Udueligt ukrudt

Er du også træt af, at førstegangsindtrykket af din bolig er ukrudt mellem fortovets eller indkørslens fliser? Her får du nogle gode tips til at komme det allestedsværende ukrudt til livs.

Ukrudtsbekæmpelse mellem fliser kan være en sej kamp. Når gæsterne her til sommer vælter ind fra gaden, så er det altid rart at både det udvendige og det indvendige af boligen spiller på samme gode tangent. Vi ønsker alle en bolig, der er værd at vise frem, og her er udvendig vedligeholdelse mindst lige så vigtig som den indvendige.

Ukrudt er fjenden

Nogle mennesker nyder at gå i haven og nusse om den. Vande blomster, klippe hæk og feje fliserne. Det er alle overkommelige opgaver, som ægte havemennesker godt kan lide at udføre. En ren og hyggelig have kræver nemlig en kærlig hånd og ikke mindst tålmodighed.

Når haven er præsentabel, bliver det også bemærket af de gæster, som sætter fødderne på din grund. Det kan dog være en hård og lang kamp at komme ukrudt til livs. Ukrudt vokser og spreder sig ofte dumme steder, og når det blandt andet bliver synligt mellem ens fliser, så kan det ødelægge den gode oplevelse, som en kop eftermiddagskaffe i haven bør være.

Udvendig vedligeholdelse kan altså både være hyggeligt såvel som en pestilens. Mange af os er enige om, at det oftest er ukrudtet, der er fjenden. Men hvordan kommer du fjenden til livs på den bedste måde, der er tilegnet dit behov af havearbejde?

Her får du nogle gode råd.

LÆS OGSÅ: Opsætning af hegn

Slå dig sammen med dine allierede

Er dig og dine naboer også trætte af ukrudt på fortovene, parkeringspladsen eller ved andre fællesarealer. Orker i ikke længere at bekæmpe ukrudtet med jeres bare næver eller med haveredskaber?

Så søg professionel hjælp. I behøver ikke bruge alle jeres weekender på at bekæmpe ukrudt, når I skal sidde og nyde udsigten over de nyplantede blomster i haven. Der findes nemlig firmaer, der yder service til vedligeholdelse af grundejerforeningens mange fællesarealer, som er under angreb af ukrudt.

Hvis du slår dig sammen og kan nå til enighed med dine allierede hos grundejerforeningen om at få professionelle ukrudtsbekæmpere til at ordne jeres fælles fjende, så får du selv mere tid til at give din have en ekstra kærlig hånd, så blomsterne ikke skal gå i seng tørstige.

Sørg for at gennemsøge markedet

Der er ingen tvivl om, at professionel hjælp kan være en god idé. Hvis du vil sikre dig, at der ikke spenderes for mange penge på en virksomhed, der yder en service, som kunne findes billigere andetsteds. Så handler det om at undersøge markedet og indhente tilbud fra forskellige virksomheder, der tilbyder den udvendige vedligeholdelse, som passer til netop jeres grundejerforening.

Prisen kan variere meget fra virksomhed til virksomhed. Det er helt op til dig, hvor meget tid du vil bruge på at gennemsøge markedet, og det er helt og aldeles dig selv, der vælger, hvor mange tilbud du vil indhente. Jo flere tilbud, jo større er sandsynligheden for, at du får servicen til en god pris.

Et tip er dog at indhente minimum tre til fire tilbud fra virksomheder i nærområdet, så du skaber et lille udvalg, som dig og dine naboer kan vælge i mellem. På den måde sikrer du, at du løber afsted med det bedste tilbud.

LÆS OGSÅ: Lægning af fliser

Gør-det-selv-manden

Er du mere gør-det-selv-typen? Har du hænderne skruet ordentligt på, elsker udendørs arbejde og får et kick af selvtilfredsstillelse, når du har overstået en af ugens hårde, men vigtige pligter. Så kan du lige så godt bekæmpe ukrudtet på egen hånd!

Hvis der er tale om større arealer, så kan I med fordel dele grundejerforeningens medlemmer op i små hold. Holdene kan på skift arbejde over mindre arealer, så energien ikke slipper op alt for hurtigt. Ligesom når man dyrker motion, så er energi vigtigt. Du spiller aldrig en kamp på tom mave.

Der gælder det samme ved vedligeholdelsen af din bolig. Man kan let få en tendens til at sjuske, hvis energiniveauet daler hen ad vejen. Resultatet bliver bedre, hvis fokusset er på at gøre arbejdet godt, i stedet for at arbejdet skal overstås.

Derfor skal du sørge for at holde nok pauser. Om det er et kvarters kaffepause, eller om du skærer arbejdet op i bidder. Det er helt op til dig.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑