Indret den optimale gang

Gangen er et nøgleelement i hjemmet. Der er oftest den første del af huset og dermed stedet, der velkommer dig, når du kommer hjem. Derudover er det også stedet, hvor der skal være plads til mest: både opbevaring og gøremål – også selvom rummet tit også er det mindste. Derfor er det centralt, at gangen er indrettet til fordel for alle dine krav og behov

I denne artikel guides du til at skabe det rum, der bedst imødekommer alle dine forventninger til en perfekt gang: både det praktiske element, brugbarheden og designet.

Belysning

Først og fremmest er det nødvendigt, at rummet er ordentligt belyst. Foruden ordentligt lys kan rummet ikke udnyttes til sit fulde potentiale. Kort sagt vil det blive et evindeligt irritationsmoment, hvis ikke du tager højde for belysningen – og derpå vælger det rette.

Ovenlys såsom et indbygningsspot er et populært valg, da det effektivt lyser hele rummet op uden at skabe skygger eller have forstyrrende farvenuancer. Gangen bruges året rundt – og i alle døgnets timer. Vælg derfor et lys, hvor du ikke er nødsaget til at misse med øjnene for at kunne se tydeligt frem for dig.

Opbevaring

Gangen eller bryggerset bør indeholde de bedste rammer til at opbevare og samle overtøj og sko såvel som meget andet. Mange vælger derfor at installere et større garderobeskab. Alternativt vælger andre hylder, kommoder og knagerækker.

Dit valg af opbevaringsløsning bør tages på baggrund af grundige overvejelser om, hvad der bedst komplimenterer rummet, huset og graden af opbevaringsnødvendighed. Hvis din gang har plads til et indbygget skab, kan dette skabe et simpelt og minimalistisk look, mens kommoder og løse opbevaringsmøbler vil skabe et mere nuanceret rum.

Du kan også med fordel vælge møbler med indbyggede opbevaringsløsninger, som der således kombinerer flere formål i et møbel. For eksempel med en bænk, der har skuffer nedenunder.

Praktiske foranstaltninger

Din gang kan indeholde en række objekter, der letter hverdagen og gør rummet til det vitale alt-i-et rum, der ofte er behov for. Nogle vælger at bruge gangen som et mere multifunktionelt rum ved at kombinere det med vaskerum eller fadebur.

På tværs af ekstra formål og indretningsløsninger i gangen er der et par elementer, der bringer praktikaliteten ind i næsten alle hjem. Et nøgleskab, fodmåtte og en bænk eller sko er klassiske ejendele, de fleste finder praktiske at have i gangen.

Tilføj personlighed

Gangen er uundgåeligt et praktisk lokale, der det meste af tiden blot bruges til gennemgang. Dermed er det ikke nødvendigvis lig med, at lokalet skal være kedeligt, monotont og trist. Gangens fundamentale funktion er naturligvis, at det skal være praktisk. Dernæst er det blot at tage de designglade briller på og udfordre de ellers kedelige elementer.

Lys, farve og interiør er alle redskaber, der kan tages i brug for at skabe et spændene rum, der står flot i sammenhæng med resten af hjemmet. Gør gangen personlighed. Familiefotos, blomster, stearinlys, rejseminder og farvevalg gør rummet hjemligt. Derved sikrer du dig, at dit hjem emmer af en indbydende stemning, lige fra du, din familie og gæster sætter foden indenfor.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑