Indret med lamper

Når man bor på vores breddegrader, så må der lamper til – mange lamper

For man kan vel dårligt forestille sig et hjem uden masser af lamper til at klare os igennem de mørke perioder på døgnet og på året.

Der skal være godt med lys både ude og inde

Når vi indretter med lamper, så skal der både tænkes på noget praktisk, noget æstetisk og noget hyggeligt.

Den praktiske side af sagen handler om, at du skal kunne se, hvad du laver. Når du for eksempel kommer hjem og skal finde stien og nøglehullet, er det temmelig rart med noget lys.

Når du skal læse, lave mad, lave håndarbejde eller bore et hul, så er det også ret praktisk med noget godt arbejdslys.

Den æstetiske side af sagen

Selv om den praktiske side af det med lys jo nok er den væsentligste, så betyder æstetikken nu også noget. Det gør jo bestemt ikke noget, hvis dine lamper passer nogenlunde sammen stilmæssigt og farvemæssigt.

Desuden bør dine lamper også passe godt sammen med resten af din indretning. Hvis de stikker alt for meget af, giver det et uharmonisk udtryk.

Glem ikke hyggen

Hyggebelysning er et must. Nordisk stil er ikke neonlys og fuld skrald på lysstyrken overalt. På de steder i rummet, hvor der ikke er brug for direkte lys, kan du placere nogle lamper, der skal udgøre hyggebelysningen.

Det er med til at skabe den gode stemning, som de fleste gerne vil have i deres hjem – også når det er mørkt udenfor.

Det svære valg af lamper

Det er svært med lamper. Der er virkelig mange på markedet. Nogle minder ret meget om hinanden. Andre er markant forskellige.

Hvis du egentlig godt kan lide forskellige stilarter, så er der jo den mulighed, at du vælger lamper separat for hvert rum i hjemmet. Det giver dig en større vifte af lamper at vælge imellem.

Hvis du gerne vil have en virkelig god inspiration og et godt og stort udvalg af forskellige lamper, så vil du blive bedre i stand til at træffe de valg, der skal til i forhold til dine lamper og anden belysning, hvis du tjekker Lampeguruens udvalg.

Hav gode og flotte lamper udenfor

Bor du i eget hus, er det også nødvendigt at tænke på den udendørs belysning. Den skal først og fremmest være placeret, så den oplyser centrale områder omkring huset, men det kan også være en mere hyggepræget belysning. Her er en god kombination også godt.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑