Hvad er CNC fræsning

Forkortelsen CNC står for Computer Numerical Control og det er produktionsmaskiner, som kan, ved brug af en computer, fremstille mange komplicerede og/eller ensartede metaldele eller dele i andet materiale

Arbejdet bliver styret af en computer og selve formning af materialet gøres ved brug af for eksempel CAD-CAM programmering

Det er en proces hvor, ved brug af computeren, det bliver konverterede til en tegning med tal, eller ved brug af ISO/G-kode programmering, der foregår ved direkte tastning af koordinaterne i programmet.

CNC er fra sidst i 40’erne og start 50’erne og er udviklet af MIT (Massachusetts Institue of Technology) der regnes som værende blandt de førende tekniske universiteter i verden. De tog udgangspunkt i allerede eksisterende håndværktøjer, hvor de simpelthen satte en motor på der kunne bevæge sig efter forudbestemte punkter. Det blev dog hurtigt udvidede med analog og digital teknologi.

MIT stammer helt tilbage fra 1861 og deres mantra er Mens et manus, som oversat til engelsk betyder mind and hand, og det giver jo god mening. Der er omkring 20.000 personer der hvert år prøver at komme ind på MIT, men det er kun omkring 1400-1500 af dem, der rent faktisk bliver optaget. Det siger noget om hvor eftertragtede og hvor svært det er at blive optaget på en uddannelse hos dem.

Metalfræsning kan anvendes til fremstilling af emner med krumme og/eller plane overflader. Det kan for eksempel benyttes til  indendørs / udendørs udsmykning, træpaneler, dør udskæringer, musikinstrumenter, møbler og meget andet.

Har du brug for at få fræset noget, men ikke selv har udstyret til det, hvilket det nok er de færreste der har, så kan du bruge et prfessionelt firma til det. Du kan for eksempel få fræsning hos Kimas til gode priser.

Kimas er et top professionelt firma der har eksisteret siden 1983, så de ved hvad de laver.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑