Gør haven klar til sommeren

Vinteren og foråret går på hæld, og lige om hjørnet er de lange, varme og idylliske dage i sommerens tegn.

Disse dage er som skabt til at befinde sig udendørs. Allerbedst på privat grund i ro og mag, hvor indretningen er taget lige i efter dit hoved.

Det er dog langtfra altid du har en færdigindrettet have til din rådighed – hvis du overhovedet har en have. Alle der har prøvet at opholde sig store dele af sommeren i en have, ved dog hvor fantastisk en følelse, det giver. Fremme er grillen, haveslangen og barbergrejet, mens overtøjet og det varme hår og skæg, ryger ud.

Læs videre og få inspiration til, hvordan du kan indrette din have, og hvor du med fordel kan flytte hen, hvis ideen om at bo i et hus med have, simpelthen trækker for meget i dag.

Flyt til vejle

Hvis du alligevel overvejede at flytte, og du ikke står i en situation, hvor jobbet eller andre variabler hæmmer dig, bør du virkelig overveje et sted som Vejle. Vejle er en perfekt kombination mellem at være en storby, men stadigvæk have et lokalt islæt og en storslået natur.

Vejle er perfekt, geografisk placeret mellem de tre største byer, København, Aarhus og Odense, så der er ikke langt, hvis du savner det altid-pulserende storbys-liv. I Vejle er der rigtig god mulighed for at finde et dejligt hus med have til en forholdsvis overkommelig pris.

Hvis du er overbevist, bør du starte ud med at kontakte en boligadvokat i vejle. Ved boligkøb er det altid en god idé at have advokat, der repræsenterer dig som køber og dine interesser.

Terrassen bør prioriteres

Alt hyggen starter på terrassen. Det er der, man opholder sig størstedelen, når man er udenfor. Hvis du ikke allerede har en terrasse eller dit nye hjem ikke har en, kan det på det kraftigste anbefales, at du får en bygget.

Vær ikke nærig med pladsen. Der skal både være plads til et stort spisebord, hvor det er muligt at have en masse gæster spisende med. Derudover skal der selvfølgelig også være plads til den fede grill og en dertil tilhørende forberedelsesstation. Hvis du derefter har plads i overskud, kan du med fordel indrette et såkaldt ’hænge-arrangement’, hvor I kan slappe af med vin og kort, efter I har spist.

Selvom solen er dejlig, kan det på en rigtig varm sommerdag godt blive for meget af det gode. Sørg derfor at have installeret en eller anden form for skyggende element. Hvor mange benytter sig af en parasol, kan du med fordel overveje at benytte dig af en markise. En parasol dækker ikke altid et stort nok areal, og kan til tider være besværlig at få plads til. Med en markise har du en bekvemmelig løsning, der tilmed ikke kræver noget gulvareal.

Sørg for underholdning til børnene

Det hele skal selvfølgelig ikke rettes mod de voksne. Børnene gider formentlig ikke bare at sidde på terrassen og snakke, og skal derfor også have noget underholdning.

Der er flere muligheder. Hvis I har et velegnet træ, kan du for eksempel bygge en hule deroppe. Der findes ikke mange ting bedre end sin helt egen hule. Sørg derudover for at inddrage dine børn i udformningen af den. På den måde får i også kvalitetstid sammen, og du får lært dem et par tricks eller to.

En anden mulighed er den klassiske trampolin. En trampolin er god for en masse sjove timer, og er tilmed rigtig god motion. Overvej dog at have nogle husregler klar, så der er mindst sandsynlighed for, at der forekommer ulykker.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑