Sådan bygger du en garage med god plads

Det kan være rigtig irriterende at have cykler, barnevogne og gamle flyttekasser til at stå i bryggerset eller under sengen, når man endelig har fundet drømmehuset. Men hvad gør man med alle de ekstra ting, der fylder, men ikke skal smides ud, når drømmehuset tilfældigvis hverken er udstyret med kælder eller rum på loftet?

Man kan jo for eksempel bygge en garage, der både har plads til minder, vinterdæk, lamper til sommerfesterne og de gamle flyttekasser.

Her kommer en guide til, hvordan du som handyman kan komme i gang med Projekt Garage og få mere plads i drømmehuset.
SE OGSÅ: Pynt dit hjem personligt

Vælg rigtigt fra starten af

Det kan godt virke en anelse bagklogt at bede andre mennesker om at vælge rigtigt i første forsøg. Men det er faktisk nemmere, end man tror, at vælge rigtigt – så længe man spørger om hjælp, før man køber hele byggemarkedet op.

Det kan man gøre ved at søge hjælp hos de ansatte på byggemarkeder og i lignende butikker på internettet. På den måde kan køberen selv vælge, om rådgivningen skal foregå ansigt til ansigt i butikken, hvor køberen ofte selv bringer varen hjem, eller om rådgivningen skal foregå over telefon, hvor køberen kan se og google sig frem til de ting, som sælgeren foreslår.

Dog er det en god idé at undersøge materialerne og anbefalingerne på internettet først, så man selv kan skelne, om det, sælgeren siger, har hold i virkeligheden eller ej. Dog er de ansatte næsten altid erfarne og certificeret i deres fag, så deres råd er ofte værd at have med videre i processen.

Få hjælp udefra

Hvis du ikke tidligere har bygget i dit hjem, så er det en god idé at finde hjælp hos venner, naboer eller bekendte, der har. Ofte vil man lave en ordning med, at man som en vennetjeneste hjælper til ved den enes garage og senere betaler tjenesten tilbage ved at gøre det samme.

Det er en god idé, da den form for arbejdsdeling giver rig mulighed for at udveksle erfaringer og finde frem til de bedste og mest holdbare løsninger.

Dog behøver din ”hjælper” ikke have mere erfaring, end du selv har. Selv nybegyndere kan lære af hinandens fejl og blive bedre gør-det-selv-håndværkere i fællesskab. Og samtidig vil projektet gå hurtigere – ikke alene fordi I er to, hvor du ellers ville have stået alene med ansvaret. Men også for at få lejlighed til at mødes med andre på en anden måde end ellers. Og så er der også nogen at fejre det endelige resultat med, når projektet står færdigt.

Vær tålmodig

Al begyndelse er svær. Og de første par dage af et byggeprojekt vil typisk gå mest langsomt og kræve mest hjerneaktivitet, fordi det er i den del af processen, at fundamentet i bogstavelig forstand skal lægges, og de store beslutninger skal tages.

I længden vil tålmodigheden bærer frugt, for i fremtiden vil et gennemtænkt projekt volde væsentligt færre problemer end et projekt, der er blevet til i al hast. Kvalitet tager tid – og hvem vil ikke gerne have et svendestykke af god kvalitet.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑