Sådan vælger du den rigtige kontortype

De fleste mennesker bruger størstedelen af sin vågne tid på at arbejde.

Nogle mennesker arbejder som lønmodtagere og er derved ansat i private eller offentlige virksomheder – andre mennesker arbejder som selvstændige i deres egen virksomhed.

Tilhører du sidstnævnte gruppe, er du uden tvivl klar over vigtigheden af et godt kontor. Det er meget individuelt, hvad der bliver opfattet som et godt kontor.

For nogle mennesker er det vigtigt, at kontoret er helt stille, så der er god arbejdsro.

Andre sætter kontorets indretning og fysiske arbejdsmiljø højt på listen.

Nogle vægter højt, at kontoret er inden for kort afstand til hjemmet – andre vælger at lave kontor i eget hjem.

Er du i tvivl om, hvilken kontortype der passer til dig og dit arbejde, så fortvivl ej. I dette blogindlæg får du nogle gode råd til, hvordan du vælger den rigtige kontortype.

Hjemmekontor vs. kontor i byen

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør skifte hjemmekontoret ud med et kontor i byen eller omvendt?

Der findes en række fordele og ulemper ved begge kontortyper. Hjemmekontoret har først og fremmest den åbenlyse fordel, at kontoret er tæt på hjemmet; kontoret er nemlig i hjemmet.

Det betyder, at du ikke spilder tid på transport frem og tilbage fra kontoret. Der er dog også en væsentlig ulempe ved at have kontor i hjemmet. Det kan være nemt at blive forstyrret eller distraheret, når børn, kone eller hund kræver opmærksomhed.

Din arbejdstid bliver desuden mere flydende, idet der ikke er klare grænser for, hvornår du rent faktisk arbejder, og hvornår du kan hjælpe til med de øvrige gøremål i hjemmet. Det er derfor vigtigt at sætte nogle klare retningslinjer for din arbejdstid på kontoret, så du har tid til at klare alle dine arbejdsopgaver.

Denne væsentlige ulempe ved at have kontor i hjemmet er der naturligvis ikke, når du har kontor ude i byen. Med et kontor ude i byen har du alt den arbejdsro, du ønsker. Grænserne for, hvornår du arbejder, og hvornår du har fri, bliver desuden mere tydelige, idet du er nødt til fysisk at transportere dig til og fra arbejde.

Dette kan være med til at give dig mere fokus – når du er på arbejde, fokuserer du udelukkende på arbejdet, og når du er derhjemme, kan du slappe af med familien.

Hvad er den rette kontortype for dig?

Der er som sagt mange komponenter, der spiller ind i valget af kontortype, og det er meget individuelt, hvilken kontortype man foretrækker. Derfor er det vigtigt, at du giver dig god tid til at overveje, hvilke værdier du sætter højst, når det handler om dit arbejde.

Foretrækker du et tydeligt skel mellem arbejde og fritid, vil det være fornuftigt at kigge efter kontorlokaler til leje ude i byen.

På den måde ved resten af familien, at du er på arbejde, når du ikke er hjemme. Foretrækker du derimod at være tæt på dine børn i løbet af dagen, og er du tilhænger af at kombinere din arbejdstid med andre huslige gøremål? Ja, så er hjemmekontoret måske noget for dig.

Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at pointere, at kontorets indretning også har meget at sige i forhold til arbejdsmiljøet. De fleste foretrækker et lyst lokale uden støj og andre gener. Det handler derfor om at tænke alle faktorer ind i valget af kontortype.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑