Sådan finansierer du dit byggeprojekt

Står du og skal bygge om, men er i tvivl om, hvordan du skal finansiere projektet? Så læs med her, hvor du får gode råd til, hvordan du minimerer udgifterne og derefter finder pengene til at gøre dine byggedrømme til virkelighed

Lav din research

Inden du overhovedet går i gang med at undersøge dine muligheder for finansiering, skal du sørge for at researche dit projekt. Find ud af, hvad de ting, der skal laves, normalt koster, så du har et realistisk bud på, hvad det kommer til at løbe op i.

Her skal det dog lige nævnes, at byggeprojekter ofte har det med at sprænge budgettet, og derfor skal du gerne lægge rigeligt til side, så der er penge til de uforudsete forhindringer, der uden tvivl vil dukke op. Det er meget frustrerende at skulle stoppe sin ombygning halvvejs, fordi man er løbet tør for penge grundet mystiske forhindringer, man ikke lige havde regnet med i budgettet.

Når du nu er i gang med din research, kan du også passende finde ud af, hvem der kan udføre jobbet billigst. Skal du eksempelvis have elektrikere eller tømrere til at hjælpe, kan du sagtens spare nogle penge ved ikke blot at vælge det første og det bedste firma, men i stedet tage imod forskellige tilbud og derefter træffe en beslutning.

Gør så meget som muligt selv

En god måde, hvorpå du kan spare penge på byggeprojektet, er ved at gøre så meget som muligt selv. På den måde sparer du lønnen til en fagmand, og det er altså noget, der kan mærkes på udgiftssiden. Selvfølgelig er der visse ting, man er nødt til at få professionelle til, men afhængigt af projektet kan du sandsynligvis godt klare en del af det selv.

Har du et par kammerater eller nogle familiemedlemmer, der kan give en hånd med, kan I hurtigt få ordnet en del, og så har du altså allerede væsentligt mindre, der skal finansieres. Sørg dog for ikke at tage munden for fuld – visse ting er det altså nemmere (og mere sikkert) at få fagfolk til.

Spar op på forhånd

Det giver sig selv: Hvis du gerne vil bygge om og skal investere penge i det, er det en god idé at starte en opsparing i god tid. Øremærk nogle penge hver måned, hvis du ved, at der er noget, der skal laves om.

På den måde har du forhåbentlig en stor del af pengene allerede, når du så endelig skal i gang med det helt store byggeri. Du kan muligvis ikke nå at spare det hele op på forhånd, men med en opsparing har du i hvert fald lagt bunden.

Husk desuden, at hvis du har håndværkere på projektet, kan du trække det fra i SKAT, og dét hjælper altså også på det.

Lån de sidste penge

Hvis du skal lave lidt mere end som så på huset, kan det nok blive svært at samle alle pengene sammen forud for projektet, og så må du i stedet låne dig frem. Det kan du eksempelvis gøre ved Express Bank, som tilbyder et såkaldt ”byggelån”. Det er lavet specifikt til dig, der ønsker at realisere dine byggevisioner, så det er en oplagt mulighed.

Måske synes du ikke, det er fantastisk at skulle låne dig frem, men det kan ofte blive nødvendigt, hvis ikke du skal vente alt for længe med at komme i gang. Desuden stiger din bolig naturligvis i værdi, når du forbedrer den, og derfor kan det altså godt betale sig at investere nogle penge i den – især hvis du tænker, at du skal sælge den videre senere hen.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑