Hvad er en fagskole

En fagsskole er en type uddannelsesinstitution, som afhængigt af land kan henvise til sekundær eller efter-gymnasieuddannelse, der er beregnet til at yde erhvervsuddannelse eller tekniske færdigheder for at du kan udføre opgaver indenfor et bestemt og specifikt job

I forbindelse med videregående uddannelse skiller disse skoler sig fra akademiske gymnasier, der normalt forbereder studerende, der har til formål at forfølge videregående uddannelse, i stedet for at komme direkte ind i arbejdsstyrken.

Med hensyn til efterskoleundervisning skelnes erhvervsskolerne traditionelt fra fireårige gymnasier med fokus på jobspecifik træning til studerende, der typisk er bundet til en fagmand, snarere end at yde akademisk træning for studerende, der forfølger karriere i en faglig disciplin.

Selvom mange skoler i høj grad har overholdt denne konvention, begyndte de andre fagskoler rent erhvervsfagligt at skifte i 1990’erne “mod en bredere forberedelse, der udvikler den akademiske” samt de tekniske evner hos deres studerende.

Vi var faktisk ude og besøge en fagskole for ikke så lang tid side,. Du kan læs mere om skolen her.

I USA er der en meget stor forskel mellem karrierehøjskolen og en fri fagskole.

Udtrykket karrierehøjskole er generelt forbeholdt post-sekundære for-profit institutioner. Omvendt er erhvervsskoler regeringsejede eller i det mindste statsstøttede institutioner, bestå to fulde studieår, og dine kreditter er stort set accepteret alle andre steder i den akademiske verden.

Karriereskoler på den anden side er generelt ikke statsstøttede i nogen form, besætter studieperioder mindre end et år, og deres uddannelse og certificeringer er sjældent anerkendt af den større akademiske verden. Da de fleste karriereforeninger er private skoler, kan denne gruppe endvidere videreinddeles i almennyttige skoler og proprietære skoler, der drives udelukkende for deres ejere.

Selvom karrierekollegiernes popularitet er blevet eksploderet i de seneste år, er antallet af statsstøttede erhvervsskoler i USA faldet markant.

Foreningen for Karriere og Teknisk Uddannelse (ACTE) er den største amerikanske nationale uddannelsesforening dedikeret til fremme af karriere og teknisk uddannelse eller erhvervsuddannelse, der forbereder unge og voksne til en specifik karriere.

SE OGSÅ: Hvordan bliver man bliver snedker


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑