Valg af styrthjelm

Styrthjelm valg er ofte et debatteret emne. Vi har i Danmark en lovgivning, der skal sikre, at alle styrthjelme der bliver solgt, overholder den danske lovgivning. Det indbefatter b.la. at hjelmene er godkendte efter den europæiske standard

Hver gang der sælges en styrthjelm, skal den leve op til disse standarder.
SE OGSÅ: Vælg den bil der passer til dig

Sådan vælger du den rigtige styrthjelm

Indenfor styrthjelme har vi tre store grupper af hjelme:

  • Flip-up hjelme
  • Fullface hjelme
  • Pilot hjelme (Også kendt som æggeskallen)

Disse tre forskellige hjelme, repræsentere hver i sær, en gruppe af motorcyklister, som disse henvender sig til.

I den første gruppe har vi touring segmentet. De vælger ofte en flip-up hjelm, da de på denne måde kan kører med visiret både oppe og nede, når de er på de længere motorcykelture. Disse hjelme dækker hele hovedet og har en super god komfort. De fås ofte med integrerbare kommunikationssystemer, som let isættes styrthjelmen.

Denne type af hjelm er ikke den sikreste mc hjelm, men den giver en langt bedre beskyttelse end pilothjelmen. Disse mc hjelme er ej heller egnede til supersport segmentet, da hjelmene ikke er godkendt til banekørsel.

Fullface hjelmen er den mest kendte hjelm, og samtidig den ældste. Det er også den sikreste, der findes på markedet, da den er skabt ud af et stykke. Kæbepartiet kan som på flip-up hjelmen, ikke falde af ved et eventuelt styrt.

Fullfacehjelmen er også den, der bruges til alt banekørsel. Ofte med en dobbelt d-ring, til at spænde hjelmen. Disse hjelme er også de mest lydløse, da de lukker mest af for vinden, uden at have mekanismer og sprækker, som flip-up har.

Pilot hjelmen er den sidste hjelm og er samtidig den mest farlige hjelm at køre med. Den dækker kun det øverste af hovedet og har intet visir, til at dække ansigtet. Mange kombinere denne mc hjelm med et par kørebriller, så man opnår et gammeldags pilot-look, heraf navnet pilot-hjelm.

Styrthjelm og pasform

Når du skal ud og vælge en ny styrthjelm, skal du huske at afprøve hjelmen. Det er helt fint at købe styrthjelmen over nettet, men passer den ikke, er det vigtigt at få den ombyttet til den korrekte størrelse, eller en anden model.

For at måle hvilken størrelse styrthjelm du skal bruge, kan du måle omkredsen af dit hoved, lige over ørerne. Derefter kan du tage dette cm mål, og indsætte det i størrelsesskalaen, for den styrthjelm du ønsker at købe. Dette er en god indikator for, hvilken størrelse du skal bruge.

Af styrthjelm mærker kan der nævnes følgende, som er store på det danske marked.

  • Caberg
  • CMS
  • Vemar

Af disse tre er Caberg den klart mest solgte, men de andre endnu er upcoming mærker.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑