Få råd til mere bolig – tre sparetips for boligejere

Som boligejer kan du nok nikke genkendende til, at boligudgifterne ind i mellem overstiger dine forventninger og ønsker. Det er dyrt at have en bolig, der løbende skal vedligeholdes – både indvendigt og udvendigt

Der følger ligeledes en stor mængde ansvar og en lang række udgifter med titlen som boligejer. Boliglånet skal betales af, og energiregningerne skal betales til tiden. Det er derfor svært at komme udenom, at det er dyrt at have egen bolig.

Heldigvis findes der nogle justeringer, der kan være med til at gøre titlen som boligejer en smule billigere. I dette indlæg får du tre sparetips til at gøre boligen mere økonomisk, så du får råd til at udleve dine boligdrømme.
SE OGSÅ: Gode råd til husejeren inden sneen falder

Boligens energiforbrug

Der hersker ingen tvivl om, at rigtig mange boliger bruger utrolig meget energi hver evig eneste måned. Det kræver nemlig en stor mængde energi at varme en hel bolig op. Dette er derfor det første punkt, hvor der er gode muligheder for at spare penge for dig som boligejer.

De fleste boliger er nemlig langt fra så energivenlige, som de har potentiale til at blive. Det kan derfor være særligt besparende at undersøge din boligs isolering. Hvis din bolig er dårligt isoleret, vil det kræve meget energi for at varme hele boligen op og holde på varmen.

Det kan derfor på sigt give en økonomisk gevinst på varme- og energiregningen ved at få isoleret din bolig optimalt. Hvor meget du kan spare på energiregningen afhænger af, hvor stor din bolig er, hvor godt din bolig kan isoleres samt størrelsen på regningen for dit nuværende energiforbrug.

Du kan derfor med fordel kontakte en ekspert på området for at få en vurdering af din bolig, og hvor meget du potentielt kan spare ved at isolere din bolig.

Ud over isolering af boligen er det altid et godt sparetip at være opmærksom på dit energiforbrug i hverdagen. Løber vandhanen eller toilettet? Husker du at slukke lyset, hver gang du forlader et rum? Sådanne og lignede spørgsmål er værd at notere sig.

Vær desuden opmærksom på om nogle af dine apparater bruger strøm, når de er på standby. Hvis dette er tilfældet, kan det være fordelagtigt at slukke disse helt, i stedet for at have dem på standby. Husk på, at mange små ændringer i hverdagens energiforbrug også kan gøre en forskel i sidste ende.

Hold styr på dit boliglån

Rigtig mange boligejere er opmærksomme på at finde det bedste og billigste boliglån, inden de vælger at ansøge og optage lånet. Det er dog de færreste boligejere, der løbende holder sig opdateret omkring ændringer på markedet for boliglån. Dette er dog en fejl, hvis ønsket er at spare penge til at indfri nye boligprojekter.

Det kan nemlig give en stor besparelse og økonomisk gevinst, hvis du indimellem undersøger markedet for boliglån og sammenligner tilbuddene med dit nuværende boliglån. Det har vist sig, at der ofte kan være penge at spare, hvis du formår at omlægge dit boliglån på det rette tidspunkt.

Det kan dog virke som en stor og besværlig mundfuld at sammenligne forskellige lån, hvis du allerede har et lån, du som udgangspunkt er tilfreds med. Men bare rolig. Der er nemlig rigtig gode muligheder for at få hjælp til denne sammenligning.

Ekonomi.dk har du mulighed for at finde vej gennem junglen. Siden hjælper dig med at sammenligne det produkt eller den ydelse, du er på udkig efter. På den måde er det lettere at overskue de forskellige udbyderes tilbud, da disse sammenholdes på én og samme side.

Det er dog ikke kun omlægning af dit boliglån, der kan vise sig at give økonomisk gevinst i forhold til din boligøkonomi. Har du et billigt boliglån, hvis rente stiger på sigt, kan det være yderst fordelagtigt at afdrage store dele af boliglånet, mens det er billigst. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget dit boliglån ender med at koste dig i forhold til, hvor fornuftig du har været med tilbagebetalingen.

Et godt sparetip er derfor, at du løbende bør holde dig opdateret om markedet for boliglån – både hvad angår dit eget boliglån og øvrige tilbud på markedet.

Struktureret vedligeholdelse af boligen

Når ønsket er at spare penge på boligens mange udgifter, er det først og fremmest vigtigt, at du er bevidst om, hvilke udgifter du har. Først når du har overblik over boligens forskellige udgifter, har du mulighed for at gennemskue, hvilke udgifter der har for høje omkostninger.

Et område, hvor de fleste boligejere har rigtig gode muligheder for at spare penge, er på vedligeholdelsesfronten. Der går nemlig rigtig mange penge til vedligeholdelse af ejerboligen. Hver gang der er noget, der skal fikses i boligen, er det nemlig op til boligejeren at få det fikset.

Hvis du har hænderne skruet godt på, har du allerede et stort forspring i forhold til boligejere, der ikke falder inden for gør-det-selv-kategorien. Der er nemlig mange fordele ved at klare dele af boligens vedligeholdelse på egen hånd.

Du sparer således penge til håndværker, elektriker og lignende.

Uanset om du er god til at fikse tingene i boligen på egen hånd eller ved at ringe til professionelle, kan det være fornuftigt at udforme en vedligeholdelsesplan. En vedligeholdelsesplan hjælper dig med at skabe overblik over boligens vedligeholdelsesbehov.

Du kan eksempelvis lave en fremtidsplan for de næste 5 år, hvor du afsætter både tid og penge til at vedligeholde boligen. På den måde har du bedre forudsætninger for at købe vedligeholdelsesudstyr og øvrige materialer, når disse er på tilbud.

Du har ligeledes mere tid til at finde den bedste og billigste håndværkerløsning. Det er et kendt faktum, at struktur og overblik skaber bedre forudsætninger for økonomisk bevidste løsninger.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑