Mangler du underholdning under kedelige opgaver?

Lad os være ærlige: Ikke alle opgaver under et byggeprojekt er lige spændende. Hvis de var, så ville vi nok blive færdige end del hurtigere, men det er desværre ikke tilfældet

I både små og store byggeprojekter vil der være ting, der ikke blot tager lang tid men også er kedelige. Det kan være alt fra nedslibning, at male eller måske bare at skære træ ud. Og her kommer underholdning ind i billedet.

Tænd da for radioen

Det er ikke for ingenting, at håndværkerne tænder deres store radio som det første, når de møder ind om morgenen. Kedeligt og ensformigt arbejde kan hurtigt blive lidt sjovere, hvis der er musik til.

Her er i Danmark heldigvis et væld af muligheder i form af kanaler, der sender døgnet rundt og har relativt stor spredning i forhold til deres udsendelser. Måske er du til pop eller r ’ n ’ b, og så er vil P3 eller Radio 24/7 være lige noget for dig.

Hvis du mere leder efter taleradio og måske har lyst til at fordybe dig eller lære om noget nyt, mens du f.eks. maler, så overvej at tune ind på P1, der ofte har en masse gode debat- og baggrundsprogrammer.

Sæt en skærm op i arbejdsværelset

Den absolut nemmeste løsning er at sætte en form for skærm op, mens du arbejder. Det kan både være fjernsyn eller bærbar computer, og så kan du se både tv eller serier. På den måde misser du ikke fodboldkampen, du havde glædet dig til, og du kan både få set X-faktor og slebet dine paneler – det er en ren win-win situation.

Med en bærbar computer åbner du også op for at kunne se eller læse nyheder, mens du arbejder. Det kan være alt fra sportsnyheder, esports nyheder eller andet, afhængig af dine interesser. Dog skal man måske holde tungen lige i munden, hvis du fx saver eller sliber samtidig.

Hvis du er nyere i gør-det-selv faget eller måske bare skal bygge noget nyt, du ikke har prøvet før, så kan det også anbefales at finde Youtube-videoer med instruktioner, man så kan have kørende og få hjælp fra.

En ting, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at have en skærm stående under arbejdet, er vedligeholdelse. Jeg er endnu ikke stødt på en skærm, der har haft vildt godt af at få en klat maling eller en bunke savsmuld i systemet, og hvis du ved, det skal gå vildt for sig med arbejdet, kan det anbefales at smide noget gennemsigtig plastisk over hele skærmen, så du stadig kan se, men din skærm trods alt er en anelse mere beskyttet.

Ring til en kammerat

Den klart mest hyggelige løsning på kedeligt byggearbejde er venner. Alting er bare sjovere, når man er flere sammen. Hvis du har venner, der ligesom dig står i et byggeprojekt, så undersøg muligheder for, at I kan arbejde sammen.

I behøver ikke nødvendigvis arbejde på samme projekt, og du kan fx save lister, mens han sliber karme – så længe I står i samme rum, kan I holde hinanden med selskab. På den måde holder I også modet oppe hos hinanden, hvis en af jer er ved at gå død i jeres respektive opgaver.

Vær dog opmærksom på ikke at kombinere to byggeopgaver, der måske kan direkte modarbejde hinanden. Det er ikke verdens lettere job at male et værelse, mens der fyger savsmuld og snavs om ørerne på dig, fordi din kammerat er i gang med slibearbejde to meter væk fra dig.

Når alt dette er sagt, så er det bedste ved at have en kammerat med sig dog, at man kan snuppe en kold øl for at fejre dagens arbejde.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑