Sådan kan du tænke bæredygtighed ind i dit husbyggeri

Rigtig mange drømmer om at bygge deres eget hus, ligesom rigtig mange også vælger at gøre det. Med et øget fokus på bæredygtighed og miljøbevidsthed er der dog – heldigvis – også flere og flere, der ønsker at bygge ud fra en mere bæredygtig tankegang

Det kan dog være rigtigt svært at finde ud af, hvordan man bygger bæredygtigt. Det er nemlig svært at indhente oplysninger om materialernes påvirkning af miljøet fordelt ud over deres levetid.

Dette skyldes blandt andet, at mange producenter angiver dette på forskellig vis. Det kan altså være en jungle, der er nem at fare vild i, når man skal finde ud af, hvor miljøvenlige forskellige byggematerialer er.

Derudover er der mange andre forskellige ting, der skal tages i betragtning; eksempelvis hvor meget vedligehold forskellige materialer kræver, og hvor meget rengøring de kræver.

Herunder får du nogle bud på, hvordan du kan gøre dit husbyggeri mere bæredygtigt.

Kan du bruge genbrugsmaterialer?

Hvis du kan bruge genbrugsmaterialer til dit husbyggeri, er det at foretrække, hvis man kigger på det fra et perspektiv med bæredygtighed i fokus. Det kan være svært at finde genbrugsmaterialer, men det er bestemt muligt.

Du kan for eksempel tage et kig på genbrugsstationen eller undersøge, om dit lokale byggemarked sælger genbrugsmaterialer. Hvis du vælger genbrugsmaterialer, skal du dog være opmærksom på materialernes levetid. Du skal naturligvis ikke vælge at bygge dit hus med materialer, der har en kort levetid og snart skal udskiftes.

Hvad med et grønt tag?

Har du set de grønne tage? Grønne tage bliver brugt mere og mere, selvom de ikke ses ofte i bybilledet. Grønne tage er en meget bæredygtig og miljøvenlig tagkonstruktion, som du kan tage med i dine overvejelser, når du skal bygge huset.

Denne tagkonstruktion er både klimavenlig og CO2-neutral – så det bliver næppe meget mere miljøvenligt. Der findes forskellige løsninger i forhold til grønne tage, og du kan derfor også vælge den løsning, der passer bedst til dig og dit husprojekt.

Desuden kan du være med til at skabe en større biodiversitet i bybilledet, hvis du vælger et grønt tag.

Vælg miljøvenlig isolering

For at få et energivenligt hus er det blandt andet vigtigt, at huset er isoleret godt. Det gør nemlig, at du kan spare på varmeudgifter. Der findes rigtig mange måder, hvorpå man kan isolere sit hus. Når du skal bygge dit eget hus, kan du vælge noget isoleringsmateriale, der er bæredygtigt. Eksempelvis kan du undersøge dine muligheder for at isolere huset med halm, for det er faktisk en mulighed.

SE OGSÅ: Isolering priser

Installer vedvarende energi

Når du skal bygge huset, kan du tænke på husets energiforbrug. Hvis du bygger et energioptimeret hus, kan du faktisk bygge et hus, der er energi-neutralt. Hvis du tænker på at installere energikilder som eksempelvis solceller, kan du gøre huset energi-neutralt, eller du kan sørge for, at der faktisk bliver produceret mere energi, end du kommer til at bruge i huset.

På den måde kan du virkelig tænke på bæredygtige løsninger i forbindelse med husbyggeriet, og du kan også sagtens tænke i vedvarende energi, efter huset står færdigbygget. På den måde kan du altså altid energioptimere dit hus.

SE OGSÅ: Solvarme

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑