Lån til din bolig

Står du for at skulle låne penge til at købe dit drømmehus eller til renoveringen af dit nuværende hus? Uanset hvilket lån du påtænker at ansøge om, er det klogt at læse med her.

Der har siden udgangen af 2017 været mange spekulationer om, hvorvidt renten var på vej op, eller om den vil blive der, hvor den har ligget i mere eller mindre 10 år. Nogle taler for en 2018-rentestigning, imens andre spår, at en eventuel stigning ikke kommer før tidligst 2019.

Hvad rager det mig, om renterne stiger eller falder, tænker du måske. Men hvis du netop påtænker at låne penge til dit hus eller noget helt andet i den nærmeste fremtid, så gør du klogt i at holde et vågent øje med de renter.

Stigende renter betyder nemlig, at det bliver dyrere at låne penge. Læs med her for en kort guide til, hvad du som forbruger konkret kan gøre, samt hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal optage boliglån – eller lån i det hele taget – i den kommende tid.
SE OGSÅ: Din bedste investering i 2017 – din bolig

Sammenlign lån på nettet

Internettet sover aldrig, og en god idé vil derfor være at sammenligne markedets tilgængelige lån på nettet, inden man beslutter sig endeligt for noget. Grundet den digitale vending, som hele vores samfund har taget i de seneste par år, er mange ting blevet nemmere, hurtigere og mere bekvemt for den enkelte – eksempelvis at ansøge om at låne penge.

Nu hvor rentesituationen pludselig er tvivlsom og til debat, skal man være ekstra opmærksom på en række forhold. Eksempelvis skal man her i de eventuelle forandringstider have meget fokus på ikke at vælge det første og det bedste lån, man støder på online, og her kommer de omtalte lånesammenlignere i spil.

Ved at bruge sammenlignerne får du nemt og hurtigt et godt overblik over forskellige lånetyper og de dertilhørende renter. Idet du investerer lidt af din tid i researchfasen, ender du også med et billigere lån, som passer bedre til dig.

Banken – det personlige lån

Langt de fleste kan let få øje på de mange goder, internettet har ført med sig. Dog er det ikke alle, som er trygge ved at ordne deres pengesager over nettet, hvorfor det for dem kan anbefales at ansøge om lånet igennem banken.

For mange repræsenterer banken nemlig noget trygt, og det at kunne holde et ansigt-til-ansigt-møde forud for lånet vil tit være udslagsgivende for dem, der vælger at låne i banken – især når der er tale om større lån som eksempelvis boliglån.

Lån – sådan

Vi er alle forskellige, og vores forskelligheder kommer i høj grad også i spil, når det drejer sig om penge. Derfor er det særligt vigtigt at finde lige præcis den måde at låne penge på, som er helt rigtig for dig, særligt i disse tider hvor rentens veje er uransaglige.

Ved et traditionelt banklån overlader man meget af ansvaret til sin bankmand, ligesom at man typisk skal møde op til et eller flere møder, inden lånet går igennem. Går man nettets mere selvhjulpne vej, skal man selv have et øje på hver finger, inden man ansøger om lånet.

Det er en rigtig god idé at bruge de tilgængelige  lånesammenlignere på nettet for at få det bedst mulige overblik over, hvilke typer lån der er, og hvilket ét som passer allerbedst til dig.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑