Få mulighed for billige renovationer med tillægslån i din friværdi

Du sparer penge op i din bolig, hvis du ejer en ejendom og samtidig har afdraget på dit lån igennem en længere periode. Denne opsparing kaldes også for en friværdi, og du har muligvis mulighed for at tage et tillægslån med pant i denne friværd

Renten på et tillægslån vil oftest være lav, da udlåner har din bolig i pant for at lånet bliver betalt tilbage. Normalt er det et krav, at et realkreditlån skal bruges til køb af bolig eller fritidsbolig, men der stilles ingen krav til et tillægslån.

Det betyder, at du i princippet kan bruge lånet til hvad som helst, men det kan være en god idé at investere dit lån i renovationer på din bolig.

Søg økonomisk rådgivning

Friværdien i din bolig bliver naturligvis også påvirket af boligmarkedet. Hvis priserne på markedet stiger, så stiger værdien på din bolig også. Omvendt kan du også miste friværdi i din bolig, når priserne falder, og i værste fald kan du blive teknisk insolvent, hvis du skylder flere penge end din bolig er værd.

Er dette tilfældet vil du ikke have mulighed for at tage et tillægslån, for der er ikke mulighed for at kreditor kan få pant i din bolig.

Før du tager et tillægslån i din friværdi, er det en god idé at søge økonomisk rådgivning, så du får et overblik over din situation. Et lån vil altid have omkostninger, og det er vigtigt, at du har det fulde overblik over disse omkostninger.

Derudover skal du naturligvis også beslutte, hvad du vil bruge lånets penge til, men hvis du overvejer at bruge dem til boligrenovationer, så bør du læse med herunder.

Vælg renovationer, som tilføjer værdi

Det kan være en rigtig god investering at tage et lån i friværdien for at udføre renovationer på din bolig. Nogle typer af renovationer tilføjer nemlig så meget værdi til din bolig, at det bliver en overskudsforretning, når man ser på din friværdi. Samtidig kan du også glæde dig over, at din bolig bliver renoveret, så den blot bliver endnu dejligere at bo i.

Der er rigtig mange forskellige typer af boligrenovationer, og det er ikke alle, som kan betale sig, når man kigger på pris og friværdi. Der er dog visse renovationer, som stort set altid kan betale sig, og dem kan du læse mere om her.

Køb materialer online

Det kan være en rigtig god forretning at bruge et lån i friværdien, og du kan gøre det til en endnu bedre forretning, hvis du investere dine penge rigtigt. Du kan for eksempel spare rigtig mange penge ved at købe materialer online, og besparelserne bliver blot større, hvis du skal købe mere komplekse byggematerialer som nye døre og vinduer. Du kan for eksempel købe døre og vinduer billigt her.

Internettet har desuden også den fordel, at det er ufatteligt nemt at sammenligne priserne hos de forskellige forhandlere, så du er sikker på, at du får den bedste pris.

Overvej at udføre dele af arbejdet selv

Du kan få leveret byggematerialerne direkte til døren, så de er klar til taget i brug – enten af dig eller af en håndværker. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du kan spare rigtig mange penge, hvis du vælger at gøre dele af arbejdet selv.

Mange hjemmerenovationer kan du uden problemer selv ordne, hvis dine hænder er skruet rigtig på. Der findes desuden ufatteligt mange guidevideoer online, så du er sikker på, at du gør det rigtigt. Det er dog samtidig vigtigt at huske på, at arbejdet skal udføres ordentlig for at tilføje værdi til din bolig.

Læg et budget med ekstra råderum

Det er en rigtig god idé at lægge et budget for dine boligrenovationer, for du har kun et begrænset beløb til formålet. I dette budget bør du dog efterlade en smule ekstra råderum, for renovationer kan nemt blive dyrere end forventet – især hvis du ikke har tidligere erfaring med denne type af renovation.

Dit budget kan være en stor hjælp i forhold til at nå i mål med dit renovationsprojekt. Husk på, at halvfærdige renovationer vil formindske friværdien i din bolig.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑