Gør boligdrømme til virkelighed

Går du også rundt med et ønske om at skifte din nuværende bolig ud med en ny, der bedre passer til dine behov?

Du er bestemt ikke alene – mange har fantasier om at bo bedre, men er usikre på, hvordan processen hen mod erhvervelsen af en bedre ejendom foregår. Det kan være en svær beslutning at skulle skifte sine vante rammer ud, selvom det måske er til det bedre.

I denne guide hjælpes du til at tage hul på boligjagten og gøre boligdrømmene til virkelighed. Det rigtige hjem findes for alle – hvis blot man har de rigtige redskaber til at finde det og realisere det.

Undersøg markedet

Gør tanke til virkelighed ved at sige det højt, at du ønsker at udskifte din bolig. De mennesker, du omgås med, er som regel dit stærkeste redskab; udnyt det. Del dine ønsker, overvejelser og ambitioner med familie og venner. Pludselig har du 10 private ejendomsmæglere, der kan hjælpe dig.

Brug også de muligheder, der findes omkring dig til at aktivere dit netværk. Skriv på de sociale medier, at du er boligsøgende – hvis du er heldig, deles opslaget af mange, og du har hurtigt mange, der kan spejde efter drømmeboligen for dig.

For at finde dit fremtidige hjem kræves det selvfølgelig, at du undersøger markedet grundigt. Der findes mange online ejendomsindekser, som du nemt kan benytte til at søge mellem boliger til salg. På internettet finder du sider, der tilbyder alt fra andelsboliger til storbylejligheder og liebhavervillaer.

Selvom du ikke nødvendigvis finder den rigtige ejendom for dig i første omgang, gør din aktive søgning efter boliger dig mere bevidst om dine konkrete ønsker, så du bliver bedre stillet til at finde den optimale bolig. Vær også opmærksom på boliger i din nærhed, der er til salg. Måske du kører forbi dit drømmehus, når du cykler til arbejde.

Overvej nybyggeri

At købe en eksisterende bygning er det oplagte valg for langt de fleste boligsøgende, da nybyggeri kan virke uoverkommeligt. Når du vælger selv at tegne og bygge dit kommende hus, bestemmer du udformningen af det perfekte hus, der bedst tilfredsstiller alle dine krav og behov i hjemmet.

Hermed slipper du for at købe et hus, hvor ikke alt er præcist, som du vil have det. Du skal ikke gå på kompromis med husets design, placering og funktioner, men kan i stedet nyde, at dit hjem er skræddersyet præcist til dig.

Hav finansieringen i orden

Uanset hvilket eventyr du begiver dig ud på – om det er køb af drømmeboligen eller tilvalg af egne behov i form af at igangsætte et nybyggerprojekt – skal du vide dig sikker på, at du kan finansiere dine boligambitioner. Beregn dit boliglån her og bliv bevidst om de reelle økonomiske rammer for dit skift af bolig.

Når du skal finansiere en ny bolig, kan det ske ved tre muligheder eller i en blanding. Et boliglån er betinget af din egen finansiering, da du vil kunne foretage et billigere lån, hvis du allerede har startskuddet på lommen. Hvis ikke dette er muligt, kan du med stor sandsynlighed forhandle dig til et banklån eller optage et realkreditlån, så du kan få lige det tag over hovedet, du har lyst til.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑