Se dig for, inden du underskriver lejekontrakten

Før du griber kuglepennen og underskriver lejekontrakten, er der forskellige ting, du skal være opmærksom på. Det er vigtigt at kigge sig grundigt for, så du kan nyde din nye bolig frem for pludselig at stå med en masse besvær

Det ville være rigtig ærgerligt, når du sandsynligvis har set frem til indflytningen.

Læs med her, og få gode råd til, hvad du skal have styr på, inden du sætter din underskrift.
SE OGSÅ: Disse ting skal du være opmærksom på som udlejer

Ejendomsservice

Det er normalvis ejeren eller bestyrelsen, der sørger for at vedligeholde ejendommen, men sådan er det ikke i alle tilfælde.

Vær opmærksom på, om der i lejekontrakten står, at lejeren selv er ansvarlig for dette. Nogle gange skelnes der også mellem den indvendige og den udvendige vedligeholdelse af lejemålet.

Den udvendige vedligeholdelse kan blandt andet indebære rengøring af facaden, algebehandling samt graffitibehandling.

Underskriver du en lejekontrakt, hvori du har ansvaret for den udvendige ejendomsservice, kan du med fordel klikke på dette link. Det sender dig videre til en hjemmeside, som informerer om vedligeholdelsen, og du har også mulighed for at få professionel hjælp til netop dette.

Udlejer

Det er altid en god ide at tjekke udlejeren, inden du skriver under på lejekontrakten.

Har han udlejet noget før, og hvilke erfaringer har de tidligere lejer så i givet fald med ham?

Der er stor forskel på, hvilken behandling udlejeren giver, så det er langtfra ligegyldigt.

Vær også opmærksom på at se lejligheden i virkeligheden, inden du underskriver nogle dokumenter, da nogle udlejere forsøger at leje boliger ud, der ikke findes, og derved narre penge ud af dig. Det er heldigvis mindretallet, men at se lejligheden er trods alt altid et godt forbehold at tage.

Hvem underskriver lejekontrakten?

Hvis I er flere om at dele lejemålet, er det vigtigt at være bevidste om, hvem og hvor mange, der underskriver kontrakten.

Hvis det blot er én person, der underskriver, har denne i princippet alle rettighederne. Det betyder, at denne person kan smide de andre ud med kun en måneds varsel.

Hvis du bor med nogle, du kender godt, tænker du måske, at det aldrig ville blive aktuelt. Men for nogle opstår der uenigheder, og så er det en rigtig træls situation at stå i.

Er I derimod flere, der underskriver lejekontrakten, har I alle lige stort ansvar.

Fraflytning

I lejekontrakten står der altid, hvordan lejligheden skal afleveres ved fraflytning.

Står der, at den skal afleveres nyistandsat, kan du sandsynligvis godt regne med, at hele dit depositum bliver brugt.

Hvis lejligheden også var nyistandsat, da du flyttede ind i den, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting, at hele depositum bliver opbrugt. Så kan I jo alle nyde at være flyttet ind i en dejlig lejlighed med nymalede vægge og lakerede gulve.

Når lejekontrakten er underskrevet, skal der udfyldes en indflytningsrapport. Udfyld for jeres egen skyld denne grundigt, da I ved fraflytning så kan bevise, at det ikke er jer, der har forårsaget eventuelle skader. Det kan i sidste ende afgøre, hvorvidt I skulle være heldige at få depositum tilbage eller ej.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑