Find den bedste forsikring

Ved at udvide din indboforsikring med en elektronikforsikring, slipper du for at købe ekstra forsikringer hver gang du køber nyt udstyr, såsom kummefrysere, køleskabe, vaskemaskiner og andre hårde hvidevarer. Derudover får du typisk dækket funktionsfejl samt pludselige skader.

Dækningen kan variere fra udbyder til udbyder, men essensen af en samlet forsikring, er sikkerhed af alle dine elektroniske ejendele, samt overskuelighed og gennemsigtighed. Selv med et mindre antal elektroniske apparater, kan det hurtigt betale sig med en forsikring.

Det vil for de fleste mennesker være et større problem, at skulle erstatte sine ejendele med nyt, hvis de går i stykker. Men med en forsikring slipper du med en selvvalgt selvrisiko, i stedet for at skulle dække hele beløbet selv. Der kan hurtigt blive tale om mange penge, f.eks. ved brand, oversvømmelse eller indbrud.

SE OGSÅ: Gode råd til dig, der ønsker at lave ejendomsinvestering

Sådan får du en elektronikforsikring.

Medmindre du beslutter dig for at købe separate forsikringer til hver enkelt produkt, får du oftest en elektronikforsikring ved at udvide din indboforsikring. En udvidelse koster dig selvfølgelig en merpris i præmiebetaling, men det kan også hurtigt betale sig at have den sikkerhed.

brugt it-udstyr
genbrugt it

Hvis du allerede har en indboforsikring, kan du forhøre dig hos forsikringsselskabet for at få en pris på, hvad en udvidelse vil koste. Hvis du ikke har en sådan forsikring, bør du kraftigt overveje at tegne en, da en indboforsikring dækker mere end “bare” dit indbo.

Uanset hvilken situation du står i, har du også mulighed for at bruge en sammenligningstjeneste, som hurtigt kan give dig en række tilbud. Denne sammenligningstjeneste vil samtidig give dig muligheden for at sammenligne priser og dækninger. Når du udfylder formularen har du således mulighed for at vælge en udvidet elektronikforsikring.

Hvis du har købt brugt it-udstyr hos f.eks Brugt-it.dk, så kan situationen være en anden. Det er ikke alle steder at du kan forsikre genbrugt it udstyr.

Hvad hører med i en indboforsikring?

En indboforsikring er yderst praktisk at have, uanset din boligsituation og uanset værdien af dit indbo. Den dækker ikke kun for dit indbo men giver dig også en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker den skade du måtte påføre andre eller deres ting.

Meget hurtigt kan du få et økonomisk knæk hvis du ikke er forsikret. I stedet kan du “nøjes” med at betale en selvrisiko, som ofte ikke er i nærheden af at være så dyr, som prisen på de påførte skader. Husk dog alligevel at overveje, hvor høj du sætter din selvrisiko til at være.

I indboforsikringen får du således dækket dit indbo og dit ansvar, men også mod hærværk og retshjælp. Du får også en række andre dækninger, og kan derfor føle dig mere tryg. Du har ydermere muligheden for at tilvælge diverse udvidelser, hvis du måtte have et sådant behov.

5 råd til den bedste indboforsikring

  • Det er vigtigt at du klarlægger dine behov, inden du går ud og indhenter tilbud.
  • Brug gerne en sammenligningstjeneste. Det kan give dig en fordel, da forsikringsselskaberne ved, at de skal kæmpe om at få dig som kunde. Derudover vil du nemt kunne sammenligne, hvem der tilbyder den billigste løsning og lever op til det dækningsbehov du har oplyst.
  • Angiv en præcis forsikringssum, så du ikke betaler en for høj præmie, og omvendt ikke får en for lav dækning når skaden sker.
  • Sørg for at du fastsætter en selvrisiko, som er til at betale, men vær også opmærksom på, at din præmiebetaling bliver dyrere jo lavere du sætter din selvrisiko.
  • Tag evt. kontakt til de selskaber der måtte komme med de mindst attraktive tilbud og spørg ind til, om de kan komme med flere dækninger, en lavere pris eller begge dele.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑