Sådan indretter du børneværelset

Står du over for at skulle indrette et nyt børneværelse til junior, kan det være svært at finde ud af, hvad der egentlig skal være på værelset

Det er jo ikke som at indrette en stue eller et soveværelse. Det kan kræve lidt anderledes møbler og en anden tilgang til indretningen.

Hvis du gerne vil give junior det bedst mulige værelse, er der flere gode tips, du kan gøre brug af. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du får indrettet børneværelset, uden der mangler noget.

Et sted at finde ro

Et børneværelse skal kunne benyttes til mange forskellige aktiviteter. Den vigtigste aktivitet er dog at få en god nattesøvn. Med den rette nattesøvn får junior energi til dagens andre sjove aktiviteter. Når du skal indrette børneværelset, er det en god idé at tage udgangspunkt i sengen.

Størrelsen på sengen kan nemlig variere en del, alt efter hvor gammel dit barn er. De helt små børn skal typisk bruge en tremmeseng. Find her en guide til valg af tremmeseng. Er dit barn lidt ældre og vokset fra tremmesengen, kan det være en børneseng eller en enkeltseng er mere passende på børneværelset.

Når du skal indrette børneværelset, kan det være en fordel at starte med at placere sengen og dernæst indrette efter det. Det vil i mange tilfælde være et af de møbler i børneværelset, der fylder mest. Med det på plads er det lettere at få et overblik over, hvor de andre møbler skal placeres.

Gør plads til leg

Et børneværelse skal selvfølgelig bruges til andet end at sove. Det skal være et sted, hvor der er plads til at udfolde sin fantasi i tusindvis af forskellige lege. Med et børneværelse er det vigtigt, at du gør plads til, at der kan leges. Børn elsker at lege på alverdens overflader.

Det er derfor en god idé at gøre plads til legen flere steder. Først og fremmest skal der være plads til at kunne lege på gulvet. Her kan der leges med biler, legoklodser og dukker, hvor legen hurtigt kan tage fart.

Det er også en god idé at have et lille bord med nogle stole, hvor der kan leges ved. Her kan dit barn sidde et tegne lege med perler eller noget helt andet. Er dit barn kommet i skolealderen, kan det også være et sted, hvor der kan laves lektier.

Tænk praktisk opbevaring

En masse leg betyder ofte også et væld af legetøj, junior kan lege med. Som forælder kan du sikkert gang på gang blive overrasket over, hvor meget forskelligt legetøj dit barn kan få samlet sammen fra diverse gaver. Børneværelset kan hurtigt komme til at bugne af legetøj, hvis det ikke bliver opbevaret på den rigtige måde.

Det kan være en fordel at tænke praktisk, når du skal finde opbevaringsløsninger til børneværelset. Det skal være en løsning, der kan rumme meget. Derudover skal det også være nemt at komme til for junior, når legen lige mangler det helt rigtige stykke legetøj.

En god løsning er en kommode, hvor der kan komme orden på mange af de ting, junior har. Derudover er det nemt at finde tingene i de forskellige skuffer. En anden løsning er en reol, hvor legetøjet er inddelt i kasser. Dette kan netop også være med til at gøre alt legetøjet mere overskueligt at finde rundt i.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑