Sådan undgår du sved – 7 Tips til golfspilleren

Her kommer der 7 lynhurtige tips til dig!
SE OGSÅ: Hvad hedder Bakken bedste restaurant?

7 tips:

1. Dobbelt op på T-shirt

Hvis du har skabet fyldt med T-shirts, kan du med fordel tage en ekstra trøje på, hvis du vil undgå de alt for tydelige svedpletter. Hvis du ikke ønsker, at sveden på ryggen skal være så dominerende, så kan du med en ekstra T-shirt skabe et ekstra lag, som sveden skal igennem, inden den bliver tydelig.

Det kan virke tåbeligt, da du får det varmere, men det hjælper mod, at din sved ikke er nær så tydelig. Benyt eventuelt en hvid T-shirt til formålet.

2. Motion for at undgå sved

Hold vægten så tæt på middel som muligt. Overvægt er i sig selv nok til, at man sveder mere. Så med motion, kan du effektivt holde vægten nede, så du opbygger en kæmpe fordel, hvad angår, hvor ofte du sveder. Så med en ugentlig løbetur, og cykling frem for kørsel i bil, kan du holde vægten nede, og undgå det værste sved.

3. Hold dig ren

Hold dig ren. Det er sjovest både for dig selv, og for de mennesker, der er omkring dig. Hvis du går i bad mindst én gang om dagen, forebygger du, hvor meget din sved lugter. Den grimme lugt fremkaldes af bakterier.

Ved at tage et bad, kommer man af med de bakterier, som gør sveden til et mareridt. Én ting er at svede, en anden er at lugte af sved. Begge er trælse, men det er langt fra det samme.

4. Trim kropsbehåring

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at kroppen får det varmere, jo mere hår der er på kroppen. Du har måske selv oplevet det, uden at lægge synderligt mærke til det. Når du har kort hår, sveder du ikke nær så meget, som hvis du har langt hår.

Grunden er, at kroppen får mere luft, og ikke er ”pakket ind i hår”. Så trim din kropsbehåring – ikke kun på hovedet, men generelt så mange steder på kroppen som muligt, for at mindske mængden af sved, som din krop producerer.

5. Drik vand

Hvis du har det varmt, så kan du med indtag af væske, få kroppens temperatur ned i gear. Drik eventuelt 0,5 liter vand, så kroppen får en god afkøling indefra. Hvis du sveder, kan du, hvis muligt, finde et sted med lidt vind og stå der et kort øjeblik.

Det giver kroppen ekstra luft, hvilket gør, at temperaturen går nedad, og du ikke har det lige så varmt.

6. Sved kommer ikke kun af varme

I forbindelse med en eksamen, kan man nemt opleve, at ens hænder bliver svedige. Det er fordi, kroppen er nervøs, og ikke grundet varmen. Denne form for sved kan du undgå ved, at forberede dig godt. Det kan sammenlignes med, at du er nervøs før du skal putte eller lignende.

Så sved kommer som sagt ikke kun af fysisk aktivitet og varme, men også af de ting som vi føler og de ting, som vi går rundt med i hovedet.

7. Brug det rette golfudstyr

Hvis du kvalitets udstyr til gold, så vejer det ikke så meget som det billige, og på den måde kan du spare et par kilo eller tre. Du kan finde godt udstyr hos golfexperten.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑