Undgå dårlige overraskelser ved boligkøb

I har fået grønt lys af banken til at låne en ordentlig sum penge til køb af ny bolig. Når huset er købt og familien flyttet ind, vil I nødigt overraskes af en fugt i kælderen eller andre dårlige ting, som I skulle have overvejet inden køb

Denne artikel vil fokusere på køberrådgivning om hvad man skal kigge efter ved boligkøb, for at undgå dårlige overraskelser.

Vær opmærksom på disse ting ved gennemgang af huset:

Områder og dele af boligen, som ikke har været tilgængelige

Det er ikke ualmindeligt, at nogle dele af bygningen kan skjule skader. Det kan f.eks. være en fugtig, lille kælder, hvor der er skimmelsvamp. Sørg for at alle dele af huset er blevet besigtiget før køb, således at skaden kan dækkes af ejerskifteforsikringen.

Forurening

Tjek om der ikke er en skjult olietank på huset, for skulle den ikke være fjernet, kan det betyde, at grunden muligvis er/bliver forurenet.

Dette skal undgås både for jeres og naturens skyld. En skjult olietank kan være en ubehagelig overraskelse, men det er kun, hvis I er meget uheldige der vil være forurening.

Isolering af huset

Ved boligkøb skal man altid huske at tjekke, om huset er korrekt og tilstrækkeligt isoleret. Hvis huset ikke er det, kan det betyde enorme varme og energiregninger, da det simpelthen ikke vil kunne holde på varmen. I værste fald kan det have en effekt på jeres rådighedsbeløb.

Hvilket slags tag har bygningen?

Nogle tage er berygtede for at have asbest. Det skal for hver en skyld undgås. Det er yderst sundhedsskadeligt og i værste tilfælde kan det give kræft i lungerne, hvis du indånder partiklerne fra asbesten. Eternittage er særligt berygtede for at indeholde asbest. Flade tage kan give problemer med sne og vand om vinteren.

Tjek også tagets alder, nogle tage er ikke blevet skiftet i lang tid – og skal dette gøres, vil det være en dyr fornøjelighed. F.eks. har bølgeeternittage en levetid på ca. 40 år, og er huset fra 70’erne, skal det skiftes snart.   

Huse af træ eller bindingsværk

Disse slags huse er et utroligt stort arbejde at vedligeholde. Træ skal have behandling en gang imellem, for at det forbliver i stand.

Endvidere er de også mere udsatte ift. skader fra fugt, såsom råd og svamp. Dette kan give problemer med forsikringen, da de fleste har deres forbehold, når det angår træ og bindingsværkshuse. Få køberrådgivning online eller hos en mægler eller bygningssagkyndig.

Vejens navn

Oftest afslører vejens eller gadens navn sig selv. Hvis vejen hedder noget med mose, sump, sø osv., så skal I være på vagt – det kan være, at der er problemer med vand og fugt.

Kuldebroer

I gamle huse kan der og vil der oftest være udfordringer med kuldebroer. I værste tilfælde kan det give skimmelsvamp. Tjek badeværelset og kælderen, hvis der er sådan en, da det typisk vil være sådanne steder, skimmelsvampen gror.

Ønsker I at vide mere om, hvad I skal se efter for at undgå dårlige overraskelser ved boligkøb, så søg køberrådgivning hos https://boligraadgiver.dk/koeberraadgivning/.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑