ikke har taget kontakt til de rette fagfolk.

Et rummeligt budget

Når du laver budgettet, skal du huske at sætte rigeligt med penge til side til eventuelle uforudsete udgifter. De færreste byggeprojekter lykkes uden at betale en eller anden form for ekstra regninger, så det bør du være forberedt på.

Hvis du regner med at stå for det meste selv, kan det være en god idé at have nogle penge sat til side til en håndværker, hvis der er opgaver, du mod forventning skal have assistance til. Kræver projektet en del udendørs arbejde, er det selvfølgelig mest behageligt at lave det om sommeren.

Du kan overveje, om du kan bruge noget afspadsering eller arbejde lidt hjemmefra, så du får flere dage i løbet af ugen, hvor du kan arbejde koncentreret med byggeriet. Hvis du arbejder i sommerferieperioden, kan du sikkert lokke nogle venner eller familiemedlemmer til at give et nap med til gengæld for en god middag og et par kolde øl.

Byg om, når det passer dig

Foretrækker du at komme i gang med projektet, før efterårsstormene begynder at rase? Hvis du endnu ikke har fået samlet alle de penge sammen, som du skal bruge på projektet, kan et billigt lån være en god løsning.

Du kommer hurtigt videre med kviklån, fordi du slipper for almindelige bankers lange behandlingstid og kan begynde på dit projekt, når det passer godt ind i dit liv. På den måde undgår du, at manglende finansiering sætter en stopper for dit byggeri, og du kan færdiggøre projektet uden at spilde penge på leje af maskiner, som står stille.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑