Sådan skaber du en flot og funktionel indkørsel

Har du lige bygget nyt hus og mangler at få styr på indkørslen? Indkørslen til dit smukke nye hjem har en stor betydning, når det gælder hverdagens gøremål. Det er i indkørslen, at du parkerer bilen for at træde ind i hjemmet, samt hvor dine gæster skal kunne parkere

Derfor er det vigtigt at overveje blandt andet størrelsen og belægningen til indkørslen. Indkørslen skal nemlig ikke kun være pæn og nydelig at se på, men skal i den grad også være funktionel, så du får stor glæde af den i hverdagens travlhed.

I det følgende får du derfor et par gode råd til, hvilke ting du skal tage i betragtning, når indkørslen skal laves eller omlægges.

Formål

Noget af det første, du skal tænke på, inden indkørslen bliver lavet, er indkørslens formål. I denne sammenhæng skal du især overveje, hvordan adgangsvejen til husets hoveddør skal arrangeres.

Skal du hurtigt have mulighed for at løbe fra bilen og ind i huset, hvis det siler ned udenfor, er det derfor ideelt at have indkørslens slutning lige foran husets hoveddør. En anden ting, du skal have in mente, er dit yndlingsfodtøj.

Når valget af belægningen skal foregå vil det nemlig være et ufornuftig beslutning at vælge grus, hvis du til hverdag går i høje hæle på arbejde. Endelig er det godt at tænke på vedligeholdelsen af din nye indkørsel.

Tænk i yderst funktionelle løsninger, så snerydningen om vinteren og ukrudtsbekæmpelsen om sommeren ikke bliver til uoverskuelige opgaver. Ønsker du ligeledes at undgå oversvømmelser i det nye hus eller i det gamle hus’ kælder, er det fornuftigt at vælge en belægning, der på naturlig vis vil opfange store mængder af vand.

Indkørslens belægning

Efter du grundigt har overvejet ovenstående faktorer, skal du til noget sjovere: valg af materialer til indkørslen. I denne forbindelse er der en række af forskellige materialer, som du kan undersøge.

Næsten alle vælger ved lægning eller omlægning af indkørsel sten som materiale, idet denne type materiale kan holde til din bils vægt samt sikre, at dine sko forbliver tørre i tilfælde af regnvejr. Dette skyldes, at sten, modsat andre materialer, fungerer som et fast underlag, og som derfor ikke byder mudder velkommen, hvis det skulle regne.

Hvis du vælger en belægning i form af sten, kan du som udgangspunkt vælge imellem tre forskellige slags: ral, fliser og granitskærver. Ral er små natursten, som ofte støbes af tilhuggede natursten eller beton.

Ral bliver desuden spredt udover en ukrudtsdug, og du kan få denne type sten i en lang række af forskellige farver, for eksempel sorte og rødlige nuancer. Dermed har du muligheden for at vælge netop den farve, som vil komplimentere husets farver.

Ønsker du at anvende fliser i stedet for ral, har du på den anden side et stort udvalg af spændende og flotte farver og former, så du kan skabe en helt unik indkørsel og dermed et flot førstehåndsindtryk af dit hus. Endelig kan valget af materiale falde på granitskærver, hvis ønsket er at have små sten som belægning til indkørslen. Har du lyst til at læse mere om brugen af granitskærver til din nye indkørsel, kan du kigge på denne hjemmeside.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑