Gode råd inden du køber drømmeboligen

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber min nye bolig? Det er helt sikkert et spørgsmål, der er løbet igennem dit hoved et stort antal gange, hvis du står i den situation, at du endelig har fundet drømmehuset

Det kan nemlig være svært at få overblik over, hvad der er godt at gøre, når du skal købe din første bolig, og derfor bør du forberede dig godt, inden du skriver endeligt under på købsaftalen.

Vi guider dig igennem dit boligkøb, så du er bedst muligt sikret mod uforudsete udgifter og mangler, som du ikke havde hørt om.

Tal med banken

Du har sikkert allerede kigget forbi din bankrådgiver, inden du begyndte at kigge på hus, men måske det er en god idé at overveje at gøre det en ekstra gang.

For når du køber hus, så vil der gå en portion penge til det hver måned, og skal du op og betale betydeligt mere om måneden end hidtil, så er der muligvis nogle andre goder, som du er nødsaget til at skære fra eller nedprioritere. Tag en snak med din bank og fortæl dem, hvad du drømmer om at have råd til som husejer.

Vil du gerne rejse flere gange om året eller have to biler, så skal du måske låne lidt mindre, end hvis du helst bare vil have så meget plads i huset som overhovedet muligt. På den måde undgår du at sætte dig for dyrt i dit nye hus.

Få hjælp fra en købermægler

Når du står midt i et boligkøb, så kan der være mange ting, som du nemt kan overse. Allierer du dig med en købermægler, så vil du have en mægler, der er på din side, og som er interesseret i, at du giver den helt rigtige pris for huset.

Her vil du få professionel hjælp til dit boligkøb, så du slipper for faldgruber og overpriser. Du får samtidig en sparringspartner, hvis du bliver i tvivl om dit boligkøb eller om de udgifter, som der muligvis kan være forbundet med dit boligkøb.

Juridisk og teknisk rådgivning

At få juridisk rådgivning undervejs er også noget, der som oftest vil komme dig til gode i sidste ende. Her vil du typisk arbejde sammen med en advokat, der sørger for de juridiske dokumenter og spørgsmål i en eventuel bolighandel.

Boligadvokaten vil udarbejde forskellige dokumenter, såsom skøde og kontrakt, ved et boligkøb, og så vil eventuelle regnskaber og rapporter blive gennemgået grundigt. Ofte vil du også kunne gøre brug af et advokatforbehold, der giver dig muligheden for at vinde mere tid, inden du skal godkende købsaftalen.

Samtidig er det en god idé at få hjælp fra en byggeteknisk rådgiver, hvis du vil slippe for uforudsete udgifter og ubehagelige overraskelser på det byggetekniske område. Du vil få tjekket elinstallationer, tag og andre byggetekniske områder, som du måske ikke selv har øje for.

Din rådgiver vil også kunne give dig råd ved dit boligkøb og hjælpe dig med et overslag i prisen på f.eks. et nyt tag eller nye vinduer.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑