Forskellen på MDF-plader og spånplader

Der er rigtig mange byggematerialer, der ligner hinanden eller på sin vis minder en lille smule om hinanden, og derfor er der mange, der ender med at gå fejl af det materiale, som de egentlig står og mangler. En af de ting, som rigtig mange ender med at gå fejl af, er MDF-plader og spånplader

Dette er på sin vis også forståeligt, eftersom de to typer plader er i familie med hinanden. På trods af dette er der utrolig stor forskel på dem, og hvad de bruges til. Begge dele bliver hyppigst brugt indendørs, men på to forskellige områder.

Her i artiklen giver vi dig forskellen på en MDF-plade og en spånplade, så du ikke ender med at gå fejl af dem, når du står og skal bruge enten den ene eller den anden type plade.

Spånplader

Spånplader er et utrolig populært stykke byggemateriale. Det er en type plader, som er fremstillet af savsmuld fra andet træarbejde, som er blevet tæt limet sammen. Nogle gange er de også produceret af genanvendeligt træ, som er blevet renset.

Fremstillingsmetoden af spånplader betyder, at det er et produkt, der har mange forskellige funktioner og anvendelsesmuligheder. Spånplader er nemlig fremstillet som et stærkt produkt, der uden problemer kan tilpasses og let bearbejdes.

Spånplader kan bruges på ufattelig mange områder, når det kommer til dit byggeprojekt. Det gælder blandt andet til sådan noget som møbler, vægge og gulve. Der findes desuden også flere forskellige typer spånplader, hvor nogle af dem egner sig bedre til nogle projekter, end andre gør.

Der findes blandt andet standardspånplader, gulvspånplader, spånplader til vådrum og melaminplader. Hvilke, der skal bruges til netop dit projekt, er en god ide at konsultere en ekspert med.

Spånplader er desuden også et billigt materiale, hvilket også er en af grundene til, at det er populært at bruge til byggeprojekter.

MDF-plader

MDF-plader er noget tungere end spånplader, men de har en noget pænere overflade end almindelige spånplader. Dette er også grunden til, at disse plader ofte bliver brugt i sammenhænge, hvor pladerne skal være synlige. Det gælder blandt andet i forbindelse med bordplader og køkkenskabe.

Andre fordele ved MDF-plader er, at det er utrolig nemt at arbejde med, og ofte er det også lettere at bearbejde end de almindelige spånplader. Skal du bruge noget, der er modstandsdygtigt over for fugt, er MDF-pladerne også et mere oplagt valg end spånplader.

Selvom disse er lidt dyrere end spånplader, er det stadig muligt for dig at finde en billig MDF-plade. Pris afhænger meget af, hvor du vælger at købe dine MDF-plader. Vil du have dem så billigt som muligt, kan du derfor være nødt til at skulle lede lidt efter dem.

Hvornår skal du bruge hvad?

For at opsummere gør vi det helt klart, hvor de to forskellige plader er bedst at bruge, når det kommer til byggeri, så du ikke ender med at gå fejl af de to.

MDF-plader er bedst, når det kommer til møbler og inventar. Spånplader er derimod bedre til sådan noget som gulve og skabe. Den melaminbelagte version af spånpladen er bedst egnet til bordplader og skabe som den almindelige spånplade. Grunden til dette er, at det er et noget lettere materiale at arbejde med end MDF-pladerne.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑