Inspiration til solafskærmning i hjemmet

Der er ikke noget bedre, end når sommeren står for døren, og solens varmende stråler titter frem

Vi danskere kan næsten ikke få for meget sol, og vi opsøger konstant steder, hvor vi kan få glæde af solens varme og lys. Men solen har også en ”skyggeside”, da dens farlige UV-stråler er farlige for vores hud, og dens skarpe stråler kan i visse tilfælde genere øjnene eller skabe overophedede temperaturtilstande i hjemmet.

Derfor kan det være nødvendigt og fornuftigt med forskellige former for solafskærmning i hjemmet og på din grund.

Læs med i dette indlæg, hvor du får 3 hurtige inspirationstips til, hvordan du tænke solafskærmning ind i din hverdag.

1. Klassisk solafskærmning – et væld af gardinmuligheder

Man kan nærmest ikke tale om solafskærmning uden at nævne gardiner. Det er og bliver den klassiske og oplagte løsningsmulighed, hvis du ønsker at afskærme for solens stråler og bestemte lysindfald i hjemmets forskellige rum. Men lige så klassisk denne løsning er, lige så mange udgaver afspejler den, og hvilken løsningsmulighed, der er bedst, afhænger ultimativt af dine konkrete behov og præferencer.

Søger du eksempelvis gardiner, der kun lige tager de værste af solens stråler og samtidig giver plads til lysindfald, er et almindeligt stofgardin i lette, lyse farver måske den optimale løsning. Ønsker du mere en udgave, der kan afskærme mere effektivt, kan solide og tykke lamel- og rullegardiner samt persienner måske være den rette løsning.

Det kan også være, at du er på jagt efter total afskærmning til soveværelset, hvilket peger på mørklægningsgardiner som det oplagte valg. Se hvilke gardinmuligheder du har lige her, hvor du kan finde inspiration til din personlige løsning.

Husk også at dit valg af gardintype har afgørende indflydelse på, hvordan temperaturforholdene er i dit hjem. På den måde kan du med dine gardiner være med til at regulere temperaturerne i de enkelte rum, så det passer til rummenes funktioner.

2. Solparasol eller markise – den mobile eller permanente løsning?

Én ting er solafskærmning inden for huset fire vægge. Noget andet er solafskærmning på udendørsarealerne. Også her er der et væld af muligheder, og det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser. Inden du slipper fantasien løs, bør du dog først forholde dig til en række praktiske omstændigheder såsom dine udendørsarealers størrelse og funktionalitet samt dine egne behov.

Står du eksempelvis og mangler solafskærmning til dit terrasseområde, så du kan sidde og nyde en god bog i det gode vejr uden at blive genereret af den skarpe sol, kunne en solparasol være den ideelle løsning for dig. Solparasollen har den fordel, at det er en mobil solafskærmningsløsning, der kan rokeres rundt nøjagtig efter, hvor solens stråler falder ind.

Søger du omvendt en mere permanent løsning, kan det være fornuftigt at kigge på en markise, som kan rulles ud og ind efter behov. Begge typer solafskærmning afspejler utallige designmuligheder og kan fås i alle prisklasser – så det er bare med at finde en af slagsen, der passer til netop din smag og pengepung.

3. Den multifunktionelle havepavillon

Hvis vi bliver på udendørsarealet, kan du også tænke lidt mere alternativt og eksempelvis investere i en havepavillon. Afhængig af pavillonens størrelse kræver denne form for solafskærmning selvfølgelig, at du har tilstrækkelig plads i din have.

Pavillon-løsningen udmærker sig ved at have flere funktioner. For det første skaber den et overdækket område, hvor du og familien kan sidde i skygge for solen.

For det andet kan den indrettes på utallige måder efter, hvilket formål den skal tjene til. Skal den huse for et borde/bænke-system, skal den bruges til opbevaring, skal den være en permanent (helårs)løsning eller en mere mobil løsning, der kan sættes op efter behov?

For det tredje har den en æstetisk funktion, da den gerne skal udgøre en smuk, arkitektonisk konstruktion i haven. Overvej i den forbindelse, om pavillonen skal have stof- eller plastikdug eller være udformet i et helt tredje materiale såsom træ. Du har rig mulighed for at skræddersy netop dét visuelle indtryk, som harmonerer med den stil, som resten af havemiljøet afspejler.

God fornøjelse – og held og lykke med solafskærmningen.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑