Sommerens byggeprojekter

I takt med vejret bliver bedre, så åbner det også op for renoveringsprojekter, som ikke er mulige når vejret er koldere og jorden er frosset.

Specielt husejere kender til det, at smede mens jernet er varmt. Som husejer om vinteren, så går man og planlægger, hvilke projekter man skal angribe om sommeren. I forbindelse med foråret og de stigende temperaturer har vi ladet os inspirere og skrevet de projekter, som vi finder sæsonrelateret.

Kloak arbejde/Havearbejde

Hvis I skal have lavet kloak arbejde, så kræver det ofte at et område skal graves op efter brønden og kloakken har fået en tv-inspektion. Hvis brønden og nærliggende kloakrør skal graves op, så skal man sætte tid af til oprydning efterfølgende. Oftest ligner ens have en kampplads efterfølgende, specielt hvis der har været behov for en gravko. I dette tilfælde, kan det være plankeværket er revet ned og dine fliser i indkørslen er knækket.

Renovering af Tag/loft

Hvis du ikke har fået skruet hænderne rigtigt på, så kan det at renovere taget/skorsten godt være et større projekt, som skal efterlades til en murer. Har du derimod gå-på mod, så kan det være en idé at få isoleret loftrummet, hvis du er husejer, så man kan benytte rummet bedre. I forbindelse med isoleringen, så kan man ligeså godt tage et kig på taget og skorstenen og se hvilken tilstand de befinder sig i. I forbindelse med renovering af loftsrummet, så kan det også betale sig at skifte den ”klassiske” stige ud med en trappe. Det hele kommer selvfølgelig også an på, hvilken type tagkonstruktion huset har om det er muligt for dig som privatperson at ordne det.

Havearbejde

Det er næsten umuligt at grave i frossen jord, derfor er de fleste haveprojekter bedst om sommeren. Dertil kommer det, an man ikke kan holde ud at gå og arbejde i haven om vinteren på grund af kulden. Står man derfor og skal grave ud til en pool, eller anlægge i en bålplads så foråret den perfekte årstid for dette. Vær opmærksom på, at selvom en pool lyder som en tillokkende luksus at have om sommeren, så kan en pool skræmme købere, hvis du skal sælge i fremtiden. En pool kan fremstå som en besværlig ting at vedligeholde, og familier med småbørn kan blive skræmt af at de falder i og derudover forøger den ikke husets værdi. Spørg din ejendomsmægler eller boligadvokat, hvis du vil vide mere om hvad der forøger husets værdi.

Facaderenovering

Bygningens facade skal modstå vejr og vind, og derfor skal den til tider renoveres. Udover det praktiske i at få renoveret facaden, så kan det også give bygningen et helt andet udtryk hvis facaden lige får en makeover. I forbindelse med facaderenoveringen, så kan det være du skal overveje at få undersøgt din hulmur og regne på, om det kan betale sig at få lavet hulmursisolering. Specielt hvis du bor i en klassisk rød murermester villa fra 1920’erne. Det kan godt være at der ligger en masse byggemateriale mellem murerne, men oftest er det bare et tomt rum.

Indkørsel

Hvis du skal have renoveret indkørslen, eller skal have lagt fliser ned i haven, så er foråret den bedste årstid at starte med disse projekter. I forbindelse med indkørslen, så kan det godt kræve en stor mænge gravearbejde, hvilket er langt nemmere når jorden er varm. Derudover er det også tidskrævende arbejde, så ved at starte i foråret, så har du længst tid til at gøre projektet færdig før frosten sætter ind og gør det umuligt at arbejde med jorden. Næsten ligegyldigt, hvilket gravearbejde du skal foretage dig, så er det bedst at starte med det om foråret.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑