Huse bliver solgt til overpriser

Det bliver næppe meget værre, end hvis man har fundet sit drømmehus, og der pludselig kommer andre købere på banen. Det kan ende i en regulær budkrig, hvor huset bliver solgt for væsentligt mere end det rent faktisk er værd

Hos Boliga.dk har de foretaget en opgørelse over, hvor mange huse der er blevet solgt til overpris. I den første halvdel af år 2018 var det 4,3 % af husene, der blev solgt til en højere pris end den, der først blev udbudt, og det er en væsentlig stigning siden 2014, hvor det blot var 2,4 % af husene.

”Der er kommet flere købere de seneste år. Priserne stiger og handelsaktiviteten er høj, og derfor er det naturligt, at flere boliger havner i budkrig, end når der er langt mellem køberne,” fortæller Lise Nytoft Bergmann, de er boligøkonom hos Nordea ifølge Finans.dk.

Fordi husene bliver solgt til en højere pris en udbudsprisen, er det altid fordi, at huset er blevet solgt dyre end det er værd. Det kan ligeså godt være fordi, at udbudsprisen i første omgang var for lav.

”Det er ikke en eksakt videnskab, at prisfastsætte en bolig, og selv garvede ejendomsmæglere er ikke altid enige. Derfor vil der af og til være boliger, der kommer billigt til salg, og det tiltrækker ofte flere købere. Ikke mindst i det nuværende marked, hvor handelsaktiviteten er høj,” fortæller Lise Nytoft Bergmann.

Priserne på huse er stigende

Siden 2012 har det været en rigtig god investering at eje et hus. Priserne stiger og det ser ud til at fortsætte. År 2018 har været et exceptionelt godt år at være husejer i. Havde man investeret i et hus i løbet af 2017, så ville man som husejer kunne se kontant gevinst på gennemsnitteligt 543.000 – 825.000 kr. skriver Boliga.

Mens det især er i København og Østjylland, at man har fået den største kontante gevinst ved at være husejer i Danmark, så har det stået anerledes skidt til i Vestjylland. Købte man et hus i Vestjylland i løbet af 2017, og ville sælge det igen i 2018, så ville man i gennemsnit have tabt 7.600 kr.

Overordnet set har det dog også været en ganske fin forretning at eje hus i Vestjylland, hvis man kom ind på markedet omkring år 2012.

I København er det gennemsnitlig hus blevet hele 1.7 mio. kr. mere værd siden finanskrisen sluttede i 2013. Det er en kontant gevinst på intet mindre end 340.000 kr. om året. En betragtelig sum, som ikke ser ud til at blive mindre.

Er du interesseret i at komme med på bølgen, eller går du generelt med tanker om at skulle investere i hus eller lejlighed, se her https://moneybanker.dk/ om du kan få et lån. Med et kviklån kan du komme hurtigt i gang, og få realiseret din drøm om at få et hjem, indenfor ganske kort tid.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑